Használd ezeket az egyszer finomságokat a javadra, és hívd segítségül fogyásodhoz.

Isteni reggeli ital, hogy gyorsan eltűnjön rólad a felesleg

Ahhoz, hogy megszabadulj azoktól a fránya kilóktól, melyeket elégedetlenül szemlélsz a tükörben, fontos, hogy ne csupán koplalj, hanem rendszerben tudj gondolkozni. Már bizonyára te is jól tudod, hogy az étkezés és a mozgás megfelelő kombinációja adja az igazi változást: többször kis adag étel, alacsony szénhidrát bevitel, rendszeres testedzés, na és persze sok zöldség, rost és vitamindús finomság.

Akadnak azonban a természetnek olyan csodaszerei, melyek nagyon látványos eredményt produkálnak, ráadásul finomak és olcsók.

Íme a hozzávalók!

A zeller nagyszerű vértisztító és vízhajtó hatással bír. Magas rosttartalma gondoskodik arról, hogy tested megtisztuljon, anyagcseréd felpörögjön, távozzanak szervezetedből a méreganyagok. Rendkívül kevés kalóriát tartalmaz, hosszú távon gondoskodik kiegyensúlyozott emésztésedről, centikben is jól mérhető karcsúsodásban segít. Nyersen érvényesül legjobban a gyógyhatása. A B12-vitaminon kívül B-vitaminkomplex-forrás is, így segíti a fokozott koncentrációt és stresszoldást. Rendszeresen sportolóknak, testedzőknek energiát és jó kondíciót biztosít. Pusztítja a kóros baktériumokat és gombákat a húgyutakban, a vesében, a belekben és a gyomorban, és támogatja az alhasi vérkeringést.

Az uborka szintén fantasztikus társ a méregtelenítésben, frissítő hatású, lúgosít, beindítja anyagcseréd, mindezek felett pedig erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Utóbbi segít egészséged megőrzésében, valamint az emésztési zavarok orvoslásában.

uborka reggeli ital

Fotó: shutterstock

A petrezselyem értéke magas c-vitamin- és karotin-, valamint igen jelentős ásványianyag-tartalmában rejlik. Káliumtartalma a legmagasabb a zöldségnövények között, ennek tulajdonítható a kiválasztószervekre gyakorolt kedvező hatása. Rendkívül jó hatással van a vér tisztítására. Erős víz- és vizelethajtó, ezért várandós nőknek nagy mennyiségben fogyasztani nem szabad!

Így készítsd el

4-5 zellerszárat, 10 centi kígyóuborkát, fél csokor petrezselyemzöldet és fél citrom levét turmixold le, majd hagyd összeérni. Ha sűrűnek érzed az italt, nyugodtan hígítsd ízlésed szerint vízzel. Lehetőleg azonban kerüld a külön édesítést, élvezd inkább üdve, friss ízét.

Hangulatodtól függően fogyaszthatod reggeli vagy esti italként is, de biztosan nem lősz mellé azzal sem, ha napközben kortyolgatod el.

Ezek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink