Minden évben emberek ezrei, tízezrei tesznek újévi fogadalmat. nem esznek annyi sütit, leadnak öt kilót, felhagynak az alkoholfogyasztással, leszoknak a dohányzásról. De lehet lemondással kezdeni az új évet? Mennyivel nehezíti meg az életünket az, ha csak arra koncentrálunk, mit nem lehet? Mikor fogjuk feladni? És mi lenne, ha 2020-ban betartható fogadalmakat tennénk?

Helló 2020: 7 betartható fogadalom

Negatív fogadalmak helyett próbáljon olyan célokat kitűzni az új évre, amelyek javítják a közérzetét, jobbá teszik a hangulatát, mégsem akarják gyökerestől megváltoztatni az életét. Fogadjon meg olyan dolgokat, amelyek azonnali pozitív változásokat hoznak, és amelyek hatására a nehezebben betartható fogadalmakat is könnyedén teljesíti.

1. Újítsa meg gyermekkori szenvedélyeit!

Mindenkinek volt valami kedves gyerekkori játéka vagy szenvedélye, amit mindennél szívesebben csinált. Zeneiskolába járt, esetleg kosarazni vagy focizni a suli után. Volt, aki szeretett rajzolni, festegetni vagy egyszerűen csak egy sarokban elbújva olvasni. Idézze fel legkedvesebb emlékeit és hódoljon újra valamilyen gyermekkori szenvedélynek. Fogadja meg, hogy mindennap szán legalább tizenöt percet olvasásra, kezdjen el újra rajzolni, festeni, fotózni, bármit, ami a gyermekkorára emlékezteti.

2. Legyen rend!

Rend a lelke mindennek! Magának az életnek is. Ugye, milyen jó érzés, amikor egy takarítás után tiszta a lakás, jó illat van, kellemes a rend látványa? Miért ne lehetne ez egész évben így? Ha a környezete rendben van, rend lesz a lelkében is. Minden este úgy feküdjön le, hogy tiszta, rendes lakásra ébred. Mosogasson el lefekvés előtt, tegyen rendet, tegye a szennyestartóba a piszkos ruhákat. Higgye el, gyorsan hozzászokik majd a rendes környezethez, s jobb lesz a közérzete is.

3. Tanuljon valamilyen hangszeren játszani!

A zene az egyik legjobb módja a relaxálásnak. Már hallgatva is ellazul tőle az ember, de nincs annál megnyugtatóbb, mint amikor önmaga tud játszani valamilyen hangszeren. Sosem késő elkezdeni! Sőt ha valaha, akár gyerekkorában játszott valamin, annál könnyebb felfrissíteni az emlékeit. Zongorázzon, gitározzon, szaxofonozzon, doboljon, amihez csak kedve van! aztán tesztelje tudását a barátain a legközelebbi bulin!

4. Ismerkedjen meg egy új sportággal!

Ha eddig is mozgott, akkor is érzi majd az újdonság varázsát. Ha pedig még sosem edzett rendszeresen, akkor mindenképpen motiváló lehet valamilyen új tevékenység. Próbáljon ki valamilyen csapatsportot, például kosár- vagy kézilabdát. Focizzon, teniszezzen, zumbázzon. Az ilyen tevékenységek nem csak a testre és az idegrendszerre vannak jó hatással, de a társadalmi kapcsolatokra is. Új barátokat szerezhet, érdekes ismeretségekre tehet szert. Ráadásul jártas lesz egy-egy olyan sporttevékenységben, amelyet otthon, a gyerekeivel is művelhet.

5. Önkénteskedjen!

Önzetlenül segíteni valaki máson, tenni valamit egy jó ügyért úgy, hogy semmit nem várunk érte cserébe, rendkívül felemelő érzés. Heti egy vagy akár havi egy alkalommal vállaljon önkéntes munkát. álljon be ételt osztani, osszon forró teát hajléktalanoknak, csatlakozzon valamilyen civil szervezethez vagy állat-, illetve, környezetvédő egyesülethez. A segítség mindenhol jól jön. ráadásul ez is jó lehetőség új ismeretségeket kötni.

6. Álmodozzon többet!

Amikor gyerekek vagy fiatalok voltunk, egyik álom érte a másikat. Van, ami teljesült, van, ami nem. ahogy telik az idő, egyre kevesebb lesz az álmokból. De miért? álmodozni jó dolog, és, mint tudjuk, sosincs túl késő. Mi az ön álma? új karrierre vágyik? Szeretne többet utazni? Bejárná hátizsákkal Európát? Visszaülne az iskolapadba? álmodjon tovább…

LEBUKÁS? KERÜLJE EL!

AZ ELVONULÁS FÁZISAI

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.
Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!

Ajánlataink