Annyira relatív, hogy mit nevezünk szépnek, csinosnak, vonzónak. Mégis számtalan alkalommal futok bele olyan beszélgetésekbe, amikor szerintem jól kinéző nők egészen furcsa dolgokat gondolnak a külsejükről. De persze közben kicsit meg is értem őket, mert a környezet elképesztő hatással lehet ránk sajnos ezen a téren is...

A testem és én – Mit üzennél a 15 évvel ezelőtti önmagadnak?

 

Laky Zsuzsi

Fotó: Instagram/@lakyzsuzsi

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Tavaly a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

 

Helyén kezelni a megjegyzéseket

Fiatal lányként aktívan sportoltam, fitneszversenyeken is indultam. Többször nyertem el a legszebb versenyzőnek járó különdíjat is. Ám ami furcsa lehet, és aki nem ismer, biztosan nehezen hiszi el rólam, hogy akkor engem a külsőm igazából nem érdekelt, nem foglalkoztatott – annak ellenére, hogy sok külső visszajelzést kaptam, pozitívat és negatívat is. Későn érő típus voltam és vagyok a mai napig is minden téren, így ezzel a dologgal is leginkább a lányok születése után kezdtem el foglalkozni. Megfelelési kényszerem talán valamennyire mindig is volt, és később, amikor a Miss Európa győzelem után jobban rám irányult a figyelem, ez hatványozódott. Ezt ma már jól kezelem, és rájöttem, hogy mindig lesz olyan, akinek „nem vagy elég jó”, de ebben az egyén feladata pontosan az, hogy a megjegyzéseket a helyén kezelje!

Elfogadtam a testem

Tudom, hogy már csak a múltamból fakadóan is felém mindig lesz egyfajta elvárás. Amit időnként a média is tovább erősít – sokáig zavart, és nem értettem például, hogy egy újságcikkben hogy lehet összehasonlítani a 19 éves fotómat a 29 éves, szülés utáni képemmel, és írni a témáról olyan felütéssel, hogy mi történt Laky Zsuzsival… Ezek mára már nem érdekelnek.

Teljesen elfogadtam a testem, amely Luca születése után nagyon átalakult. Mondhatom, hogy az anyasággal egyszerre váltam nővé. Hatalmas szerencsém van Gusztival, a férjemmel is, aki folyamatosan igyekszik emlékeztetni arra, hogy gyönyörű vagyok… A korommal megtanultam, hogy igazából csak magamnak (a családomnak) szeretnék megfelelni, senki más véleménye nem érdekel.

Harmónia és egészség

Ezért másoknak is csak annyit üzennék: Ne akarjanak mindenáron megfelelni a külső elvárásoknak! Tudom, persze, ez manapság nem mindig könnyű, nehéz elvonatkoztatni akár csak a social média felületekről ránk ömlő, befolyásoló tartalmaktól.

De mindemellett szerintem mindenkinek a korának megfelelően kell jól kinéznie, és persze a lehetőségekhez mérten mindent megtenni a testi és lelki harmóniáért, egészségért. Mert a „tökéletesség” egészen máshol kezdődik, és a mindenáron való megfelelés még akár káros hatású is lehet.

Te jóban vagy a mostani önmagaddal? Mit üzennél a 15 évvel ezelőtti énednek?

 

Zsuzsit ide kattintva tudod követni az Instagramon!

 

Laky Zsuzsi korábbi írásaiból:

 

 

Hozzászólások

Összeszedtünk mident, amit a steviaról tudnod kell
Ha diétázni kezdesz, az első lépés, amit meg kell tenned a karcsúság érdekében, hogy lemondasz a cukorról, és az édes ízről. Vagy mégsem? Steviaval például remekül csökkentheted a torkosságodat!
Sütés nélkül készül ez a cukormentes, málnás zabfalat
Ez a mennyei zabfalat cukor-, fehérliszt, és tejmentes, ráadásul 5 perc alatt összedobhatod.
Mire kell figyelni, ha télen a szabadban edzel?
A szabadban, tiszta levegőn végzett edzések amellett, hogy erősítik az izmokat, javítják a vérkeringést és erősítik az immunrendszert, csökkentik a feszültséget és a depressziót is.
Tudod pontosan, mit érdemes enni mozgás előtt és után?
Azt szinte mindenki tudja, hogy a testépítők, bokszolók, egyéb profi sportolók mindig alaposan megtervezik, mit esznek a nap folyamán, mit fogyasztanak edzések előtt vagy után. De mi a helyzet a hétköznapi emberekkel?
Milyen teát igyál, ha szeretnéd felgyorsítani a fogyást?
Ügyesen variálva a fajtákat észre sem veszed, hogy valójában diétázol!
Szeretnél végleg leszokni a cukorról? Itt a tuti módszer
Az édesség iránti vágy kiváltó oka a cukor! Mint a nikotin, koffein és az alkohol, a cukor is könnyen okozhat függőséget, ezért nagyon fontos odafigyelned arra, hogy naponta mennyit viszel be a szervezetedbe.
Megújult a rántott karfiol, liszt nélkül készül a panír
A karfiol az egyik legfinomabb télen is kapható zöldség. Sütéssel hozhatjuk ki leginkább a zamatát. Parmezánba burkolva pedig egyszerűen verhetetlen.
Forró téma: ezért veszélyes a munkahelyi szex
Bár a régi intelem szerint „házinyúlra nem lövünk” azaz jobban tesszük, ha nem bonyolódunk szerelmi viszonyba a munkahelyen, meglehetősen sokan élnek a lehetőséggel.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.