Egyik cikkünkben elkezdtük boncolgatni, milyen személyiségjegyekre utal egy férfi főzési stílusa. Kiderült, hogy a kreatív szakács nem csak kreatív, de együttérző is, a grillmester kicsit érzékeny lélek, az ínyenc pedig nem csak nyitott az újdonságokra, de körültekintő is. A fakanál most tovább árulkodik, nagyító alá vesszük az egyéb főzési stílussal megáldott férfiakat is.

Hogyan  főz  a pasi? Árulkodó fakanál

A szenvedélyes  vegetáriánus

A vegetáriánus pasi nem egyszerűen csak húshagyó. Jóval több annál. A vega pasit szenvedélyesen érdekli a környezetvédelem, az egészségügy, érzékeny az emberekkel és állatokkal való humánus bánásmódra. Általánosságban elmondható róla, hogy nagyon érzékeny, emocionális típus – persze ez nem azt jelenti, hogy mimóza lenne. Ha egy vega pasi főzni készül, rendszerint nagyon alapos, körültekintő, nem sajnálja az időt az alapanyagok beszerzésére, feldolgozására. Ez az alaposság és részletesség az egész személyiségére jellemző.

A kényeztető

A kényeztető típus kicsit olyan, mint az ősember. Szeret enni adni asszonyának. Ennek azonban az a folyománya, hogy az ételek, amelyeket feltálal, inkább komfortosak, semmint különlegesek. Egyszerű, könnyen elkészíthető és beszerezhető ételeket tálal, emlékezetből főz vagy egy ősrégi cetlire körmölt recept alapján. Ám ez a férfi szívét-lelkét teszi az ételbe. Gondoskodó, szeretetet adni tudó, hálás és hűséges típus. Aki nem fogékony a rajongó típusra, annak talán ez túl sok is, a maga szeretetteljes ragaszkodásával.

férfi, főzés, konyha

Fotó: shutterstock

A  fakanál ellensége

A fakanál ellensége imádja az ételeket, rajong az ínyencségekért, de főzni nem igazán tud, sőt nem is szeret. A legnagyobb elánnal kutatja fel a legjobb éttermeket, a legjobb helyeket, ahonnan házhoz lehet rendelni, de a kezét bepiszkolni és mosogatni nem hajlandó. Az ilyen típus szereti a minőséget az élet minden területén, ugyanakkor szereti a könnyebb felén megfogni a dolgokat. Szereti, ha mindent készen megkaphat. Jó beszerző, de a kétkezi munka nem kenyere. Ebből kifolyólag vezető típus, aki szereti, ha utasításokat osztogathat, és ha kiszolgálják.

A  zsír ellensége

Valószínűleg sportol, ha nem is versenyszerűen, de rendszeresen és kitartóan. A főzést alapos méregetés, ellenőrzés, címkeolvasás, mérlegelés előzi meg. Mániákusan ügyel a kalóriára és a zsírmennyiségre, nem eszik meg semmit, ami túl cukros, túl zsíros vagy túlságosan hizlal. Szinte biztos, hogy akadnak problémái az önbizalmával és a testképével, ezért van szüksége a krónikus ellenőrzésre, rendre, fegyelemre. Ez a típus a látszat ellenére az életben, különösen a párkapcsolatok tekintetében elég bizonytalan, kissé bizalmatlan, nehezen nyílik meg. Ha ön már eljutott odáig, hogy hajlandó feltárni étkezéssel kapcsolatos elveit, akkor egy lépéssel már közelebb került a férfi szívéhez.

Az egzotikus  felfedező

Ez a típus nyitott és érdeklődő. Nem fél megismerni új ízeket, szívesen megkóstolja a nemzetek konyháit. Elvei szerint úgy lehet a legjobban megismerni egy más kultúrát, ha megkóstoljuk az ételeiket. Szívesen jár nemzetközi éttermekbe, külföldön mindent megkóstol. Főzés közben követi a receptet, ami rendszerint valami különleges étel, amely sok esetben igen egészséges is. Ezek a férfiak a való életben is nyitottak, nem félnek kérdezni, tanulni, viszonylag gyorsan haladnak felfelé adott szakmájuk ranglétráján.

Meditáció főzés közben

5 alapvető hiba főzésnél, amitől bebukik a diéta

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink