Azték hagyományokat idéző, népviseletben öltözött Barbie lesz az ősz sztárja!

Piacra dobták az eddigi leglátványosabb Barbie babát

Csütörtöktől kapható (egyelőre csak Dél-Amerikában, valamint Észak-Amerikában) a mexikói Halottak napja alkalmából piacra dobott új Barbie baba. A Mattel által kiadott fotókon látható, hogy az új Barbie hosszú fekete ruhát visel, trombita alakú alsó résszel, színes virágmintákkal, koponya, valamint pillangó díszítéssel. Színes fekete haját, türkzí kék csíkokkal látták el a babának, és tradicionális arcfestést kapott a játék. Az új Barbie babákat 75 dollárért árusítják majd.

Elsőre talán furcsának tűnhet a baba, de ez csak azért lehet, mert keveset tudunk erről az ünnepről. Mexikóban november első két napján tartják a Halottak napját. Ilyenkor a családok és a közintézmények is oltárokat állítanak halottaiknak, sokan a temetőben éjszakáznak, halottjuk kedvenc ételeit eszik és dalait énekelik. Az azték kultúrában a koponyák nem csak a halált, de az újjászületést is szimbolizálták, éppen ezért nem egyfajta szomorú esemény nálunkak a Halottak napja, sokkal inkább egy viccelődő fieszta.

2017-ben írtunk arról, hogy történelmi fordulat állt be a játékpiacon: Barbie felszedett tíz kilót. Szélesebb lett a csípője, megvastagodott a dereka, domborodik a feneke és kerek a vádlija. Ez maga a csoda. Felülkerekedtünk az évtizedes harcban. Barbie lett olyan, mint mi. És nem fordítva.

Mit sportoljon a gyerek? Olimpikonok segítenek dönteni!

 

Hozzászólások

Otthoni pedikűr: lábápolás 5+1 egyszerű lépésben
Tombol a nyár, a könnyű papucsok és szandálok időszaka. Ha nincs időd, lehetőséged pedikűröshöz menni, otthon is sokat tehetsz a lábad épségéért, szépségéért.
A ragyogó és egészséges bőr 9 életmódtitka
Bőrünk tükrözi általános egészségi állapotunkat, árulkodik, ha nem pihenünk eleget és nem gondoskodunk megfelelő tápanyagbevitelről. Íme 9 tipp, hogy bőrünk hosszú ideig ragyogó és élettel teli maradjon.
Sárgarépás zabkeksz, ha kell egy kis energia
A lassan felszívódó szénhidrátot tartalmazó édes falat lehet tápláló reggeli vagy könnyű tízórai, uzsonna egyaránt.
Arwen-torna: harmóniába kerül a női test
Az Arwen-torna kifejlesztője szerint a komplex mozgásterápia és a speciális étrend hatására a legtöbb nőgyógyászati betegség tünetei enyhülnek vagy akár el is tűnnek.
A nyári futás 10 fontos szabálya
A nyári hőség igencsak megnehezíti a futók dolgát, de aki komolyan veszi a futást, az ilyenkor sem áll le az edzésekkel. Ha megfogadod tanácsainkat, könnyebben fogsz megbirkózni a meleggel.
Így készül az egészséges házi csokoládés jégkrém!
Ha könnyű csokis édességre vágysz, ez lehet a legjobb és legegyszerűbb választás a meleg nyári napokon!
A mosoly – és ami mögötte van
Semmi sem megtévesztőbb, félrevezetőbb egy mosolynál. Ezt az tudja a legjobban, aki mögéje rejtőzik.
Hogyan táplálkozik egy élsportoló? Gurisatti Gréta válogatott vízilabdázó tippjei
Gréta elmeséli, mire figyel oda a táplálkozás terén, emellett néhány tippet is megoszt a nyári topforma titkával kapcsolatban.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.