Sok olyan kérdés van a szexualitás témakörben, amelyet soha nem teszünk fel sem a legjobb barátnőnknek, sem a nőgyógyászunknak – legfeljebb a Google-ba pötyögünk be. Hogy ennek mi lehet az oka – szégyen, félelem attól, hogy tudatlannak gondolnak, vagy esetleg attól tartunk, hogy sérül szexistennő hírnevünk – ne firtassuk. Lássuk a ki nem mondott kérdéseket, és természetesen jöjjenek a válaszok is.

Amit tudni szeretne, de…

Kérdés: ELTÖRHETEM A KEDVESEM PÉNISZÉT SZEX KÖZBEN?

Válasz: Igen. Orvosi neve ennek az állapotnak „eltört pénisz szindróma”, és mivel a hímvesszőben nincsen csont, a pénisztörés valójában a pénisz barlangos testét körülölelő, kollagénben gazdag kötőszöveti tok, az ún. tunica albuginea törését, repedését jelenti. A sérülést az erekcióban lévő péniszt ért hirtelen, erős behatás okozhatja, általában hevesebb szeretkezés vagy igen erőteljes maszturbálás közben. Bekövetkeztét egy apró, pukkanásszerű hang és rendkívül erős fájdalom jelzi, amely után a pénisz azonnal elernyed és bevérzik. Minden esetben azonnal orvoshoz kell fordulni, mert komoly szövődmények léphetnek fel: maradandó péniszgörbület, krónikus fájdalom, sipoly, merevedési zavar.

Kérdés: MIT TEGYEK, HA AZ ÓVSZER BENNEM MARADT?

Válasz: Először is ne pánikoljon! A kondom leesése elég frusztráló, de előfordul. A legfontosabb dolog minél hamarabb eltávolítani a hüvelyből, lehetőleg sértetlenül. A „baleset” után érdemes elmennie pisilni, és közben a nemi szervek külsejét mossa le bő vízzel. Ne irrigáljon, mivel így megváltoztathatja a hüvely fl óráját, gyengítve védekezőképességét. Szüksége lehet esemény utáni fogamzásgátlásra – erről az aktus utáni 72 órában gondoskodnia kell. Ha alkalmi partnerrel történt a baleset, vizsgáltassa ki magát szexuális úton terjedő betegségekre. Ezeket a teszteket az óvszer szakadása utáni 14 napon belül érdemes elvégeztetni. A HIV-tesztet 3 hónap elteltével mindenképpen ismételni kell. Ha a partnerével rendszeresen előfordul, hogy lecsúszik az óvszer, érdemes elgondolkodni, hogy biztosan a megfelelő méretű, fajtájú óvszert használják-e.

Kérdés: MÉG SOHA NEM VOLT ORGAZMUSOM. MIT TEHETEK?

Válasz: Először is nyugodjon meg, nincs semmi baj önnel. A nők nagy részének nincsen orgazmusa hüvelyi közösüléssel, csak, ha közben önmaga vagy a partnere stimulálja a csiklót. A kérdés az, hogy ha maszturbál, sikerül-e a csúcsra jutnia? Ha a válasza igen, akkor érdemes az ott alkalmazott módszert alkalmaznia aktus közben is. Előfordulhat, hogy az orgazmus hiánya valamilyen krónikus betegség, például cukor-, szív- és érrendszeri betegség, depresszió tünete, de okozhatja gyógyszer mellékhatása is, nem megfelelő testkép, párkapcsolati probléma, hormonális változás vagy akár a stressz is. A libidót és az orgazmust rengeteg dolog befolyásolhatja, érdemes hát komolyan foglalkoznia a témával és kideríteni, mi okozza a problémáját.

Kérdés: LEHETSÉGES, HOGY AKTUS KÖZBEN ÚGY ÉRZEM, PISILNEM KELL?

Válasz: Igen. Ennek a jelenségnek több oka is lehet. Az egyik, elég egyszerű magyarázat, hogy a partnere pénisze megnyomja a vagina mögött elhelyezkedő húgyhólyagot, és ez vizelési ingert okoz, főleg, ha a hólyagban van vizelet. Ha ez gyakran előfordul önnel, célszerű üres hólyaggal ágyba bújni. A másik ok pedig az, ha a G-pontját stimulálja a partnere pénisze. Ilyenkor, igaz, ritkán, akár női ejakuláció is megtörténhet. Ekkor nem vizelet, de egy ahhoz hasonló folyadék távozik orgazmus alatt.

Kérdés: HOGYAN LEHET MEGAKADÁLYOZNI, HOGY SZEX KÖZBEN LEVEGŐ TÁVOZZON A HÜVELYBŐL?

Válasz: Aktus közben előfordul, hogy a hüvely levegőt szippant be. Ennek oka lehet, hogy a férfi pénisze veszít merevségéből, és így nem tölti ki egészen a hüvelyt, de az is, ha a vagina fala még nem eléggé telített vérrel, és ezért nem simul rá a férfi nemi szervére. Akkor is könnyen juthat levegő a hüvelybe, ha az intim izmok gyengék. Ha ez ritkán fordul elő, nem érdemes a problémával foglalkozni, de ha gyakori, járjanak utána, mi okozhatja a kínos problémát.

A 6 leggyakoribb szexbaleset

Ahol már-már perverziónak számít az orális érintkezés – Szex a nagyvilágban

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink