A szex vitathatatlanul az élet egyik legizgalmasabb ajándéka. Néha szenvedélyes, máskor meg hiányzik belőle a tűz. Az utóbbi esetben felmerül a kérdés: vajon miért nem tűzijáték az együttlét vége?

Gondok az ágyban – 9 gyakori szexuális probléma

1. Ha nincs idő a szexre…

Van ilyen – gondolhatja, és igaza van: a sok teendő mellett néha egyszerűbb beájulni az ágyba, mint összebújni a párjával. De valójában nem szabadna megvonnia magától azt, ami elképesztő örömöt jelent. A teendők listája végtelen, soha nem készül el a feladatokkal. Ez szinte biztos, kár is ezen aggódnia. Ha a szexuális probléma az időhiány, akkor sokkal jobban jár, ha az intim együttlétet nem a lista végére helyezi, hanem inkább valahova előre. Nem engedheti meg magának azt, hogy ne élvezze a szex nyújtotta örömöket, ehhez egyszerűen túl rövid az élet.

 

2. Ha elkalandoznak a gondolatai…

Ha bevásárlólistát ír gondolatban, miközben együtt van a kedvesével, az bizony nem segíti az élvezetet. A legegyszerűbb, ha ilyenkor a partnere légzésére összpontosít, hogy a jelenben maradjon. A nőknek ugyanis nehéz egyszerre csak egy dologra figyelniük, a pillanatra koncentráláshoz szükségük van valami fix pontra. A partner légzése remek visszajelzés arról, hogy amit tesz, az csodálatos és felemelő.

 

3. Ha továbbra sem tud figyelni…

Előfordulhat, hogy a nagy igyekezet ellenére sem sikerül figyelnie a partnerére. E szexuális probléma esetén jól jön, ha színes fantáziával áldotta meg a sors, hiszen így bárkivel, bármilyen helyzetben elképzelheti magát. Bármit elképzelhet, amit csak szeretne, a lényeg, hogy működjön a dolog.

 

4. Ha több ingerre van szüksége…

Fantáziál Brad Pittről, de hiába, nem sikerül fellobbantania a lángot? A nőknek muszáj ráhangolódni a szexre. Ha fantáziálással nem megy, akkor fizikai ingerekre van szüksége. Ehhez kapható számos szexuális játékszer, érdemes ezeket a párjával együtt kiválasztani. Ha ezektől idegenkedik, próbáljon ki vágyfokozó géleket, balzsamokat, amelyek a véráram növelésével segítenek intenzívebb élményt elérni.

 

5. És ha még mindig gondok vannak…

Ne becsülje le a síkosító szerepét: a megfelelő nedvesedés nagyon fontos az aktus során, hiszen fokozza az élményt, izgalmasabbá teszi a szexet, és megelőzhető vele számos szexuális probléma, így a fájdalmas behatolás, illetve az erőteljesebb szex során esetlegesen keletkező sérülés is.

 

6. Ha a szex unalmassá válik…

Érthető, ha egy hosszú távú kapcsolatban elmúlik az izgalom. Valószínűleg rengeteg tippet kap arra vonatkozóan, hogyan lehetne még jobb a szex: legyen spontánabb, próbáljon ki új pozíciókat, csinálja nyilvános helyen stb.. Noha ezek mind hasznos tanácsok, fontos azt tisztázni, hogy ilyenkor a nőkben elsősorban a szenvedélyt kell felébreszteni. Talán arra van szüksége, hogy új területeken próbálja ki magát: például randizzon a kedvesével szokatlan helyen, ahol olyan kalandokban lesz része, amelyek segítik, hogy újra vonzó nőnek érezze magát.

 

7. Ha erőteljesebb orgazmust szeretne…

Fontos megérteni, hogy a biológiai adottságok (és persze a mentális állapot) óriási szerepet játszanak az orgazmus erősségében. De vannak olyan trükkök, amelyek segítenek abban, hogy növelje a gyönyört. Először is legyen hosszú és szenvedélyes az előjáték. Ne térjenek hamar a lényegre, a behatolás csak a vége legyen egy hosszú és izgalmas útnak. Lényeges, hogy a legtöbb nőnek szüksége van arra, hogy szájjal és/vagy kézzel is ingereljék. A szex ne egy rövid meccs legyen, hanem egy hosszúra nyúlt játék.

 

8. Ha a partnere nem érzi, mit kellene tennie…

Gyakori szexuális probléma, amire nincs más megoldás, mint a kommunikáció. Olyan csak a filmekben és a lányregényekben van, hogy a férfi pontosan tudja, mi a jó a nőnek. A legtöbb esetben el kell mondani, meg kell mutatni, hogy mi okoz önnek örömöt.

 

9. Ha attól tart, rossz az ágyban…

Az erről való töprengést azonnal abba kell hagynia! A szex szórakoztató és kellemes, senki sem fogja levizsgáztatni. Ha alacsony az önértékelése, tegyen valamit, amitől magabiztosabbnak érzi magát. Lehet ez egy szexi fehérnemű viselése, vagy kipróbálhatja az intimtornát, a jógát, a pilatest, fejlesztheti a testtudatát. Szükség esetén forduljon szakemberhez, aki megtanítja, hogyan tekintsen a testére mint az örömszerzés, a szexuális örömfogadás eszközére.

EZ IS ÉRDEKELHETI:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink