Az aktív nyaralás szerelmeseinek kedvezünk most, néhány sorozat, ma is látogatható forgatási helyszínével. Túrára fel!

Barangolja be 5 emlékezetes sorozat forgatási helyszínét

Nehéz elfelejteni, hogy ugrált Manolo Blahnik cipőiben, a lakása előtt Carrie Bradshaw. A Szex és New York sorozat jellegzetes részeit a város West Village-i részén található,, Perry Street 64-es száma alatt rögzítették.

szex és new york ház

Ezen a lépcsőn várta Mr. Biget Carrie.
Fotó: shutterstock_

Az Outlander (Az Idegen) sorozat kedvelőinek nem kell az Egyesült Államokig utazniuk. Az epizódokat Skócióban forgatják. A készítők kedvenc helyszíne Kinloch Rannoch volt. Azt mondják itt valóban olyan, mintha 24 óra alatt 4 évszak váltakoznak. Egy nap alatt találkozhat az ember ragyogó napsütéssel, havazással, esővel és tavaszi széllel.

skócia, outlander

Skócia varázslatos tájait érdemes felkeresni, nem csak a sorozat kedvelőinek.
Fotó: shutterstock

A Trónok harca ugyan véget ért, de ez nem ok arra, hogy ne keressünk fel néhány forgatási helyszínt. Ilyen varázslatos hely például az észak-írországi Bregagh Road. Érdekesség, hogy miután a mesebeli hely szerepelt a sorozatban, annyi turista érkezett ide, hogy ki kellett innen tiltana az autókat és a buszokat, hogy ne okozzanak nagyobb kárt, a Stuart család által telepített 150 fában. A tiltást jó, ha komolyan vesszük, mert közel félmillió forintnak megfelelő büntetést szabnak ki arra, aki mégis megszegi.

trónok harca, fák

Az alagutat idéző fákat a Stuart család telepítette
Fotó: shutterstock

A 90-es években sokan néztük a Bír-Lak részeit, ahol egy apuka, és annak barátai nevelték a férfi gyermekeit egy San Franciscó-i sorházba. A környéken élők nagyon nehezen viselték el, hogy a főcímben feltűnő ikonikus házhoz turisták százai vándorolnak naponta. Természetesen magát a sorozatot stúdióban vették fel.

bír-lak, ház, sorozat

Emékeztek míg a Bír-Lak házra?
Fotó: shutterstock

 

Kitörölhetetlen sorozat lett az életünkből a Dallas. A Ewing családnak otthont adó Southfork Ranchig, körülbelül 25 percet kell autózni Dallas belvárosától. Itt forgatták a külső jeleneteket, míg a kultikus sorozat belső jeleneteit a Los Angelesben felépített díszletek között készítették.

Dallas, sorozat, ház

Jockey otthona

 

Erre a diétára esküszik, a Született feleségek 54 éves sztárja

Nyaralás Máltán – Kiránduljunk, amíg a lábunk bírja!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink