A nyári melegben könnyű, frissítő fogásokra vágyunk, lehetőleg olyanokra, amiket nem kell sem sütni, sem főzni. Az alábbi fogyókúrás ebédek pont ilyenek!

3 alakkímélő ebéd, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet

Sok zöldség, némi sovány fehérje, egyszerű, „sütőmentes” elkészítési módok: ez a három fogyókúrás ebéd – vagy akár vacsora – tökéletes választás kánikula idejére. Ajánlunk egy szuper levest és két főfogást, amelyek villámgyorsan összedobhatók, és kellemesen eltelítenek.

Tortillatekercs avokádós tonhalkrémmel

tonhalkrémes tortillatekercs fogyókúrás ebéd

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (4 személyre):

140 g tonhal (konzerv)

1 db avokádó

1 db (kb. 110 g) sárgarépa

1-2 szál angol zeller (szálzeller)

1 fej lila hagyma

60 g dijoni mustár

1 ek frissen facsart citromlé

½ tk fokhagymapor

őrölt bors

4 db fodros saláta levél

4 db teljes kiőrlésű tortilla

200 g koktélparadicsom

 

Elkészítése:

1. A tonhalat csepegtessük le, majd tegyük egy keverőtálba. Adjuk hozzá a meghámozott avokádó feldarabolt húsát, majd villával törjük össze, és jó alaposan dolgozzuk össze, hogy a tonhal-avokádó keverék krémes állagot kapjon.

2. Adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, az apró darabokra vágott zellert és lila hagymát, a mustárt, a citromlét, a fokhagymaport, majd sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint.

2. A tortillalapra helyezzünk 1 levél salátát, majd kanalazzuk a közepére a tonhalas-avokádós krém egy negyedét. Helyezzünk rá félbevágott koktélparadicsomokat, majd tekerjük fel a tortillát. Készítsük el így a maradék három tekercset is.

Elkészítési idő: 20 perc

 

A diétás kókuszgolyótól a könnyű muffinig – 5 fogyókúrás recept

 

Pestós-sonkás cukkinitészta

pestós sonkás cukkini tészta fogyókúrás ebéd

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (2-3 személyre):

2 db közepes méretű cukkini

80 g spenót

40 g friss bazsalikom + a tálaláshoz

60 g fenyőmag vagy dió

25 g reszelt parmezán + a tálaláshoz

2 gerezd fokhagyma

50 ml olívaolaj

2 ek frissen facsart citromlé

frissen őrölt bors

200 g koktélparadicsom

2-3 szelet prosciutto vagy serrano sonka

 

Elkészítése:

1. A megmosott cukkinit zöldséghámozóval vagy zöldségszeletelővel szeleteljük vékonyra, tészta szerű szeletekre. Tegyük egy tálba.

2. A pestóhoz tegyük konyhai aprítóba a spenótot, a bazsalikomot, a fenyőmagot vagy diót, a parmezánt, a fokhagymát, az olívaolajat, a citromlét, majd jól dolgozzuk össze. Ízesítsük sóval, borssal.

3. A sonkát tépkedjük falatnyi darabokra. A pestót öntsük a cukkinihez, szórjuk rá a félbevágott koktélparadicsomokat és a sonkadarabokat. Végül az egészet forgassuk össze.

4. Tálaláskor szórjuk meg friss bazsalikommal és reszelt parmezánnal, és már tálalható is a fogyókúrás ebéd!

Elkészítési idő: 15 perc

 

Fogyókúrázol, és chipset kívánsz? Ezt a 3 nassolnivalót próbáld ki!

 

Hideg joghurtos uborkaleves

joghurtos uborka krémleves fogyókúrás ebéd

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (2 személyre):

1 db kígyóuborka

2 db avokádó

285 g görög joghurt

240 ml víz (vagy zöldségleves alaplé)

1 ek frissen facsart citromlé

½ tk almaecet

1 szál újhagyma

frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Az összes hozzávalót tedd a konyha robotgépbe, majd dolgozd krémesre és simára. Szükség szerint ízesítsd utána sóval és borssal.

2. Az elkészült levest tedd a hűtőbe legalább 30 percre.

Elkészítési idő: 35 perc

 

DF-tipp:

Habár ez a fogyókúrás ebéd vízzel elkészítve is nagyon finom, leves zöldségalaplével az igazi, de ugye ahhoz be kellene kapcsolni a tűzhelyet – elméletileg. De ha mikróban felforrósított vízben is fel lehet oldani ½ db leveskockát, így a tűzhely kimaradhat.

 

Diétás fogások 15 perc alatt

 

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink