A kapcsolat elején tombol a szerelem, izzik a szenvedély, aztán az idő múlásával csökken a vágy... Összegyűjtöttük a leggyakoribb tényezőket, amelyek akadályozzák a szexuális életet, és segítünk megoldást találni a problémákra.

5 tanács, ha kikopott a szex a párkapcsolatából

A szakemberek szerint az első „csendesebb” időszak egy pár szexuális életében 6–12 hónap után jön el, ám az igazi mélyrepülés csak 5–7 együtt töltött év után következik be. Ekkor akár 75 százalékkal is csökkenhet az együttlétek száma. A libidó csökkenésének számos oka lehet: egyes gyógyszerek mellékhatásai, rossz egészségi állapot, stressz, depresszió stb.. A kiegyensúlyozott párkapcsolathoz azonban a rendszeres és kielégítő szex is hozzátartozik. Ha az alábbi tényezőket a párok sikeresen kiiktatják a szexuális életükből, jó eséllyel újra gyakoribbá válhatnak a meghitt, intim együttlétek.

A probléma: Amikor a technika bezavar

Bekövetkezett az, ami egy évtizede még csak távoli jövőnek tűnt: az okostelefonok, tabletek befurakodtak a hálószobába is. Egy 2015-ös tanulmány szerint 150, kapcsolatban élő nő 70 százaléka mondta azt, hogy a modern számítástechnika befolyásolja a szexuális életét. Ahelyett, hogy a párok egymással foglalkoznának elalvás előtt, a telefonjukat vagy a számítógépüket böngészik, és nagyon gyakran ébredés után is az az első, hogy a gépeik után nyúlnak. Mintha elfeledkeznének arról, aki mellettük fekszik…

A MEGOLDÁS: Hagyja a telefont, tabletet, számítógépet a hálószobán kívül. A legjobb, ha éjszakára még a telefonját is kikapcsolja. Ha ezt nem teheti meg, tegye a készüléket minél messzebb az ágytól!

A probléma: Túl sok feladat

A mindennapokban rendszerint rangsoroljuk a teendőket, és könnyen előfordul, hogy a szex valahogy a sor végére keveredik. Hiszen a gyerekekkel, a háztartással kapcsolatos feladatok, esetleg az estére maradt plusz munka ilyenkor fokozott terhet róhat a párokra. Pedig az igazi stressz az, ha hiányzik az intimitás.

A MEGOLDÁS: A rendetlenség, a mosatlan edény, a vasalni való megvárja. Engedjen szabad utat a vágyainak! Az összebújás, a szex valószínűleg sokkal megnyugtatóbb és élvezetesebb, mint a makulátlan rend vagy egy halom gondosan összehajtogatott, vasalt ruha látványa.

 

A probléma: Stressz

A stressz a legnagyobb vágygyilkos. Bár a nők jobban bírják a feszültséget, mint a férfiak, de nagyobb valószínűséggel helyezik minden más elé az őket foglalkoztató problémákat. Ami igazán fontos, az az, hogy hogyan kezelik ezeket a helyzeteket. Néhányan képesek kezelni a válságokat az életükben, és képesek nyugodt, kiegyensúlyozott életet élni. Mások gyakran a szétesés határán vannak, frusztráltak és idegesek, folyton önmagukat hibáztatják.

A MEGOLDÁS: Tanuljon meg különböző stresszoldó technikákat! Jógázzon, fusson, meditáljon, kézműveskedjen vagy szexeljen – kivéve persze, ha a partnere közvetlenül felelős a stresszért. A szex az egyik legjobb stresszoldó, fizikailag és lelkileg is jótékonyan hat a szervezetre.

A probléma: Mozgáshiány

A testmozgás amellett, hogy enyhíti a stresszt és javítja a hangulatot, növeli a vér áramlását a nemi szervek környékén is, stimulálva a jó érzést keltő hormonokat. Bizonyítottan jó hatással van mindkét nemben a libidóra és a szexuális teljesítményre is. A nőknek gyakran a mozgás amolyan biokémiai előjáték – ha ezt nem használják ki, könnyen elillan a vágy.

A MEGOLDÁS: Legalább napi 30 perces testmozgással a szexuális életén is javíthat. A szex előtt végzett rövid edzés ráadásul jelentős mértékben növeli a vágyat és elősegíti az orgazmust. Ha teheti, időnként eddzen együtt a partnerével.

A probléma: Elkalandozó gondolatok

A nők nagy része hajlamos még szex közben is aggódni a feneke méretén, az úszógumiján, a narancsbőrén, esetleg más vélt vagy igazi testi „hibáján”. Arra, hogy valaki hogyan érzi magát szex közben és mit tesz meg önmaga és a másik gyönyöréért, a testkép is óriási hatással van. A negatív testkép könnyen a szex, az intimitás kerüléséhez vezet, ami a partnerben kétségeket ébreszthet. Gyakori kérdések ilyenkor: „Vajon már nem szeret?” „Van valakije?” „Én csinálok valamit rosszul?”

A MEGOLDÁS: Próbáljon az adott pillanatban maradni és legyen jelen szex közben! Gondoljon arra, hogy a partnerének úgy jó, ahogy van. Merüljön el a kedvese tekintetében és élvezze az érintését.

Ezek is érdekelhetik!

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink