A szex az egyik legjobb dolog a világon, de néha bizony elképesztő problémák is felmerülnek szeretkezés közben és után. Íme, a leggyakoribb szexbakik és ötletek a gyógyításra.

A 6 leggyakoribb szexbaleset

Hüvelyi vérzés

Ez talán a leggyakoribb szexuális sérülés. Erős, intenzív behatolástól a hüvely hámja könnyen megsérülhet, és ez akár vérzést is okozhat.

A megoldás:

Azonnal függesszék fel az aktust. A legtöbb ilyen jellegű sérülés könnyen, magától gyógyul, pár nap alatt. Ha azonban a vérzés újra jelentkezik, keressen fel nőgyógyászt. A szakember kizárja az esetleges fertőzéseket és a méhnyakrák gyanúját – ezek ugyanis okozhatnak hüvelyi vérzést. Ha minden lelet negatív, a további sérüléseket síkosító használatával kerülheti el.

Idegen tárgy a hüvelyben

A két leggyakoribb „idegen tárgy” az óvszer és a tampon, de előfordulhat, hogy egészen szokatlan tárgyat kell eltávolítaniuk a nőgyógyászoknak és a sebészeknek.

A megoldás:

Óvszer és tampon esetében érdemes 10-15 percet várni az aktus után. Közben lélegezzen mélyeket, próbáljon megnyugodni. Ennyi idő alatt a hüvely újra nyugalmi állapotba kerül, visszanyeri eredeti állapotát, megszűnik a vérbőség. Vegyen egy mély lélegzetet, és helyezze két ujját a hüvelyébe és próbálja kivenni az óvszert vagy a tampont. Ha nem sikerül, irány a nőgyógyászati ügyelet. Más, extrém eszközt ne próbáljon meg egyedül eltávolítani, mert akár súlyos, életveszélyes sérüléseket is okozhat magának. Ilyenkor mindig forduljon orvoshoz, és ne szépítse a történteket, mondjon el mindent őszintén.

Horzsolások, égési sérülések

A térd, a könyök és egyéb testrészek horzsolásai szintén gyakori következményei a vad szexnek. Persze hihetetlenül izgalmas nem az ágyban, pihepuha párnák között szeretkezni, de ezeket a sérüléseket csak úgy védheti ki, ha puha felületet választ az aktushoz. A durva szőnyeg, a kemény padló nem ilyen, sőt nagyon veszélyes a fürdőszobakő és a pázsit is.

A megoldás:

Mossa le a felhorzsolt területet hideg vízzel és antibakteriális szappannal. Ha komolyabb a sérülés, érdemes kötést tenni a sebre. Ha az aktus a természet lágy ölén zajlott, és a sebbe föld és piszok került, szükség lehet tetanusz oltásra is. Megelőzni az ilyen jellegű sérüléseket úgy tudja, hogy a kényes testrészek alá puha takarót vagy törülközőt tesz.

Rándulások, ficamok

A vágy bizony heves mozdulatok megtételére késztet férfit és nőt egyaránt. Sajnos azonban ezek a mozdulatok gyakran megbosszulják magukat.

A megoldás:

Rándulás, ficam esetén azonnal hagyják abba a szerelmeskedést. Gondoskodjon a sérült testrész rögzítéséről, hűtéséről. Pihentesse, jegelje a sérülést. Súlyos esetben mutassa meg orvosnak.

Izomgörcs

Előfordul, hogy egy hirtelen mozdulat vagy éppen a hoszszú ideig tartó mozdulatlanság miatt begörcsöl a vádli.

A megoldás:

Jobban teszi, ha megszakítja az együttlétet. Lábgörcs esetén húzza a lábujjakat felfelé, a lábfejével pedig végezzen pipáló mozdulatokat. A masszírozás, a meleg borogatás serkenti a vérellátást, az izmok nyújtása oldja a görcsöket.

Húgyúti fertőzés

A sok szex gyakran vezet húgyúti fertőzéshez, ami nemcsak kellemetlen, de fájdalmas is lehet. Oka, hogy a gáttájékról a baktériumok feljutnak a hólyagba, ami normális esetben steril, nincs benne káros baktérium.

A megoldás:

Aktus előtt mindig zuhanyozzon le, aktus előtt és után pedig menjen el pisilni, hogy kimossa a baktériumokat a húgycsőből. Kerülje a keresztfertőződés lehetőségét, vagyis az anális után a hüvelyi szexet. Ha hajlamos a húgyúti fertőzésekre, szedjen rendszeresen tőzegáfonya-kivonatot.

Szex reggelire!

Jótékony szex

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink