Gyakran mondják, hogy a sport sok mindenre van jó hatással, és ezzel maximálisan egyetértek! Nemcsak fitten tart, hozzájárul erőnlétünk megtartásához és segíthet egészségünk megőrzésben, de rendszert visz a mindennapokba, kitartásra ösztönöz, magabiztossá tesz. Nekem például még a kreativitásomra is elképesztő hatással van!

Laky Zsuzsi: „A sport nekem olyan, mint a levegővétel”

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Tavaly a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

A karantén idején is próbálom mindenből a lehető legtöbbet kihozni. Az eleje nehézkesen indult, de miután sikerült napirendet felállítani, könnyebb lett. Mivel a mindennapjaim fontos része a mozgás, így elkezdtem itthon edzeni. Általában reggel 6-kor vágtam bele, hogy a jobban induljon napom, és könnyeben bírjam lelkileg a bezártságot is. Majd ez kiegészült a futással – ezt őszintén szólva magam sem hiszem el, ugyanis a monotonitás-tűrésem egyenlő a nullával –, amit mostanra már elkezdtem élvezni is.

Ahogy korábban már írtam nektek erről, a sport gyerekorom óta központi szerepet tölt be az életemben. Sportos családba születtem, édesanyám szertornász, apukám bokszoló volt. 7 évesen vitt el édesanyám az első akrobatikustorna-edzésemre. Emlékszem, milyen jó érzés volt egy csapathoz tartozni, főleg később, mikor sikereket értünk el versenyeken, vagy csak felléptük valahol. Ezért tartom fontosnak átadni a gyermekeimnek is a sport szeretetét, és jó példával szolgálni előttük. Szerintem az egyéni példamutatás ezen a területen is nagyon fontos! Előfordul, hogy ők is csatlakoznak hozzám, amikor edzem, vagy amikor ők bicikliznek, én futok mellettük.

Laky Zsuzsi

Fotó: Instagram/@lakyzsuzsi

A sport kitartást és stabilitást ad

Alázatra, tiszteletre, munkabírásra nevel, amit gyerekkorom óta a mai napig rendkívül jól tudok kamatoztatni.

Magabiztossá tesz

Egy nőnek szülés után megváltozik a teste. Ezt nem könnyű elfogadni, sok nő folyamatos megfelelési kényszerben szenved, köszönhetően a külső hatásoknak is. Szerintem mindenkinek a korához képest kell jól kinéznie, és ezért megtenni mindent. A sport ad egyfajta magabiztosságot, önbizalmat is, és ha lelkileg rendben vagyunk, akkor ez kívülről is látszik rajtunk. Egészen egyszerűen nem tudunk mást sugározni, mint harmóniát.

Segíti a kreativitást

Sokszor olyan megvilágosodás tör rám sportolás – leginkább futás – közben, hogy elképesztő. Régóta rágódtam egy kérdésen a házunk felújítása, berendezése kapcsán, és nemrég a semmiből megérkezett egy remek ötlet.

Laky Zsuzsi

Fotó: Instagram/@lakyzsuzsi

A sportban kiteljesedhetek

A sport számomra az oxigén! És mivel szeretem a kihívásokat, több edzésformát is csinálok egyszerre. Hiszek abban, hogy egymást kiegészítve még hatásosabbak. Mielőtt édesanya lettem, Gusztival jártam küzdősportra is, brazil jiu-jitsuzni, és előfordult, hogy versenyen is indultam, ahol bronzérmet nyertem. Azt gondolom, mindenkinek meg kell találnia a személyiségéhez legközelebb álló sportot, amiben kiteljesedhet, és ami olyan fajta függést tud okozni, hogy soha ne akard abbahagyni.

Számotokra mit jelent a sport? Az élet mely területén segít titeket? Melyik az a mozgásforma, amit a legszívesebben űztök?

Zsuzsit ide kattintva tudja követni az Instagramon!

Laky Zsuzsi korábbi írásaiból:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink