A nyárral már szinte automatikusan összefonódott a flört és az egy éjszakás kaland kifejezés. Nyár van, tombolnak a hormonok, rövidülnek a szoknyák… csak úgy, mint a kapcsolatok hossza.

A nyári kalandok 5+1 aranyszábálya

A nyári flörtnek ezernyi arca van. Hiszen másképp flörtöl a tizen- vagy a huszonéves, sőt egészen másképp a harmincas vagy a negyvenes férfi, illetve nő. De flörtölni mindenki flörtöl, sőt még élvezi is. Legyen nős, férjezett, egyetemista, kollégista vagy többgyermekes anya. Pusztán azért, mert végre nemcsak a testünk tört ki a pulóverek, sapkák, sálak bezártságából, hanem a lelkünk, személyiségünk is. Azonban a flörtnek vannak bizonyos aranyszabályai, amelyeket muszáj betartani, ha nem szeretnénk túlságosan sérülni.

1. Ismeretlennel csak nyilvánosan

Mármint nem szexelni, ismerkedni. Ha egy szórakozóhelyen, étteremben, vízparton akad meg a szeme valakin, ne vonuljon el vele még aznap édes kettesben. A legjobb, ha először csak találkozgatnak, lehetőleg az ismerősök látótávolságán belül. Vélhetően rövid időn belül szeretnének a lényegre térni, ettől függetlenül jobb, ha a lehető legtöbb információval rendelkezik az illetőről. Ha a tettek mezejére lépnének, akkor is legyen legalább egy barátja vagy barátnője, akinek pontosan elmondja, hová mennek, és meddig szándékozik maradni. A mobilját időnként csörgessék meg vagy ön jelentkezzen be. Talán paranoiásnak tűnik ez a fajta állandó kapcsolattartás, de ha idegenről van szó, soha nem lehet elég óvatos.

2. Ismerőssel csak diszkréten

Míg egy ismeretlennel a minél nagyobb nyilvánosság a cél, addig egy ismerőssel jobb diszkrétebben flörtölgetni. Bármelyik baráti társaságban előfordulhat egy közös nyaralás során, hogy két szingli – vagy párkapcsolatban élő, de egyedül nyaraló – egymásba gabalyodik. Ilyenkor azonban jobb ezt óvatosan kezelni, s nem harsányan, a többiek előtt flörtölgetni. Egy ilyen helyzet ugyanis kínosan érintheti a barátokat, akik zavarukban nem biztos, hogy tudják majd megfelelően kezelni. Ha két ember közel kerül egymáshoz, az óhatatlanul szemet szúr, hivalkodni nem érdemes vele. Különösen akkor, ha bármelyik felet várja otthon a partnere.

3. Lássa a végét

Egy nyári kalandtól soha ne várjon többet, mint amennyit magában rejt. Azt az egy vagy maximum két hetet, míg a nyaralás vagy a jó idő tart. Nem véletlenül hívják nyári flörtnek. Éppen az a lényege, hogy a két fél pontosan tudja, mikor kezdődött, és azt is, mikor ér véget a viszony. Ne álmodozzon, ne képzelje el magát esküvői ruhában, ne képzelegjen azon, milyen lesz egy másik országban élni. Ha otthon a kedvese várja, ne fantáziálgasson a szakításról, és ne remélje, hogy éppen a nyári kalandot megtestesítő személyben találja majd meg élete párját. Fogja fel úgy, hogy hétfőtől vasárnapig szabadságon volt, és ehhez bónuszként kapott egy izgalmas, új partnert is. Akit aztán éppen úgy lead a nyaralás végén, mint a bőröndjét a repülőtéren. Kegyetlenül hangzik? Igen. De ez a valóság. A nyári flörtökből csak a gyengébb filmekben lesz tartós kapcsolat.

4. Ne keressék egymást

Az előzőekhez kapcsolódóan jobb ezt a szabályt is pontosan betartani. Aminek vége, annak vége. Ne telefonáljanak, ne levelezzenek, ne lépjenek kapcsolatba egyik közösségi portálon sem. Persze ha mindketten szinglik voltak, akkor talán ez a fajta kapcsolattartás még érdekes is lehet, ám ha bármelyik párban él és csak félrelépett, akkor még ezt a fajta kontaktust is érdemes elfelejteni. A nyári kalandok maradjanak csak szép emlékek, amire jó lesz visszagondolni még évek múlva is. De emléknél ne legyen több.

flört, nyár, randi, kaland

Legyünk őszinték, nem csak a fiatal szinglik keverednek nyári kalandokba.
Fotó: shutterstock

5. Ne tegyen fölösleges vallomást

Legyünk őszinték, nem csak a fiatal szinglik keverednek nyári kalandokba. Éppen úgy el lehet csavarni a fejét egy párkapcsolatban vagy házasságban élő nőnek vagy férfinak is. Ehhez elég egy nyaralás a barátnőkkel vagy csak egy kis esti szórakozás a cimborákkal. Egy kis flört, szemezgetés, incselkedés talán még nem is olyan nagy bűn. Ám ha ennél komolyabbra fordul, akkor több dolgot is át kell gondolni. Visszacsinálni, ugye, nem lehet. Lelkifurdalás pedig nyilvánvalóan van, nem is kevés. Amennyiben ez egy felejthető, egyszerű kaland volt, jobb túllépni rajta. Nem folytatni, nem keresni a másikat és lehetőség szerint nem is beszélni a dologról senkinek. A párunknak különösen nem. A lelkifurdalással mindenki küzdjön meg maga. Színvallással, könnyes vallomásokkal ne terhelje a másik felet. Az ő érdekében is legyen erős és dolgozzuk fel, amit tett. Egy könnyes vallomással csak kockára tenné az egyébként működő párkapcsolatát. Persze ha lelkifurdalás nélkül túl tud lépni a félrelépésen, akkor érdemes elgondolkodnia állandó kapcsolata minőségén. Amennyiben pont azért történt a kis kaland, mert a meglévő kapcsolatából valami hiányzik, akkor érdemes a problémát közösen górcső alá venni. Ám ez már jóval a flörtön túlmutató szituáció.

+1 Védekezzen!

Teljesen mindegy, ismerőssel vagy ismeretlennel akad dolga, a védekezés kulcsfontosságú. Szedjen bármilyen fogamzásgátlót, használjon bármilyen kúpot, kenőcsöt, spirált, akkor is használjon az egy-két éjszakás kalandokhoz óvszert. Soha nem tudhatja, kiben mi lappang, nemi betegségek millió fajtáját lehet elkapni szexuális érintkezésen keresztül. Kezdve a legsúlyosabbaktól, mint a HIV vagy a hepatitisz, egészen a gombákon át a súlyosabb fertőzésekig. Egy gyulladás vagy egy fertőzés nagyon súlyos következményekkel járhat, különösen a nők esetében. Előfordulhat ugyanis, hogy olyan betegséget „szerez”, amely évekig lappang, tünetmentes, ám közben belülről rombolja a szervezetét. A betegségeken túl pedig arról se feledkezzen meg, hogy az elkapott betegséget könnyedén továbbadhatja partnerének – ha van. Ha pedig ez megtörténik, mivel a partnert is kezelni kell, elkerülhetetlen a vallomástétel.

5 tanács, ha kikopott a szex a párkapcsolatából

Amit tudni kell az orgazmusról

Mindent a férfiak erogén zónáiról

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink