Gyakran mondják, hogy a sport sok mindenre van jó hatással, és ezzel maximálisan egyetértek! Nemcsak fitten tart, hozzájárul erőnlétünk megtartásához és segíthet egészségünk megőrzésben, de rendszert visz a mindennapokba, kitartásra ösztönöz, magabiztossá tesz. Nekem például még a kreativitásomra is elképesztő hatással van!

Laky Zsuzsi: „A sport nekem olyan, mint a levegővétel”

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Tavaly a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

A karantén idején is próbálom mindenből a lehető legtöbbet kihozni. Az eleje nehézkesen indult, de miután sikerült napirendet felállítani, könnyebb lett. Mivel a mindennapjaim fontos része a mozgás, így elkezdtem itthon edzeni. Általában reggel 6-kor vágtam bele, hogy a jobban induljon napom, és könnyeben bírjam lelkileg a bezártságot is. Majd ez kiegészült a futással – ezt őszintén szólva magam sem hiszem el, ugyanis a monotonitás-tűrésem egyenlő a nullával –, amit mostanra már elkezdtem élvezni is.

Ahogy korábban már írtam nektek erről, a sport gyerekorom óta központi szerepet tölt be az életemben. Sportos családba születtem, édesanyám szertornász, apukám bokszoló volt. 7 évesen vitt el édesanyám az első akrobatikustorna-edzésemre. Emlékszem, milyen jó érzés volt egy csapathoz tartozni, főleg később, mikor sikereket értünk el versenyeken, vagy csak felléptük valahol. Ezért tartom fontosnak átadni a gyermekeimnek is a sport szeretetét, és jó példával szolgálni előttük. Szerintem az egyéni példamutatás ezen a területen is nagyon fontos! Előfordul, hogy ők is csatlakoznak hozzám, amikor edzem, vagy amikor ők bicikliznek, én futok mellettük.

Laky Zsuzsi

Fotó: Instagram/@lakyzsuzsi

A sport kitartást és stabilitást ad

Alázatra, tiszteletre, munkabírásra nevel, amit gyerekkorom óta a mai napig rendkívül jól tudok kamatoztatni.

Magabiztossá tesz

Egy nőnek szülés után megváltozik a teste. Ezt nem könnyű elfogadni, sok nő folyamatos megfelelési kényszerben szenved, köszönhetően a külső hatásoknak is. Szerintem mindenkinek a korához képest kell jól kinéznie, és ezért megtenni mindent. A sport ad egyfajta magabiztosságot, önbizalmat is, és ha lelkileg rendben vagyunk, akkor ez kívülről is látszik rajtunk. Egészen egyszerűen nem tudunk mást sugározni, mint harmóniát.

Segíti a kreativitást

Sokszor olyan megvilágosodás tör rám sportolás – leginkább futás – közben, hogy elképesztő. Régóta rágódtam egy kérdésen a házunk felújítása, berendezése kapcsán, és nemrég a semmiből megérkezett egy remek ötlet.

Laky Zsuzsi

Fotó: Instagram/@lakyzsuzsi

A sportban kiteljesedhetek

A sport számomra az oxigén! És mivel szeretem a kihívásokat, több edzésformát is csinálok egyszerre. Hiszek abban, hogy egymást kiegészítve még hatásosabbak. Mielőtt édesanya lettem, Gusztival jártam küzdősportra is, brazil jiu-jitsuzni, és előfordult, hogy versenyen is indultam, ahol bronzérmet nyertem. Azt gondolom, mindenkinek meg kell találnia a személyiségéhez legközelebb álló sportot, amiben kiteljesedhet, és ami olyan fajta függést tud okozni, hogy soha ne akard abbahagyni.

Számotokra mit jelent a sport? Az élet mely területén segít titeket? Melyik az a mozgásforma, amit a legszívesebben űztök?

Zsuzsit ide kattintva tudja követni az Instagramon!

Laky Zsuzsi korábbi írásaiból:

Hozzászólások

Top 5 őszi szépségtipp, hogy ne csak nyáron ragyogj
A hűvösebb, hidegebb időben már nehezebb megőrizni a nyáron „megszerzett” tündöklő külsőt – ha csak nem követünk néhány alapvető bőrápolási tanácsot.
Gyógyító kedvenceink – Így segít az állatasszisztált terápia
A jelenlétük, a látványuk már önmagában kedvező hatással van a kedélyállapotunkra, és a segítségükkel könnyebben átvészelhetjük életünk válságos időszakait. A szakértő elmondja, miként működik az állatasszisztált terápia.
Te is összevissza eszel, ha zsúfolt és nehéz napod van? Szakértőnk tippjei segíthetnek
A pörgős, terhelt, rohanós napokon bizony nehéz odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra – ez pedig pluszkilókat eredményezhet. Ennek elkerüléséhez adunk néhány tanácsot.
Keresztirányú gyakorlatok Béres Alexandrával (videó)
A keresztirányú mozgásmintákat már korán elsajátítjuk a kúszással és a mászással. Ezek a mozdulatok segítik a jobb és a bal agyfélteke összehangolt működését, az idegrendszer megfelelő munkáját!
Megjelent a Diéta és Fitnesz legújabb lapszáma!
Hogyan készülj fel a hidegebb őszi időszakra? Valóban csodaszer a kollagén? Többek között erről is olvashatsz a legfrissebb Diéta és Fitnesz magazinban.
„Borzasztó érzés” – Csalók élnek vissza Makány Márta nevével és fogyásával
A divattervező fantasztikus fogyásának történetét az egész ország megismerhette, de Márta öröme mostanában nem felhőtlen: csalók áldozatává vált.
Laktató főétel fogyni vágyóknak: kölessel rakott kelkáposzta (videó)
Hosszú ideig eltelít, egészséges, nagyon finom, belefér a testsúlycsökkentő étrendbe is, és alig több mint 440 kalóriát tartalmaz. Érdemes kipróbálni!
Hogy működik? Energiafelhasználás sport közben
Honnan nyerjük az energiát a testmozgás során, és mire van szüksége a szervezetünknek a különböző típusú edzések alatt? Szakértőnk válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.