Gyakran fáradt és rossz a hangulata? Úgy érzi, nincs kedve semmihez és mozdulni sem bír? Februárban, a tél végének közeledtével bizony sokan éreznek hasonlóan. Ha szeretne változtatni az életén, eláruljuk, hogyan növelheti energiaszintjét, hogy egészségesebb és boldogabb legyen a szürke, téli napokon is.

Még több energia – 24 óra alatt

07:00 – Ébresztő – szundikálás nélkül!

Az ébredés előtti utolsó óra nagyon fontos: ezt a fázist társítják a tanuláshoz és az emlékezéshez. Az alvás és ébredés oda-vissza váltakozó hatása az agyhullámok jellegében változást okoz, ez egész napra másnaposságérzetet okoz. A legjobb módszer a kipihent ébredésre az, hogy ha a vekker csörgése után azonnal felkel.

07:05 – Nyújtás

Gyógytornászok állítják, hogy mindössze két perc nyújtással számos hátprobléma megelőzhető. A legjobb, ha az ágyon, háton fekve, a térdet behajlítva, finoman összehúzza magát. Ismételje a mozdulatot tízszer. Kímélő, mégis hatékony gyakorlat, melynek jótékony hatása egész nap érződik.

07:10 – Forró víz, citrom és méz

A legjobb módja, hogy lendületesen indítsa a napját. A citrom C-vitamint tartalmaz, a méz pedig kiváló antibakteriális tulajdonságokkal bír, segít semlegesíteni a Helicobacter pylori baktériumot a gyomorban, meggátolja a puffadást és a különböző emésztési zavarok kialakulását. A méz véd még a megfázás ellen, és segít megelőzni az ínybetegségeket is.

07:15 – Masszázszuhany

Nem csak gyorsabb, mint a fürdés, de gazdaságosabb is, és növeli a pulzusszámot, javítja a vérkeringést. Gyorsítja a vér áramlását, segít méregteleníteni. Extralendületet ad, ha néhány csepp illóolajat szétszór a zuhanyfülkében, a meleg víz hatására ugyanis energizáló gőz képződik.

07:30 – Frizura

Az ápolt haj segít, hogy szexisnek és magabiztosnak érezze magát. Pszichológusok szerint azoknak az embereknek, akik elégedetlenek a hajukkal, alacsonyabb az önbecsülésük, mint azoknak, akik frissen mosott hajjal vágnak neki egy új napnak.

07:40 – Kényelmes fehérnemű

Az alakformáló fehérneműk segítenek karcsúbbnak látszani, de nem tesznek jót a gyomornak és az alsó izmoknak. A műszálas darabok könnyen allergiát és gombásodást okozhatnak, a tangák pedig egyrészt apró hámsérüléseket eredményezhetnek, másrészt a mozgás során a végbél irányából a hüvelybe terelhetik a bacilusokat. A legjobb, ha régimódi pamut alsóneműt vesz fel, amely kényelmes és jól szellőzik.

08:00 – Energiát adó reggeli

A legjobb recept: este tegyen két marék nyers zabot, 1-1 kanál mazsolát, diót, mandulát egy tálba, öntse le friss narancs- vagy ananászlével, és tegye éjszakára a hűtőbe. Reggel, fogyasztás előtt tegyen rá pár szelet friss almát, joghurtot, őrölt vegyes magvakat. Ez a reggeli megfelelő arányban tartalmaz fehérjét, egészséges zsírokat és szénhidrátot, és rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma is nagy.

08:30 – Olvasás utazás közben

Ha teheti, olvasson utazás közben. Jótékony hatással van az agyműködésre, és nem mellesleg meggátolja, hogy végigtapogassa a környezetét, ami tele van baktériumokkal.

09:00 – E-mailek ellenőrzése

Akár a fele munkaidőt is a levelek olvasásával tölthetjük – derül ki egy felmérésből. Ettől persze mindenki fáradt, frusztrált és nem halad a munkájával. Célszerű reggel átnézni a leveleit, és kiválogatni, mi az, ami sürgős, és mi az, ami várhat.

10:30 – Tízóraira szárított gyümölcsök

A vashiány okozhat vérszegénységet, amelynek egyik leggyakoribb tünete a fáradtság. Az aszalt gyümölcsök, mint például a sárgabarack és a szilva vasban gazdagok. Délelőtt pár szem szárított gyümölcs segít a koncentrálásban.

12:00 – Beszélgetés

A társadalmi kapcsolatok jó hatással vannak a közérzetre. Beszélgessen a munkatársaival, barátaival. Bizonyított, hogy akiket támogatnak, akiket pozitív hatások érnek, azok jobban vigyáznak az egészségükre.

13:00 – Egészséges ebéd

A legtöbb szendvics vagy éttermi fogás túl nagy mennyiségű sót tartalmaz. A sós ebéd dehidratálja a szervezetet, ami rövid távon hatással lehet a koncentrációs képességre, hosszú távon emelheti a vérnyomást, növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Fontos, hogy az ebéd végén mindig fogyasszon egy kis zöldséget vagy gyümölcsöt. Segítségükkel megőrizhető az egyensúly.

13:15 – Cukormentes rágógumi

Ha étkezés után nem tud fogat mosni, rágjon 20 percig xylites rágógumit. A xyilit ugyanis gyengíti a savkeltő baktériumok erejét, így véd a fogszuvasodás ellen. Még egy érv a rágózás mellett: azok, akik étkezés után rágóztak, később kevésbé éheztek meg.

13:20 – Rövid séta

Próbáljon elszabadulni kicsit az irodából. Már egy negyedórás séta is lehet vércukorszint-csökkentő, segíti a vér áramlását az agyban. Frissen térhet vissza a munkába.

15:30 – Délutáni álmodozás

Ha elakadt a munkában, álmodozzon kicsit! Képzelje el, hogy egy gyönyörű strandon van vagy bárhol, ahol biztonságban érzi magát és boldog. Jobban fogja érezni magát, és a megoldást is könnyebben megtalálja a problémáira.

17:00 – Meditáció
Hazafelé hallgasson zenét, végezzen könnyű meditációs gyakorlatokat. Így könnyebben tud elszakadni a munkától.

17:30 – Egy kis edzés télen is

A hideg levegő irritálja a torkot, érzékenyebbé tesz, ezért télen sportoljon edzőteremben. Háromszor egy óra egy héten, és máris sokat tett az egészségéért.

18:30 – Szauna

Sportolás után lazítson szaunában vagy gőzfürdőben. Bizonyított, hogy akik rendszeresen járnak ilyen helyekre, azoknál lényegesen kevesebbszer alakul ki nátha. Tisztító és immunerősítő hatású.

19:00 – Kellemes pillanatok

Gondolja át, mitől érezte magát igazán szexisnek: ez lehet egy dalhoz kapcsolódó kellemes emlék, egy bizonyos személy, a kedvenc illata. Hunyja be a szemét, és élje újra ezeket a pillanatokat. Egy könnyű vacsora a párjával, a családjával ellazítja.

20:30 – Hobbi

Bármilyen kreatív tevékenység nagyszerű módja annak, hogy boldogabbnak érezze magát. Az egyszerű, ismétlődő mozdulatok lehetőséget teremtenek, hogy átgondolja mindazt, ami a nap folyamán történt önnel, és hogy új gondolatok, elképzelések szülessenek.

21:00 – Forralt bor

Tudta, hogy az almabor nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz? Forralja fel, adjon hozzá fűszereket (szegfűszeget, fahéjat) és kortyolgassa el. Garantáltan felmelegíti és segít megőrizni egészségét.

22:00 – Köszönöm napló

Írja le, mitől volt jó a napja. Meglátja, egyszerű módja annak, hogy boldoggá tegye magát.

22:30 – Korai lefekvés

Szüksége van ébresztőórára ahhoz, hogy reggel felébredjen? Akkor nem alszik eleget. A pihent emberek boldogabbak és hatékonyabbak. Aludjon el úgy, hogy mosolyog és elképzeli, hogy másnap úgy ébred, hogy tele van energiával. A szobában legyen hűvös, de ha szükséges, használjon meleg vizes palackot, ami hatékony fájdalomcsillapító.

Ezek is érdekelhetik!

TÖLTŐDJÖN FEL ENERGIÁVAL ÉS VITAMINOKKAL!

ZÖLDSÉGEKBŐL NYERT ENERGIA

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink