Oldal kiválasztása
Ahogy sokaknak, a tavasz számomra is a megújulást jelenti. Ez az évszak ráadásul azért is tölt be különleges helyet a szívemben, mert ilyenkor van a születésnapom.

Laky Zsuzsi: „Bizakodó vagyok, és a szeretteim mellett ez rengeteg erőt ad most”

 

Sziasztok, Laky Zsuzsi vagyok. A nevem talán ismerős lehet, hiszen 2003 óta (mikor Párizsban megnyertem a Miss Európa szépségversenyt) találkozhattok velem a médiában. Nemrég a férjemmel részt vettünk a TV2-n futó A legbátrabb Páros című műsorban, amit megnyertünk. Kalandokban azonban nem csak Máltán volt részünk, két tündéri kislány édesanyjaként minden nap egy merész vállalkozás. Havonta írok nektek itt, a Diéta és Fitnesz oldalán énidőről, anyaságról, kihívásokról…

Valahogy én is úgy működöm, mint a természet: napsütés hatására kezdek újjáéledni. Az év eleji kezdet Lujzi miatt kicsit stresszes volt – januárban írtam a beiskolázásával kapcsolatos dilemmámról –, így kevesebb idő jutott magamra, az edzésre, a befelé figyelésre. És ahogy a mostani járványügyi helyzet alakul, az elkövetkezőkben is kihívásokkal teli periódusra számíthatunk, sok kérdőjellel, de mindezek mellett szerintem ennek lehet pozitív (értsd jól!) hozadéka is. Az előttünk álló hetek mindannyiunkon formálhatnak, amitől megújulhatunk, és talán picit jobb emberek leszünk, amely hasznos önmagunk és a környezetünk szempontjából is. Ez az időszak megújulás lesz minden szempontból.

De hogy nekem mit is jelent a megújulást? Érdekes, viszonylag nehezen tudom megfogalmazni… Talán azért, mert számomra nagyon sokrétű. Minden, ami körülöttem történik, például ilyen most a házunk felújítása is. A legutóbbi írásomban már említettem, hogy vettünk egy parasztházat, amit folyamatosan csinosítgatunk, és nemsokára elkezdődik egy nagyobb átépítés is az épületen. És bár a jelenlegi helyzet miatt az elkövetkező hetek valószínűleg elsősorban a tervezésről szólnak majd, bízom benne, hogy hamarosan megvalósíthatjuk gyakorlatban is az elképzeléseinket. Nagy fába vágtuk a fejszénket, ás csak hogy néhányat említsek a tervezett munkálatok közül: komplett tető csere, nyílászárók cseréje, új és régi helyiségek át vagy kialakítása. Már nagyon türelmetlen vagyok, bárcsak ilyenkor (is) lehetne egy varázspálcám! Elmondhatatlanul várom, hogy végre elkészüljön az új otthonunk.

De folyamatosan változás a gyerekeimmel, Lucával és Lujzival való kapcsolatom is. Csodálatos látni a fejlődésüket, ahogy nőnek, és egyre több közös témánk van. Szuper dolog ezt megélni! Vagy az, ahogy a férjemmel, Gusztival tíz év után is képes nap mint nap új szintre lépni a kapcsolatunk, aminek az alapja meggyőződésem szerint az egymásra figyelés. A különleges receptorok, amelyekkel a másik legkisebb rezdüléseit is érezzük.

Ők az én akkumulátoraim, minden értelemben.

Nektek mit jelent a megújulás? Mi az, ami segít a feltöltődésben?

Én úgy érzem, hogy a kihívások mellett sok izgalmas dolog is érkezik. Bizakodó vagyok, és a szeretteim mellett ez rengeteg erőt ad most.

 

Laky Zsuzsit ide kattintva tudja követni az Instagramon!

Zsuzsi korábbi írásaiból:

Hozzászólások

Ezért nagyon fontos a nőknek az olajos magvak fogyasztása!
Ásványi anyagokban, vitaminokban, rostokban gazdag élelmiszerek, amelyek kiemelt szerepet játszhatnak a női egészségmegőrzésben. A magvak nem véletlenül a kedvenceink!
Kitörés felturbózva – Top 6 variáció Béres Alexandrától
A klasszikus, bevált gyakorlatokba is lehet némi nehezítést, izgalmat csempészni. Íme, a comb és a farizom formálásának adu ásza, a kitörés – egy kicsit másképp.
Ezt rágcsálja! 12 alacsony szénhidráttartalmú nasi
Nem kell lemondani a finomságokról, csak válasszuk meg jól, hogy mit falatozunk. Olyan egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ételeket gyűjtöttünk össze, amelyekből mértékkel nyugodtan csemegézhetünk.
A szabadtéri sport 6 szabálya járvány idején + Gyakorlatok
Amíg nincs kijárási tilalom, addig a biztonsági szabályok betartásával megengedett a szabadban sportolni. Mik a legfontosabb előírások, és milyen gyakorlatokat végezzünk? Útmutatónkból kiderül.
„Élvezem, hogy kísérletezhetek a konyhában!” – interjú Végh Judit színésznővel
Áprilisi címlaplányunk, Végh Judit az év elején komoly változtatást eszközölt ez életmódjában: vegán lett. A színésznővel az új táplálkozási szokásairól is beszélgetünk a vele készült interjúban.
Feszült? Ideges? Segítenek ezek a stresszűző ételek!
A szorongás, az aggodalom és a stressz – főleg most – sokak életének része, és már az egészségünkre is hatással van. Ezen az állapoton azonban sporttal és helyes étrenddel is javíthatunk.
Félelem, önsajnálat vagy lustaság? A halogatás lélektana
A nehéz helyzetekben a problémaorientált ember a kétségbeesés és a passzivitás köntösébe bújik. De van-e kiút ebből a viselkedésformából, hogyan győzhető le a halogatás?
Nagy diétaválasztó – milyen fogyókúrás módszer illik önhöz?
Érdemes a személyiségtípusát is figyelembe vennie, mielőtt belevágna az étkezése megreformálásába. Nézze meg, melyik kategóriába tartozik és segítünk, hogyan könnyíthetné meg az életmódváltást.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.