Kevés eszközzel, mégis nagy hatékonysággal tudunk mind kardió-, mind izomépítő gyakorlatokat végezni otthon is. Íme, néhány videó, ami segíthet az otthoni tréningben!

Otthoni edzésterv gyakorlatokkal, segítséggel

Súlyzók, kettlebell

Odáig sokan eljutnak, hogy vesznek néhány kézi súlyzót, de otthon hamar kiderül, nem is olyan magától értetődő, hogy mit kellene velük csinálni. A súlyzók használatánál fontos, hogy a szakemberek utasításai szerint végezzük a gyakorlatokat, ne csak úgy találomra, mert abból több baj származhat, mint haszon. Mind a kivitelezés pontossága, mind az ismétlésszám meghatározása fontos ahhoz, hogy eredményt érjünk el. A kettlebell használata teljes körű edzést biztosít, mert erősíti az izmokat, fejleszti az egyensúlyt, és megdolgoztatja a szívet és az érrendszert is.

Fontos!

Nem kell megijedni a kettlebelltől a lányoknak sem, kiválóan alkalmas a fenék és a csípő környékének formálására is.

Gumiszalag

A színes, változatos erősségű gumiszalagokkal elsősorban karra és lábra dolgozhatunk, de az állóképességünket is fejlesztik. Ha a gyengébb szalagot választjuk, akkor nagy ismétlésszámmal szálkásíthatunk. Ha az erősebb szalaggal végezzük a gyakorlatokat, akkor értelemszerűen erősíteni tudunk. A csomagolásban találhatunk egy füzetet, amelyben bemutatják a gyakorlatokat.

Hasznos!

A gumiszalagos edzés azért hatékony, mert mind a kifeszítés, mind a visszaengedés erő ellenében történik. Dupla munka, duplán gyors eredmény.

 

 

Fittball

Az óriási labdával gyógytornát, tartásjavító gyakorlatokat és saját súlyos erősítő edzéseket is végezhetünk. Nagyon hasznos eszköz, és meglepően izzasztó és nehéz gyakorlatokkal találkozhatunk. Nem árt szakembert megkérdezni arról, melyek a számunkra megfelelőek, de a YouTube-on is találhatunk videókat. Mi több, ülhetünk is rajta az íróasztal mellett, mert óvja az ízületeket, és segít megelőzni a gerincproblémák kialakulását.

 

Ugrókötél

Állóképesség növelésére és zsírégetésre is használhatjuk ezt a mozgásformát. A láb izmai mellett a karizmot és a vállat is erősíti. Mindig megfelelő sportcipőben ugráljunk, és előtte alaposan melegítsünk be. Teszteljük, mennyit bírunk, kezdőként 1 perc is komoly teljesítmény lesz. Egy hétig napi 1 percet ugráljunk, aztán a következő héten emeljük 1/2 perccel az időtartamot, és így tovább. Ha már jól megy, akkor napi két alkalommal is beiktathatjuk a napirendbe, hiszen villámgyorsan megvagyunk az edzéssel. S hogy hova lehet fejlődni? Lehet növelni a sebességet, az intenzitást és variálni a technikákat.

Érdekes!

Az ugrókötél-­gyakorlatok az aerob edzést és a koordináció fejlesztését kombinálják, különösen a bokszolók és birkózók alkalmazzák a felkészüléseik során.

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink