Akár párosan, akár egyedül bújunk ágyba, mindenkinek megvan a jól bevált, megszokott alvási pozíciója, amelyet szinte az első percben felvesz, amint bebújt a takaró alá. Ki hinné azonban, hogy ezek az alvási pózok különös üzeneteket rejtenek? Sok mindent elárulnak ugyanis az alvó személy egyéniségéről vagy akár a párok egymás iránti érzéseiről is.

Mit árul el a párkapcsolatról az alvási póz?

Kiskanál

Ez a póz, amikor oldalt fekve, a férfi szorosan a nő hátához bújik, testük követi egymás vonalát, szorosan ölelkezve alszanak el, a kapcsolat kezdeti szakaszára jellemző. Amikor a párok még minden porcikájukkal érinteni szeretnék egymást, a férfi a nő nyakába szuszog, és a nőt ez még nem zavarja. Mint ahogyan a férfinak is jólesik még, hogy átkarolja a nő hátulról, s nem fél a hátát, vagyis a sebezhető oldalát mutatni neki.

Valószínűleg még tombol a szerelem. Ám ahogy halad a kapcsolat előre, úgy lesz egyre ritkább az ilyenféle összebújás. A felek ugyanis elkezdenek majd egyre több szabadságra vágyni – az ágyban is –, így óhatatlan az eltávolodás. Ám ez egyáltalán nem baj. Azért néha, reggel ébredés után vagy este, elalvás előtt még pár percre bújjanak így, kiskanál, vagy ha úgy tetszik, kis kifli-nagy kifli pózban egymáshoz. A kellemes érzés visszaidézése erősíti a kapcsolatot.

 

Királyi ölelés

A férfi a hátán fekve alszik, kezét esetleg a feje alatt tartja. Lábai szétvetve. Kedvese oldalról átöleli, fejét a mellkasára hajtja, esetleg még egyik lábával körbevonja a férfi egyik kinyújtott lábát. Karjával átfogja mellkasát vagy derekát. Ez a póz tudat alatt azt jelzi, hogy a férfi királyi bánásmódra vágyik, és nagyon élvezi, hogy megkapta. Ő akar lenni a hős, az uralkodó.

Ha mindeközben karjával átöleli a nőt vagy akár csak a hátán pihenteti a kezét, ez azt jelzi, hogy óvni, védelmezni szeretné őt, ahogyan az egy valódi hőshöz illik. Ha a nő kinyújtja a lábát, ahelyett hogy belegabalyodna a férfiba, az azt mutatja, hogy függ ugyan a férfitől, de képes saját döntéseket is hozni.

 

Szerelmes kötődés

Nevezhetnénk tükörpóznak is. Amikor a férfi és a nő arccal, testtel egymás felé fordulva, az oldalukon fekve alszanak. Kézzel is és lábbal is érintik egymást, szinte össze vannak gabalyodva. Ez, csakúgy, mint a kiskanálpóz, a kapcsolat korai szakaszára jellemző. Amikor még az ember úgy érzi, képtelen eleget kapni a másikból, minden testrészével érinteni akarja, őt szeretné először látni, amikor kinyitja a szemét.

Ne essen azonban senki pánikba, ha némi eltávolodást tapasztal. Ebben a pózban elaludni, sőt kényelmesen aludni szinte lehetetlen. Teljesen természetes, ha az egyik fél vagy akár mindketten elkezdenek egy kicsit szeparálódni.

 

Lábsimogatók

Ez érdekes és gyakori póz, leginkább azokra a párokra jellemző, akik már évek óta együtt vannak, biztos, stabil párkapcsolatban élnek. Mindketten úgy alszanak, fekszenek, ahogyan jólesik, akár úgy is, hogy hátat fordítanak egymásnak. Ám a lábuk továbbra is összeér, ha csak egy hangyányit is. Ez azt jelzi, hogy túlzott intimitást már nem igényelnek alvás közben, mégis, a lábuk az összetartozást jelképezvén, összeér.

Azt szimbolizálja, hogy szeretnének ugyan nyugodtan, kényelmesen, a saját területükön aludni, de mégis jólesik a másik érintése. Szükségük van a tudatra, hogy a másik ott van mellettük, a kedvesük biztonságot nyújt.

 

Eltávolodva

Egymásnak háttal, mindketten az ágy széléhez húzódva fekszenek. Ez a póz akár azt is jelenthetné, hogy a párnak tökéletesen elege van egymásból, és minél távolabb szeretnének kerülni a társtól, rettegve a legminimálisabb testi érintkezéstől is. Azonban ez csak feltevés. Sokkal egyszerűbb az a magyarázat, hogy van, akinek bizony kell a tér a nyugodt alváshoz.

Sokan nem szeretnek úgy aludni, hogy valaki a nyakukba vagy az arcukba szuszog, nem szeretnek beleütközni éjszaka a másikba, hogy aztán erre felriadjanak. Az egymástól távol alvás egyszerűen a függetlenség jele. Van, aki bizony egyedül is képes jókat durmolni.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ínhüvelygyulladás: Hogyan szüntethető meg a fájdalom és előzhető meg a visszatérése?
Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.
Nemcsak fogyni segít az eper! Érdemes többet enni belőle
Amellett, hogy finom, a diétát is támogatja, úgyhogy a szezonban megéri sokat fogyasztani belőle, mégpedig a következőképpen.
A legjobb tippek, hogy nyárra tökéletes formában légy
Kedvetlennek és állandóan kimerültnek érzed magad? Lehet, hogy te sem tudod leküzdeni a hosszú téli hónapok után jelentkező tavaszi fáradtságot.
Íme a legdurvább okok, amiért nem tudsz lefogyni
Salátát eszel salátával, megvonod magadtól a finom falatokat, még némi sportra is ráveszed magad, a mérleg mégsem mozdul. Vagy ha igen, akkor is csak felfelé. Mit csinálhatsz rosszul? El sem hiszed, milyen apróságokon múlhat a fogyókúra sikere.
Bazsalikom, a fűszerek királya
A bazsalikom egyike a legkedveltebb és legnagyobb becsben tartott fűszernövényeknek, ami nem is csoda, mert aromája egyedülálló és nagyon különleges növény. Sokszor emlegetik együtt a rozmaringgal: „a bazsalikom a fűszerek királya”, a „rozmaring a fűszerek királynője”.
3 egyszerű diétás vacsora, ami hús nélkül is remek
Régóta bizonyított tény, hogy azoknál, akik kerülik a húsfogyasztást, vagy legalább csökkentik annak mennyiségét, azoknál bizonyos betegségek ritkábban fordulnak elő.
Puffad a hasad? Segítünk kideríteni az okát!
Mindenki lapos hasra vágyik. És sokan igencsak kitartóak, ha áramvonalas testről van szó. Mégis, vannak helyzetek, amikor minden igyekezet dacára a has puffadt, feszes, még behúzni is képtelenség. Mi lehet az oka?
Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.

Ajánlataink