Spórolni a konyhában talán az ételeken lehet a legjobban. Jó lenne ezt úgy tenni, hogy közben ne az egészséges étkezési szokásaink lássák kárát. Az alapelv: használjon fel minden falatot!

Egy fillért se dobjon a kukába! Tippek spóroláshoz

Bevásárlás

Mielőtt bevásárolni indul, érdemes végiggondolni, mi lesz a heti menü. legalább nagy vonalakban tervezze meg, mit fog főzni, és a szerint vásároljon. Hetente egyszer elintézni a nagybevásárlást sokkal gazdaságosabb, mint naponta a boltba szaladgálni, és ezáltal számos haszontalan dolgot is a kosárba dobálni. A menü megtervezése után nézze meg a hűtőben és a kamrában, hogy mi van otthon, mire van valójában szükség. Ha nem tudja, mi rejtőzik a polcokon, könnyen előfordulhat, hogy vesz egy harmadik csomag tésztát a már meglévő kettő mellé. az üzletekben a literenkénti, kilónkénti árat figyelje. Ne dőljön be az akcióknak! Felesleges olyan terméket megvenni, amire egyébként nincs szüksége, pusztán azért, mert akciós. Igyekezzen nyers, friss ételt vásárolni. Ez azt jelenti, hogy kerülje a konzervet, az üveges, dobozos, félkész ételeket. Például egy adag friss gomba olcsóbb, mint az üveges vagy a konzerv, vagy például friss céklából könnyedén készíthet ecetes céklasalátát, felesleges a készet megvennie.

Idő vs. költés

Jelentős összeget spórolhat, ha csak alkalmanként vesz drága gyümölcsjoghurtokat, reggelizőmüzliket, csokigolyókat, kukorica- és gabonapelyheket, müzliszeleteket, csokiszeleteket, kekszeket. Lehetőség szerint főzzön és vigye otthonról az ebédjét. rengeteg pénzt el lehet költeni az iskolai, munkahelyi büfékben, éttermekben, sőt a házhoz rendelt ételeknél is olcsóbb főzőcskézni. Persze jó kifogás, hogy nincs rá idő, de lássuk be, egy gyors főzeléket összedobni vagy kisütni a sütőben pár szelet húst zöldségekkel, esetleg feldobni bármilyen teljes értékű gabonát friss zöldségekkel nem tart tovább 20 percnél. Ha nincs lehetőség a munkahelyén melegíteni főtt ételt, készítsen salátát vagy szendvicset. A maradék húsok nagyszerű alapanyagai szendvicseknek, salátaféléknek.

Mennyit is költ kávéra?

A gyereknek is csomagoljon otthon ételt, ne az iskolai büféből szerezze be az ebédjét. Adjon neki otthonról teát, felesleges cukros üdítőkre költeni. Érdemes beszerezni egy termoszt vagy termoszhatású, zárható bögrét, így a kávét is el lehet vinni otthonról. Még a legbarátságosabb árat felszámoló büfés is elkér minimum 200 forintot egy csésze kávéért, így kiszámolható, mennyi pénz megy el kávéra, ha mindennap csak egyet iszik. a megmaradt száraz kenyeret ne dobja ki! Készítsen belőle zsemlemorzsát vagy pirított kenyérkockát salátákba vagy levesek betétjeként. Ha süteményt süt, és a tojásnak csak a sárgájára vagy csak a fehérjére van szükség, ne dobja ki a maradékot. bátran tárolja a tojást a mélyhűtőben, felengedve épp olyan szép habot lehet verni belőle, mintha friss lenne.

Ha húst vásárol, ne egészben, hanem szeletekben tárolja a mélyhűtőben. Így mindig csak éppen annyit kell elővennie, amennyire ténylegesen szüksége van. Ha megmaradna egy-egy szelet sült hús, szendvicsen és salátán kívül másképp is hasznosíthatja. darálja le vagy pépesítse botmixerrel, adjon hozzá egy tojást, gyúrjon belőle gombócot és sütőpapíros tepsire helyezve süsse ki. Fogyaszthatja salátával, de kiváló feltétje főzelékeknek is.

Pazarlásból: jeles Spórolásból: elégtelen

Az ételen spóroljon, ne az egészségén!

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink