Érdekes kérdés, hogy ki mi alapján választ példaképet. Egyet azonban szerintem leszögezhetünk: teljesen mindegy, milyen korban élünk, vagy hogy mi magunk hány évesek vagyunk, a példaképeknek rendkívül fontos szerepük van! Olyan irányokat mutatnak, amelyek végig kísérhetik az egész életünket.

Laky Zsuzsi: Példaképek az életemben

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Tavaly a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

 

Kik is az én ideáljaim? Első számú példaképeim a szüleim! Ők gyerekkorom óta azok az emberek, akik mindenben motiválnak, és rettentő halás vagyok a sorsnak, hogy a gyermekük lehetek.

Mindent, amit az anyukámtól láttam, tanultam, most édesanyaként is remekül tudom hasznosítani. Emlékszem, amikor gyerek voltam, míg apukám dolgozott, édesanyám vitt minket edzésekre. Én torna- és fitneszedzésekre jártam, az öcsém pedig vízilabdázott. Minden versenyre, minden fellépésünkre elkísért, jó volt azt érezni, hogy számíthatok rá. Azt gondolom – bízom benne –, én ugyanúgy nevelem a lányaimat, ahogyan otthon láttam, ahogy a szüleim engem. Csodalatos volt megtapasztalni, ahogy anyu összefogja a családot, és ez most sincs másképp!

Édesapám is nagyon meghatározó szerepet tölt be az életemben a mai napig, erős és hihetetlenül kitartó ember. A hétköznapokban sokszor kérem ki a véleményét. Édesanyámmal naponta többször is beszélünk telefonon, sajnos azonban a mostani helyzet miatt az utóbbi időben kevesebbet tudunk találkozni. Húsvétkor sem láttuk őket, pedig legalább olyan fontos ünnep ez számunkra, mint a karácsony. Anyu receptjei alapján próbáltam az asztalra hasonló finomságokat varázsolni, mint amilyeneket ő szokott. Így kicsit olyan volt, mintha mindannyian együtt lennénk…

 

Zsuzsi a szüleivel, a férjével és a kislányaival
Fotó: privát

 

Ha példaképekről van szó, a szüleim mellett, ha valakit még kiemelnék, az mindenképpen Jennifer Lopez lenne. Hogy miért? Hosszú évek óta elképesztő módon motivál. A lénye, a kisugárzása, az a szemléletmód, amit képvisel. És persze az is, hogy 50 évesen ilyen bomba formában van. De a viccet félretéve, tényleg nem csak a külsőségekre gondolok. Például a gyerekeihez fűződő viszonya is irigylésre méltó.

Számomra rendkívül fontosak a belső értékek, hiszen ezek határozzák meg igazán az embert. Ezek azok dolgok, amiért valakit tisztelni tudok, és felnéznek rá.

Nektek ki a példaképetek? Mi határozza meg, hogy ki motivál? Kíváncsi vagyok!

 

Laky Zsuzsit ide kattintva tudja követni az Instagramon!

 

ZSUZSI KORÁBBI ÍRÁSAIBÓL:

Hozzászólások

Top 5 őszi szépségtipp, hogy ne csak nyáron ragyogj
A hűvösebb, hidegebb időben már nehezebb megőrizni a nyáron „megszerzett” tündöklő külsőt – ha csak nem követünk néhány alapvető bőrápolási tanácsot.
Gyógyító kedvenceink – Így segít az állatasszisztált terápia
A jelenlétük, a látványuk már önmagában kedvező hatással van a kedélyállapotunkra, és a segítségükkel könnyebben átvészelhetjük életünk válságos időszakait. A szakértő elmondja, miként működik az állatasszisztált terápia.
Te is összevissza eszel, ha zsúfolt és nehéz napod van? Szakértőnk tippjei segíthetnek
A pörgős, terhelt, rohanós napokon bizony nehéz odafigyelni a kiegyensúlyozott táplálkozásra – ez pedig pluszkilókat eredményezhet. Ennek elkerüléséhez adunk néhány tanácsot.
Keresztirányú gyakorlatok Béres Alexandrával (videó)
A keresztirányú mozgásmintákat már korán elsajátítjuk a kúszással és a mászással. Ezek a mozdulatok segítik a jobb és a bal agyfélteke összehangolt működését, az idegrendszer megfelelő munkáját!
Megjelent a Diéta és Fitnesz legújabb lapszáma!
Hogyan készülj fel a hidegebb őszi időszakra? Valóban csodaszer a kollagén? Többek között erről is olvashatsz a legfrissebb Diéta és Fitnesz magazinban.
„Borzasztó érzés” – Csalók élnek vissza Makány Márta nevével és fogyásával
A divattervező fantasztikus fogyásának történetét az egész ország megismerhette, de Márta öröme mostanában nem felhőtlen: csalók áldozatává vált.
Laktató főétel fogyni vágyóknak: kölessel rakott kelkáposzta (videó)
Hosszú ideig eltelít, egészséges, nagyon finom, belefér a testsúlycsökkentő étrendbe is, és alig több mint 440 kalóriát tartalmaz. Érdemes kipróbálni!
Hogy működik? Energiafelhasználás sport közben
Honnan nyerjük az energiát a testmozgás során, és mire van szüksége a szervezetünknek a különböző típusú edzések alatt? Szakértőnk válaszol.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.