Bármi is legyen az oka, hogy jógázni kezdünk, a fiatalosabb külső, a feszesebb bőr velejárója ennek a mozgásformának, akár akarjuk, akár nem. De miért is ne akarnánk?!

Botox helyett jóga! Íme a legjobb bőrfeszesítő gyakorlatok

A jógában nem csak az ászanák helyes kivitelezésére, azaz a testtartásokra kell figyelmet fordítani, hanem a légzésre és az elme lecsendesítésére is. Ennek köszönhetően a jóga fizikai, energetikai és lelki szinten is kifejti jótékony hatását: felpezsdíti a vérkeringést, összhangba hozza a testet, a lelket és az elmét, energiával tölt fel minket, fokozza a vérkeringést, alaposan átmozgatja a belső szerveket, és ezeknek összhatásának köszönhetjük, hogy az egész testünk megfiatalodik. Ha fontos számunkra a ráncok csökkentése, akkor a fordított és félfordított pózokat soha ne hagyjuk ki a gyakorlásainkból! Minden olyan ászana, melynek során a fejünk alacsonyabban van mint a szívünk, sokat segíthet a ráncok elleni harcban. Nézzünk néhányat, melyet a Fanny magazin ajánl.

Halpóz az energiák áramlásához

Helyezkedjünk el hanyatt fekvésben, majd a nyújtott karokat hozzuk a törzs alá, de legalább a hüvelykujjunkat helyezzük a combunk alá. A tenyereket nyomjuk a talajba, támaszkodunk a könyökökre, belégzéssel emeljük ki a mellkast. Homorítsunk, a fejtetőnket pedig próbáljuk leérinteni a talajra. A medencénk mindvégig maradjon a talajon, a lábfejünkkel spicceljünk. Tartsuk ki legalább öt mély belégzés-kilégzésig.

Lefele néző kutyapóz a pihenésre

jóga

Fotó: shutterstock

Üljünk le sarokülésben, vegyünk egy mély levegőt, majd kilégzésre nyújtott karokkal hajoljunk előre. A homlokunk legyen a talajon, a tenyerek lefelé nézzenek. A karokkal nyújtózzunk előre úgy, hogy közben a fenekünk továbbra is érintse a sarkainkat. Nyomjuk a tenyereket erősen a talajba, majd emeljük a csípőt, és nyújtsuk ki a lábainkat, amennyire tudjuk, a fejünk lógjon lazán. Fontos, hogy egyenes háttal végezzük a gyakorlatot. Tartsuk ki öt mély és lassú be és kilégzésig.

Fél fejenállás, egy kis könnyítés lehet

jóga

Fotó: shutterstock

Helyezzük a talajra a két könyökünket a térdek előtt, egymástól vállszélességnyi távolságban. Kulcsoljuk össze az ujjakat úgy, hogy a tenyerekkel egy kis kosarat formázzunk. Helyezzük a fejünk hátsó részét a kosárkába kulcsolt kezünkbe úgy, hogy a fejtető legyen a talajon. A térdeket kinyújtva emeljük meg a csípőt és kezdjünk el közelebb lépkedni a fejünkhöz, mindaddig, ameddig a medenceöv a vállöv fölé nem kerül. A karokra támaszkodva folyamatosan emeljük a medencét az ég felé. Minél tovább tartsuk ki ezt a pózt, akár 5-10 percig is, ha bírjuk.

Fejenállás, a jóga királya

jóga

Fotó: shutterstock

Helyezkedjünk el a félfejenállásba, majd zsugortartáson keresztül vegyük fel a teljes fejenállást. Ehhez emeljük el a lábakat a földtől, hajlítsuk be a térdeket úgy, hogy azok a mellkast érintsék és közelítsük a sarkakat az ülőgumókhoz, majd innen nyújtsuk föl a lábakat. Addig emeljük és nyújtsuk a lábakat, ameddig a fej, a törzs és a láb egy vonalba kerül egymással. Ha tehetjük, minden nap legalább húsz légzésig tartsuk ki ezt a pózt! Nem véletlen nevezik az ászanák királyának. Csodát tesz velünk.

Gyertya, a jóga királynője

jóga

Fotó: shutterstock

Hanyatt fekvésben húzzuk talpra a lábainkat, hajlítsuk be a könyököket, támasszuk meg a törzset a tenyerekkel a medenceöv felé mutató ujjakkal. Forgassuk be a vállakat minél jobban magunk alá, egymáshoz közelítve, hogy a vállövön támaszkodjunk. A tenyerünket csúsztassuk a bordakosarak alá, és emeljük fel a lábakat a talajra merőlegesen, a törzzsel egy vonalba, és nyújtózzunk a lábakkal fölfelé. Minden nap gyakoroljuk legalább húsz légzésig, hiszen ez az ászanák királynője.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Reggeli a bőrnek, mutatjuk mit kell (t)enned!
A nap első étkezése nem csak a szervezeted tölti fel új erővel: a finomságok a bőrrel is csodát tesznek!
A legnagyobb diétás hülyeségek, melyeknek jobb, ha nem dőlsz be
Vigyázz, ha mindent elhiszel, amit a diétáról mondanak, könnyen csapdába eshetsz! Van néhány közkeletű mítosz, amelyeknek jobb, ha nem dőlsz be!
Viszlát cukor és liszt! Meggyes túrópite az új diétás őrület
Legjobb ebben a sütiben, hogy biztosan nem hizlal!
A legjobb nasik fillérekből, ha diétázol
Ha a csipsz, a popcorn, a sós perec és társaik helyett kicsit különlegesebb falatokkal szeretnél kedveskedni magadnak, míg a kedvenc sorozatodat nézed, akkor megéri kipróbálni a következő receptet, ami szintén a favoritod lesz.
Olcsó magyar gyógynövények, melyek remekül segítik a fogyást
A vízhajtók segítenek a testnek megszabadulni a fölösleges folyadéktól, főleg a víztől és a nátriumtól, mivel stimulálja a veséket, hogy több nátriumot ürítsen a vizelettel és ezáltal a test kiüríti a felesleges vizet a szervezetből.
Barackos piskóta, glutén-, tej-, és cukormentesen
Különleges mentes receptet mutatunk, melynek főszereplője ezúttal a barack.
Csokikrémmel töltött eper – A nap kedvenc egészséges desszertje
A csokoládé és az eper igazi nyerő páros, a kókusz már csak ráadás! Igazán különleges és mutatós, mégis egészséges édességet készíthetünk akár vendégváráshoz is.
Végre kiderült, mitől lesz igazán eredményes a diétád
Ne hasaljon el! Vágjon bele tudatosan, lépésről lépésre a fogyókúrába!

Ajánlataink