Nagy port kavart a napokban egy brit személyi edző és főszerkesztő tévés szereplése. Szerinte a megszégyenítés a módja a kövérek lefogyasztásának.

Elszabadultak az indulatok, amikor a személyi edző a megszégyenítést népszerűsítette

„Az elhízott embereket igenis meg kell szégyeníteni a felhalmozott zsír miatt, mert ez segít nekik a fogyásban”- mondta harcosan a Good Morning Britain tévéműsorban Danielle Levy. Ezt még tudta fokozni. Számtalanszor elmondta, hogy minél többször ítélkezünk, és szégyenítünk meg valakit, annál több ember „fogja be a száját, és hagyja abba a zabalást”. Ezen a ponton a műsorvezetők is próbáltak vitába szállni vele, hogy talán a bátorítás, és a sportolásra ösztönzés lenne az út, valamint az, hogy segítsék a kezdő életmódváltókat, amire a nő csak ismételte magát. Danielle egyébként nemcsak személyi edzőként dolgozik, de egy egészség és fitnesz témákkal foglalkozó lap főszerkesztője is. „A megszégyenítés az út ahhoz, hogy bátorítsunk embereket a változásra!” – ismételte folyamatosan magát.

„Amit ön mond, az kegyetlen és logikátlan. Kicsit sem motiváló, hanem átgondolatlan. Milyen unalmas lenne, ha mindenki úgy nézne ki, mint David Beckham. Az egészség fontos, de azt nem ezzel kell elérni!” – horkant fel a műsor másik résztvevője. Piers Morgan, az adás egyik házigazdája pedig megkérdezte Daniellet, honnan tudja, hogy az akit megszégyenít az genetikailag, esetleg valamilyen betegség miatt hízott el, vagy már belekezdett az életmódváltásba, aminek az elején tart? A nő erre ugyanazt ismételte, mint korábban.

Ezután a Twitteren is elszabadult a pokol. Abban a legtöbb kommentelő egyetértett, hogy a túlsúlyt nem szabad esztétikai oldalról vizsgálni, hanem annak egészségügyi kockázatát kell nézni. De az életmódváltásra való ösztönzésnek nem a bullying, vagyis a megszégyenítés a módja, főleg nem egy szakértőtől, aki elvileg segíteni akar. „A kövérek megszégyenítése, pont úgy megöli az embereket, mint a felhalmozott zsír. Amit Daniella állít az nemcsak káros, de megkérdőjelezi a szakmaiságát is”– írta egy néző a Twitteren, egy másik pedig ezt üzente az asszonynak. „Évekig harcoltam, hogy elérjem az ideális testsúlyt, közben rengeteg csúfolásnak, gúnyolódásnak voltam kitéve. Ez szorongáshoz, depresszióhoz vezetett, és még nehezebben sikerült elérnem a célomat.”

Az életmódváltóknak, már 2 kiló mínusz, vagy heti két közepesen intenzív edzés is hatalmas sikerélmény. Nem tudhatjuk, ki, hogyan jutott el olyan helyzetbe, hogy kórosan elhízott, vagy túlsúlyos legyen. De a bátorítás csak segíthet mindenkinek, s több egészséges emberrel, még produktívabb társadalomban élhetünk. A bullying talán az eszköztelenség jele, ami akárhonnan nézzük, egy erőszakos reakció valamire, amit nem tudunk kezelni.
Danielle később az egyik Instagram posztjában magyarázta, hogy hogyan is gondolta azt, amit mondott. Akit érdekel, itt tudja megnézni.

56 kilót fogyott a háziorvos, most a betegeit motiválja

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink