A túl sós, túl fűszeres, nagyon olajos bolti változatok helyett készítsd el ezeket a ropogós finomságokat! Egyszerű és egészséges verziókat mutatunk.

Fogyókúrázol, és chipset kívánsz? Ezt a 3 nassolnivalót próbáld ki!

A fogyni vágyók életéből sem maradhatnak ki a nagy kedvencek, és az alábbi három egészséges chips még az fogyókúrázók étrendjébe is beleférhet.

 

Alma chips

egészséges chips alma chips

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (1 személyre):

2 db alma

olajspray

1 tk őrölt fahéj

 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Az almákat szeleteljük fel 3-6 mm vastag szeletekre. A szeleteket fektessük a sütőpapírra, fújjuk be vékonyan olajspray-vel, majd szórjuk meg a fahéjjal.

3. Süssük az almaszeleteket aranyszínűre 30 perc alatt, félidőben fordítsuk meg őket. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, aztán már tálalható is az egészséges chips.

Elkészítési idő: 35 perc

 

Fodros kel chips

egészséges chips fodros kel

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (2 személyre):

1 nagy csomó fodros kel

2 ek olívaolaj

¼ – ¼ tk só, bors és pirospaprika

 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. A kelleveleket mossuk meg, majd szárítgassuk meg (pl. salátacentrifugában). Tépkedjük falatnyi darabokra, tegyük egy tálba, majd keverjük össze az olívaolajjal és a fűszerekkel.

3. Öntsük a kelleveleket a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük kb. 15 percig, míg a levelek széle kissé meg nem pirul. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 20 perc

 

Cukkini chips

egészséges chips cukkini

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók (2 személyre):

1 db nagyobb cukkini

2 ek olívaolaj

¼ tk só

½ tk őrölt bors

½ tk fokhagymapor

 

Elkészítése:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. A megmosott cukkinit uborkaszeletelőn szeleteljük fel, vagy vágjuk 3-6 mm vastag szeletekre. Helyezzük azokat a tepsire, egy konyhai ecset segítségével kenegessük meg az olaj fele mennyiségével, fűszerezzük meg, majd fordítsuk meg a szeleteket, és olajozzuk, fűszerezzük meg a zöldségszeletek másik oldalát is.

3. Süssük a cukkinidarabokat kb. 25 perc alatt aranyszínűre, félidőben fordítsuk meg a szeleteket. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni (legyünk türelmesek, mert ahogy hűl az egészséges chips, annál ropogósabb lesz).

Elkészítési idő: 35 perc

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink