Forró a hangulat és a kedvese is készen áll egy fergeteges szeretkezésre? De ekkor fájdalom hasít a legintimebb testrészébe, és egy pillanat alatt elillan a vágy? A fájdalmas szex gyakoribb, mint gondolná, és bár néha komoly betegség áll a kellemetlen panaszok hátterében, a legtöbbször szerencsére gyorsan és egyszerűen orvosolható a probléma. íme, a lehetséges okok és megoldások, hogy mielőbb visszapattanhasson a nyeregbe.

5 ok a fájdalmas szex mögött

Fájdalom mély behatoláskor

Lehetséges ok: előrehajló méh, hátrahajló méh. Attól függően jelentkezik a fájdalom, hogy a szex milyen pozícióban történik.

Megoldás: Legyen ön felül! Így könnyedén irányíthatja a behatolás mélységét és erősségét.

Viszketés

Lehetséges ok: fertőzés. A hüvely viszketését vagy gombás, vagy bakteriális fertőzés okozza. A gombás fertőzés általában fehér, sűrű folyással jár, és kínzó viszketéssel a hüvelyben és a hüvely külső részén. bakteriális fertőzéskor a hüvelyváladék szürkés, vízszerű és halszagú. Viszketést okozhatnak még a nemi úton terjedő betegségek is.

Megoldás: Először próbálkozzon gyógynövényes ülőfürdővel és vény nélkül kapható gombaellenes készítmények alkalmazásával. Ha a panaszai három napon belül nem enyhülnek, keresse fel nőgyógyászát.

Általános fájdalom szex közben

Lehetséges ok: endometriózis. Endometriózisban a méhnyálkahártya-szövet a méhen kívülre vándorol, és a petevezetéken, a petefészek falában, a kismedencét bélelő szövetekben, a húgyhólyagon, a vastagbélen ágyazódik be. Ezek az endometriális szövetek csakúgy, mint a méhben, havonta megvastagodnak, majd vérzés kíséretében lelökődnek. mivel azonban a vér nem tud a szervezetből távozni, a zárt testüregekben felszaporodik és a környező szöveteket ingerli.

Megoldás: Kezelése lehet gyógyszeres vagy sebészi. Teljes gyógyulásról csak nagyon ritkán lehet beszélni, de szerencsére a nők nagy része tünetmentesen, fájdalom nélkül élhet tovább a kezeléseknek köszönhetően.

Lüktető, duzzadt hüvely

Lehetséges ok: túl sok szex. igen, sajnos ilyen is van: az erőteljes dörzsölés felsértheti a hüvelyt kívül is és belül is.

Megoldás: Langyos vízzel zuhanyozzon le, puha törülközővel itassa fel a nedvességet és vegyen fel egy jól szellőző, laza ruhát. Egy nap pihenő után újra nyeregbe pattanhat.

Irritáció a hüvely külső részén

Lehetséges ok: túlzott higiénia. A szappanok, tusfürdők, intim mosakodók, a masszázsolajok, de akár a vécépapír is irritálhatja a szeméremajkakat és a hüvely külső részét. A mesterséges színezők, a parfümök és egyéb adalékanyagok könnyen okozhatnak bőrpírt, bőrgyulladást.

Megoldás: Dobja ki a vegyi anyagot tartalmazó tisztálkodószereit. Az intim testrészeit tisztítsa tiszta vízzel. A gyulladást gyógynövényes ülőfürdővel, lemosóval csökkentheti. A kamilla vagy a cickafarkfű gyorsan enyhíti a fájdalmat.

Szexi, vagy közönséges? Erre figyeljen!

5 ok, amiért a szervezetünknek szüksége van a szexre

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink