Mai rohanó világunkban az egészséges étkezés egy olyan hívó szó, amire legtöbbünk pozitívan reagál. Ki ne szeretne úgy megszabadulni a felesleges testzsírtól, hogy közben finom és tápláló, de egészséges ételeket ehet?

Egészség, fogyás, finom ételek- a keto mind tudja ezt

 

A fotó forrása: Shutterstock

Bár a legtöbb diéta ezt ígéri, kevés olyan van, mint a keto, amely valóban ezt is nyújtja az alakját ideálissá varázsolni akaróknak. A diéták hatékonysága általában egyenes arányban áll türelmünkkel és kitartásunkkal, és a legtöbb esetben nem a kulináris élvezetek hangsúlyozódnak. A ketogén diéta azonban lehetővé teszi, hogy valós fogyás mellett ne kelljen lemondanunk kedvenc ízeinkről.

Teljes értékű ízek, egészségesen

A ketogén diéta alapvetően a csökkentett szénhidrátbevitelen alapszik. Korunk embere egyszerűen túl sok szénhidrátot fogyaszt, ezt biztosítja a bevitt energia döntő részét.

Ugyanakkor elődeink szervezete évszázadokig alapvetően a zsírból fedezte energiaszükségletét, étrendünk összetétele is ehhez igazodott. Ez elsődlegesen az élelmiszerek tömegtermelésével változott meg, korunk embere nagyságrendekkel több cukrozott élelmiszert, és szénhidrát tartalmú ételt fogyaszt.

A tésztafélék, a burgonya, és más ételek mind könnyen elérhető energiaforrások, étrendünk szerves részei. Ugyanakkor a ketogén étrend elsősorban a zsírokra helyezi a hangsúlyt, azokból is az egészségesekre, természetesen. A rendkívül színes és változatos keto receptek bármelyik felkapott étteremben megállják a helyüket.

Valójában ma már a jobb éttermekben elérhető a ketogén menü is, de nem kell ahhoz étterembe mennünk, hogy élvezhessük egyértelmű előnyeit.

Receptek, egy kis plusz odafigyeléssel

A hagyományos és a ketogén étrend között igazából egyetlen alapvető különbség van, az alapanyagok aránya. Egyebekben nincs határa a kulináris fantázia kibontakoztatásának, sőt éppen a megváltozott alapanyagarány az, ami új lehetőségeket nyit meg a főzőcskézni szeretők előtt.

Szabadon kibontakozhat a kreativitás, új ízek, új gasztronómiai távlatok nyílnak a kísérletezni szeretők előtt. A hagyományos receptek szerelmesei sem kell lemondjanak semmiről, hiszen a helyes arányok betartásával nagyon kevés olyan étel van, amit nem élvezhetnek.

A keto életmód szerinti ételek elkészítésénél tulajdonképpen egészségünkbe fektetünk be plusz odafigyelést.

Ezzel pedig csakis nyerhetünk, hiszen összességében nem csak gasztronómiai ismereteink bővülnek, de tudatosságunk is erősödik. A keto étrendnek egyedül plusz kilóink nem örülnek majd, mert biztos út ahhoz, hogy végleg eltűnjenek.

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink