Érdekes kérdés, hogy ki mi alapján választ példaképet. Egyet azonban szerintem leszögezhetünk: teljesen mindegy, milyen korban élünk, vagy hogy mi magunk hány évesek vagyunk, a példaképeknek rendkívül fontos szerepük van! Olyan irányokat mutatnak, amelyek végig kísérhetik az egész életünket.

Laky Zsuzsi: Példaképek az életemben

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Tavaly a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

 

Kik is az én ideáljaim? Első számú példaképeim a szüleim! Ők gyerekkorom óta azok az emberek, akik mindenben motiválnak, és rettentő halás vagyok a sorsnak, hogy a gyermekük lehetek.

Mindent, amit az anyukámtól láttam, tanultam, most édesanyaként is remekül tudom hasznosítani. Emlékszem, amikor gyerek voltam, míg apukám dolgozott, édesanyám vitt minket edzésekre. Én torna- és fitneszedzésekre jártam, az öcsém pedig vízilabdázott. Minden versenyre, minden fellépésünkre elkísért, jó volt azt érezni, hogy számíthatok rá. Azt gondolom – bízom benne –, én ugyanúgy nevelem a lányaimat, ahogyan otthon láttam, ahogy a szüleim engem. Csodalatos volt megtapasztalni, ahogy anyu összefogja a családot, és ez most sincs másképp!

Édesapám is nagyon meghatározó szerepet tölt be az életemben a mai napig, erős és hihetetlenül kitartó ember. A hétköznapokban sokszor kérem ki a véleményét. Édesanyámmal naponta többször is beszélünk telefonon, sajnos azonban a mostani helyzet miatt az utóbbi időben kevesebbet tudunk találkozni. Húsvétkor sem láttuk őket, pedig legalább olyan fontos ünnep ez számunkra, mint a karácsony. Anyu receptjei alapján próbáltam az asztalra hasonló finomságokat varázsolni, mint amilyeneket ő szokott. Így kicsit olyan volt, mintha mindannyian együtt lennénk…

 

Zsuzsi a szüleivel, a férjével és a kislányaival
Fotó: privát

 

Ha példaképekről van szó, a szüleim mellett, ha valakit még kiemelnék, az mindenképpen Jennifer Lopez lenne. Hogy miért? Hosszú évek óta elképesztő módon motivál. A lénye, a kisugárzása, az a szemléletmód, amit képvisel. És persze az is, hogy 50 évesen ilyen bomba formában van. De a viccet félretéve, tényleg nem csak a külsőségekre gondolok. Például a gyerekeihez fűződő viszonya is irigylésre méltó.

Számomra rendkívül fontosak a belső értékek, hiszen ezek határozzák meg igazán az embert. Ezek azok dolgok, amiért valakit tisztelni tudok, és felnéznek rá.

Nektek ki a példaképetek? Mi határozza meg, hogy ki motivál? Kíváncsi vagyok!

 

Laky Zsuzsit ide kattintva tudja követni az Instagramon!

 

ZSUZSI KORÁBBI ÍRÁSAIBÓL:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!

Ajánlataink