Ha azt gondolja, hogy ilyen nem létezik, nagyot téved. Bizony, a férfiaknál is előfordulnak szexmentes időszakok, ráadásul ezek nem mindig kapcsolatmentes periódusok alatt jelentkeznek.

Kivételes eset: amikor a férfi nem kívánja

Előfordul, hogy a férfiaknak kiegyensúlyozott – vagy annak tűnő – kapcsolat esetében is hetekig vagy kritikusabb esetben hónapokig nincs kedvük hancúrozni. Pedig mi, nők hajlamosak vagyunk azt hinni a férfiakról, hogy elég csak a szexre gondolniuk, és máris tettre készek. Ez azonban csak viszonylag gondtalan és stresszmentes időszakban igaz. Összeszedtük a leggyakoribb okokat, amelyek negatívan befolyásolják a férfiak libidóját.

Munkahelyi probléma

Az egyik legtipikusabb vágyölő. Különösen a magasabb beosztású, vezető pozícióban lévő férfiakat érinti, akiknek a vállán nagy felelősség van. Ők akár napi 10-12, de esetenként ennél is több munkaórát eltöltenek az irodájukban, s bizony, nehéz kiszakadni ebből a közegből. Gyakorta hazaviszik a problémáikat, amelyek nagyfokú stresszel párosulnak, és mindez a nullával teheti egyenlővé a szexuális vágyat. A munkahelyi gondok ugyanis sokszor ott motoszkálnak agyuk valamely rejtett szegletében, és negatívan befolyásolják a szexualitást. Mit tehet ilyenkor a nő? Hallgassa meg párját figyelmesen. Sok férfi nem szívesen beszél a munkahelyi problémáiról, mert azt gondolja, kedvese úgysem értené. Még ha így is van, igyekezzen legalább azt elérni, hogy párja kibeszélje magából a gondjait, ezzel máris hatalmas megkönnyebbülést okozhat. Ha a kimondott szavak által felszabadul, talán sikerül annyira elvonatkoztatnia a problémáitól, hogy helyrebillenjen az egyensúly ágy és íróasztal között.

Anya-para

Különösen az egygyerekes, fiús anyukák tudnak kissé nyomasztóak lenni. Tisztelet az áldásos kivételnek. Azok a férfiak, akik akár egykeként, akár egyedülálló anya gyermekeként nevelkedtek, igen erősen kötődhetnek az édesanyjukhoz. Ennek kétféle negatív hatása is lehet egy párkapcsolatban. Egyrészt egy erőteljes anyakomplexus: a férfi szeretett édesanyját keresi, ugyanolyan gondoskodást, odaadást, figyelmet és törődést vár el partnerétől is. Kikészített vasalt ruhát, reggel ágyba a kakaót stb. Na, de az mégiscsak furcsán veszi ki magát, ha valaki az édesanyja iránt érez szexuális késztetést. És máris ott van az a bizonyos gát…

Másrészt, és ez talán még rosszabb eset, amikor az édesanya képtelen elszakadni gyerekétől. Folyamatosan hívogatja, látogatja, jó tanácsokkal látja el, továbbra is ügyel rá, hogy legyen rajta meleg sapka, sál… Úgy pedig nehéz intim helyzetbe kerülni, ha a mama folyton figyel.

Ilyen esetekben bizony az összes lehetséges eszközzel segíteni kell anyuka távoltartását. Biztosan nehéz időszak lesz, vitákkal, sértődésekkel, de az idő a szerelmes éjszakáknak dolgozik.

Sport

Most nyilván mindenkinek a duzzadó izmú testépítők ugranak be, akik testileg hatalmasak, szerszámilag azonban… Nos, erről nem tudhatunk biztosat. De ez most minket nem is érdekel, azokra az átlagos férfiakra gondoljunk, akik folyamatosan a sportban, versengésben élik ki magukat. Hétfőn foci, kedden squash, szerdán kosárlabda… A pasinak szinte minden energiája le van kötve. S amikor fáradtan hazaér – akár győztesen, akár vesztesen –, nyilván nem pont szexre vágyik. Hiszen pihennie is kell valamikor. Ilyen esetben fontos lenne valamilyen határt szabni a fenenagy sportszenvedélynek. Természetesen mi, nők boldogak vagyunk, ha csinos, kisportolt férfi feszít mellettünk, de még boldogabbak vagyunk attól, ha időnként nekünk is jut némi kielégülés. Kicsit kevesebb sport a pályán, és több edzés az ágyban.

Pénz

Amiből sosem elég. Rengeteg férfit nyomaszt a családfenntartás ténye, és emiatt elmegy a kedve a szerelmeskedéstől. Különösen olyan családok esetében igaz ez, ahol a férj az egyedüli kereső vagy az elsődleges családfenntartó, és szinte minden pillanatában a családi kasszával törődik. Súlyosabb esetben ez akár fösvénységhez vagy túlzott spórolási kényszerhez vezethet. Ilyenkor elég nehéz segíteni. Fel kell mérni az anyagi lehetőségeket, és ha a bevételi és a kiadási oldal egyensúlyban van, ezzel megnyugtatni a családfőt.

Az első éjszaka stressze

Ne higgyék, kedves hölgyek, hogy csak önök aggódnak az első együtt töltött éjszaka miatt egy új kapcsolatban. A férfiak talán még stresszesebbek, hiszen rettegnek az összehasonlítástól, rettegnek attól, mit szól partnerük a meztelen testükhöz, a méretükhöz, és persze a teljesítményükhöz. És ez akkora aggodalommal töltheti el őket, hogy csökken a potenciájuk, kudarcba fullad az éjszaka. Tudatosítsák a partnerben, hogy fontos ugyan az első együtt töltött éjszaka, de nem mindent vagy semmit alapon. Először csak ismerjék meg egymás testét, haladjanak lépésről lépésre, és csak akkor történjen meg a szeretkezés, ha mindketten idegesség és túlzott stressz nélkül készen állnak.

Férfititkok

  • Két-három korsó sör után a férfiak 53 százaléka szeretkezés helyet inkább egy kiadós vacsorát enne, és egyedül bújna ágyba.
  • A férfiak 45 százaléka állítja, hogy a legtöbbször a munkahelyi stressz miatt nincs kedve a szeretkezéshez.
  • Ha a férfiaknak véletlenül akad egy szabad órájuk, 50 százalékuk szívesebben alszik egy jót.
  • A szingli férfiak 53 százaléka kevesebb mint tíz alkalommal létesít szexuális kapcsolatot egy év alatt.
  • A párkapcsoltban élő férfiak közül ötből egy csupán hetente egyszer, vagy még ritkábban szeretkezik a párjával.

5 ok, amiért a szervezetünknek szüksége van a szexre

Intimreflexzónák – Mindent a szexuális reflexpontokról

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink