„Az utóbbi három évben az együttléteink gyakorisága a nulla felé tendál… nem tudom, de valahogy egyikünk sem akarja igazán. De szeretjük egymást, csak ez a dolog lemarad. Néha bánom, de annyira nem hiányzik, mert elsodor az élet, és örülök, ha ágyba zuhanhatok este…”

Vágy nélküli kapcsolatok

A rutin és az unalom

Egy hosszú kapcsolatban a hónapok múlása nyilván csökkenti az érdekességet, a kíváncsiságot a másik irányában, a varázst, ami az első időkben automatikusan jelen van. Ha már nem annyira fontos, hogy mit is gondol a másik, hogyan néz ki és mit is szeretne, akkor érdemes elgondolkodni. mikor a beszélgetések kezdenek kiüresedni, és csak a praktikus dolgokra szorítkoznak, a kérdések és az érdeklődés elmarad, az általában már jelzés értékű. A „Hova menjünk? Nekem mindegy” párbeszédek pszichológiailag mutatják, hogy a kölcsönös vágyak és az erőfeszítések kezdenek eltűnni. Ha mindig ugyanaz minden, az valóban unalmassá válhat. A hétvége rutinná alakul, nincs benne semmi érdekes, előbb-utóbb pedig felötlik mindenkiben, hogy ez borzasztó szituáció és változtatni kellene. A változáshoz azonban mindkét fél kell, mert ha csak az egyik erőlködik, míg a másik passzív marad, abból ellentétek és indulatok alakulhatnak ki.

Egy kapcsolatban a legkönnyebb a programokon változtatni, és ha ez sikerül, az azt is jelenti, hogy az érzelmekkel még minden rendben van. Amerikai filmek tucatjai szólnak arról, hogy a kiszikkadt házasságot hogyan lehet megmenteni egy kis izgalommal, érdekességgel és vonzó programokkal. A nők ilyenkor változtatnak hajszínt és öltözködési stílust, és új varázst igyekeznek kelteni. Egy kapcsolat életében nem törvényszerű az unalom. Ha mindketten figyelnek arra, hogy az élet érdekes és változatos legyen, a kommunikáció színes és nem szűkszavú, a szexuális élet izgalmas és kívánatos, akkor nem kell tartaniuk ettől. Ez persze állandó jelenlétet és pszichés erőfeszítést igényel, tehát idő- és munkaigényes, sőt olykor fárasztó is. De ha valaki már úgy néz a párjára, hogy percekig kell töprengenie, mire meglátja azt, akibe beleszeretett, akkor viszont tenni kell valamit.

Az élet terhei és a fáradtság

Ma a fogyasztói társadalom keretei között az emberek nagy része napi 10-12 órát dolgozik rendszeresen. Az egzisztenciális szorongások, a céges gondok, a félelem a munkahely elvesztésétől mind teher, ami stresszt okoz. Vannak, akiknél ez inkább inspiráló, mert a szexualitást olyan területnek tartják, amely segít a feszültségek levezetésében, vagyis a hajszolt életforma nem írja felül a hajdani vágyakat. Azonban nem mindenki ilyen. Vannak, akiknél a krónikus fáradtság és a stressz nem oldható, és teljesen bezárkóznak, elfordulnak egyéb emberi kapcsolataiktól is, mert csak egyedüllétre vágynak.

Ezekben a helyzetekben a szexualitás szinte teljesen visszaszorulhat, mert a kezdeményezések elmaradnak, és az ágy csupán a „fáradt bezuhanás” színterévé válik. Akik az utóbbi csoportba tartoznak, sokáig nem szembesülnek a valósággal, csak általában olyan későn, hogy az már hónapokat is jelenthet egy lényegében „absztinens” állapotban. Erről a pontról újra megindulni, és a kapcsolat szexuális részét újra restaurálni persze nehezebb, de meg kell tenni. Az élet sebessége nem csökken és a terhek nem lesznek könnyebbek, úgyhogy érdemes azon elgondolkodni, megéri-e feláldozni ezt az érzelmileg oly fontos örömforrást. Ha egyenleget vonunk, a képlet nyilván azt mutatja majd, hogy figyelni kell a meghozott áldozatokra, vagyis törekedni kell arra, hogy teljes életet tudjon élni a párjával. A stresszoldás, a pihenés és az aktív mozgás sokat segíthet abban, hogy újra azt érezhesse valaki, a teste feletti kontrollt már nem engedi ki a kezéből.

Nem véletlen, hogy ennyi potenciajavításról szóló hirdetés fut a médiában. Világméretű jelenség ez, és nem valószínű, hogy hirtelen a felnőtt korosztály nagy része szexuálisan inaktív lett, és ennek mindenütt szervi okai vannak. Egyfajta lelki reakciót látunk, amit kezelni kell, és érdemes is, mert az örömforrások számát nem szabad csökkenteni.

3X20 PERC A BOLDOG PÁRKAPCSOLATÉRT

5 TANÁCS, HA KIKOPOTT A SZEX A PÁRKAPCSOLATÁBÓL

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink