Azt mondja, jó úton járt, hogy halálba egye magát. Azonban egy tragédia megváltoztatta az életét, és 56 kilót fogyott a fiatal orvos.

56 kilót fogyott a háziorvos, most a betegeit motiválja

Dr. Kevin Gendreau számára egy szörnyű tragédia volt a fogyáshoz vezető motiváció. „Amikor a nővéremnél egy agresszív, és ritka daganatos betegséget diagnosztizáltak, én már 136 kiló felett voltam. Sok kenyeret, tésztát és csipszet ettem.” Kevin, aki családorvosként dolgozik, azt mondja amíg a nővére az életéért harcolt, ő jó úton járt afelé, hogy halálra egye magát. „Eldöntöttem, hogy változtatok az életemen”- mondta az orvos a People magazinnak.

Dr. Gendreau először a népszerű, alacsony szénhidrát, magasabb zsír tartalmú diétát követte. „Ahogyan a nővérem állapota egyre romlott, én egyre motiváltabb lettem azt illetően, hogy egészségesen éljek és étkezzek, mert tudtam, hogy a hétéves unokahúgomnak, és a hároméves unokaöcsémnek a legjobb formámban lesz szüksége rám, vagyis egészségesen, erősen. A nővérem pedig nem sokkal később elhunyt.”

Az orvos teljesen elhagyta a feldolgozott élelmiszereket az étrendjéből, rengeteg gyümölcsöt, zöldségeket, magvakat, csirkét, pulykát, halat, tojást, joghurtot, és fűszereket fogyasztott. Idővel áttért a magas fehérje, alacsony szír és szénhidrát étrendre.

Végül 56 kilót dobott le.

Az életmódváltásnak módszerét számos betegének elmesélte, hogy segítsen nekik is a változtatásban. „Az étrend segíthet sok prediabétesszel, vagy diabétesszel harcoló embernek. Azonban ez a módszer sem ajánlott mindenkinek, minden diéta, vagy inkább életmódváltás előtt, konzultálni kell a háziorvossal”- szögezte le Dr. Gendreau.

View this post on Instagram

Happy Motivation Monday and FIRST DAY OF JULY! 😎 Summer is upon us and there’s no better time than the beginning of a month/season to make a major life change. For me, that decision happened on August 1st, 2016. That’s when I started eating clean with Whole30 and tracking my calories using MyFitnessPal. Several months later, I began intermittent fasting as well. With these methods combined, I lost over 120lbs (306lbs -> 185lbs)! Conquering obesity was not easy, but it’s a path I am so glad I chose. I am feeling so grateful that I get to work as a physician to help prevent and treat obesity and all it’s co-morbid conditions every day.👨🏼‍⚕️I will keep trying my best to make a difference, one person at a time! Tag a friend in the comments below who has tried Whole30, Keto, Paleo, or Intermittent Fasting!👇🏼ALSO, kudos to you if you’re able to zoom into my “after” picture and tell me how many Teddy’s you can spot! 😂 #whole30 #keto #paleo #beforeandafter #suit #expressmen #socks #weightloss #fitness #doctorsofinstagram #follow #share #motivationmonday #inspiration #thinspiration #obesity #medicine #natural #diet #lifestyle #intermittentfasting #myfitnesspal #mfptransformation #motivation #buzzfeed #puppiesofinstagram #southcoasthealth

A post shared by Kevin Gendreau, MD (@kevingendreau) on

Dr. Gendreau Instáját itt tudjátok követni.

30 tipp, ami segít tudatosan készülni a fogyásra

Csodás átalakulás: 130-ról 69 kilóra fogyott az esküvőjére

 

 

Hozzászólások

Házi granola kókusszal – A nap kedvenc egészséges desszertje
Érdemes a bolti, gyakran agyoncukrozott változat helyett otthon elkészíteni a granolát: tápláló, egészséges és nagyon finom reggeli!
„Fogyni akarok, de mikor csökkentem az ételadagokat, szédülni kezdek...”
Sok esetben azért nem tart ki a fogyni vágyó az új étrendje mellett, mert a drasztikus kalóriamegvonás miatt rossz lesz a közérzete. Kovács Judit dietetikus tanácsai segíthetnek elkerülni a problémát.
Színterápia: Hogy működik, miben segít?
Már az ókorban is hittek a színek és fények gyógyító erejében. A színterápiát napjainkban a modern orvostudomány is egyre többet használja!
Fahéjas csiga – A nap kedvenc egészséges desszertje
Hogyan készül az egészséges fahéjas csiga? A megoldás: kevesebb cukor, nulla vaj vagy margarin, lecserélt fehér liszt – és egy titkos hozzávaló.
Zöld teás tápiókapuding – A nap kedvenc egészséges desszertje
Szeretne kipróbálni egy egyszerűen elkészíthető, mégis különleges édességet? Kovács Judit dietetikus, szakács és Ujvári Szilvia glutén- és tejmentes receptjét ajánljuk!
Eke Angéla: „A futás nekem most egyfajta terápia is”
A színésznő két évvel ezelőtt nem előre megfontolt szándékkal váltott életmódot. Azóta kitanulta a vegetáriánus konyha rejtelmeit, amit kifejezetten élvezett, hiszen a főzés az egyik szenvedélye.
Képesség az örömre
Időnként kirobbanó formában, máskor csak erős közepes szinten éljük napjainkat. Majd valami újra összeroppan... A szomorúság, csalódás oka ezerféle lehet. Leegyszerűsödnek a napok, a színek eltűnnek, beszürkülnek.
Reggelizzen, és fogyjon! – Tippek típusok szerint
Attól függően, hogy mit szeret reggelizni, elárulunk néhány trükköt, amelyeknek a segítségével könnyebb lesz megszabadulni a pluszkilóktól!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.