Nemcsak a legkorszerűbb termékekkel és méregdrága technológiával őrizhetjük meg a szépségünket és fiatalságunkat. Az igazi szépségpraktikák mindig kiállják az idő próbáját, öröklődnek nagymamáról unokára. Ezekből gyűjtöttünk egy csokorra valót.

10 meglepő, de működő szépségpraktika a nagyitól

Nagymamáink idejében nemigen voltak még csodaszérumok, szupergépek, és a nanotechnológia sem létezett, ennek ellenére pontosan tudták, mi kell a bőrnek, a hajnak, no meg a léleknek. Az egyik amerikai portál megkérdezett néhány szépségiparban tevékenykedő nőt, kaptak-e hasznos útravalót a szépségápolást illetően a nagyitól. Kiderült, hogy a konkrét tanácsok mellett, sok nagymama azt is az unokája lelkére kötötte, hogy a szépség a mosollyal kezdődik, és a harmóniából fakad. Ehhez hozzájárul még a kényelmes, csinos ruházat, túlzások nélkül.

Ők még nem jártak melegítőben, slamposan vásárolni. Viszont azt is tudták, hogyan vigyázzanak a pénztárcájukra, mert a mennyiség helyett a minőség volt a leggyakoribb tanács: inkább egy kiváló krém vagy púder, mint sok olcsó, kétes minőségű.

A másik gyakori és fontos javaslat a vízivásra és az alvásra vonatkozott, hiszen a kialvatlanság minden életkorban komoly nyomokat hagy, és idővel ezeket már elég nehéz eltüntetni.

A nagymamák 10 legjobb tanácsa

1. Tartsuk a parfümöt a hűtőben, frissítőbb a hatása, a bőrnek is jóleső érzés a hűvös permet.
2. A rúzst nem csak az ajkakra érdemes használni, vihetünk fel egy kis csillogást az arccsontokra és a szemhéjra is.
3. A gyümölcsök héját ki- dobás előtt dörzsöljük be a kéz vagy arc bőrébe. A citrom, az avokádó, a banán, a mangó és az alma héja is alkalmas erre. Hidratál és táplálja a bőrt.
4. A nap végén mindig tisztítsuk meg az arcot, hogy éjszaka lélegezhessen a bőr és regenerálódjon.
5. Fésüljük át a hajunkat többször, hogy ösztönözzük a természetes zsírtermelődést, és átmasszírozzuk a fejbőrt. A hajkefe használata serkenti a véráramlást és hámlasztja a fejbőrt.

szépség, praktika, trükk, nagymama, unoka

Fotó: shutterstock

6. Hajmosás végén öblítsük le a hajunkat almaecettel, mert hidratálja és ragyogóvá teszi a hajszálakat.
7. A nagyanyáink szerint, ha nincs pénzünk parfümre, használhatunk vaníliakivonatot is. Ki tudna ellenállni egy sütiillatú nőnek?
8. A köröm nem feltétlenül a lakkozástól, hanem a rendszeres körömkeféléstől lesz fényes.
9. A kókuszolajos ápolás hidratálttá teszi a hajat, megszünteti a szárazságot.
10. A száraz, kicserepesedett bőrre a legjobb gyógyír a vazelin, a feszülő száraz arcbőrre pedig túrót tegyünk fel, de a tejföl is nagyon jó ápoló.

Így napozzon az életkora szerint

A Nike plus size próbababája hatalmas siker – fotó

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink