Oldal kiválasztása
Azték hagyományokat idéző, népviseletben öltözött Barbie lesz az ősz sztárja!

Piacra dobták az eddigi leglátványosabb Barbie babát

Csütörtöktől kapható (egyelőre csak Dél-Amerikában, valamint Észak-Amerikában) a mexikói Halottak napja alkalmából piacra dobott új Barbie baba. A Mattel által kiadott fotókon látható, hogy az új Barbie hosszú fekete ruhát visel, trombita alakú alsó résszel, színes virágmintákkal, koponya, valamint pillangó díszítéssel. Színes fekete haját, türkzí kék csíkokkal látták el a babának, és tradicionális arcfestést kapott a játék. Az új Barbie babákat 75 dollárért árusítják majd.

Elsőre talán furcsának tűnhet a baba, de ez csak azért lehet, mert keveset tudunk erről az ünnepről. Mexikóban november első két napján tartják a Halottak napját. Ilyenkor a családok és a közintézmények is oltárokat állítanak halottaiknak, sokan a temetőben éjszakáznak, halottjuk kedvenc ételeit eszik és dalait énekelik. Az azték kultúrában a koponyák nem csak a halált, de az újjászületést is szimbolizálták, éppen ezért nem egyfajta szomorú esemény nálunkak a Halottak napja, sokkal inkább egy viccelődő fieszta.

2017-ben írtunk arról, hogy történelmi fordulat állt be a játékpiacon: Barbie felszedett tíz kilót. Szélesebb lett a csípője, megvastagodott a dereka, domborodik a feneke és kerek a vádlija. Ez maga a csoda. Felülkerekedtünk az évtizedes harcban. Barbie lett olyan, mint mi. És nem fordítva.

Mit sportoljon a gyerek? Olimpikonok segítenek dönteni!

 

Hozzászólások

Itt egy szuper lehetőség, ha hiányoznak a tavaszi versenyek!
A Maradj Otthon Jótékonysági versenysorozat keretében az otthonában is megmérettetheti magát – természetesen online. Futásra, bringázásra fel!
Receptajánló: vegán gyümölcsös desszert
Ez az áfonyás-citromos muffin annak is szuper választás, aki nem vegán. Egyszerűen csak azért, mert egy nagyon finom édességről van szó!
Segítség, nem megy a fogyókúra! Mit rontok el?
Hiába próbálkozik, nem mozdul a mérleg nyelve? Úgy érzi, mindent megtesz, de mégsem sikerül fogynia? A súlygyarapodás hátterében néha olyan okok állnak, amelyekre nem is gondolna...
Nem minden élelmiszer egészséges, amit annak gondolunk!
A mentális és fizikai jóléthez nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás. De honnan tudható, hogy egy élelmiszer egészséges vagy egészségtelen? A dietetikus segít, hogy mi alapján döntsön vásárláskor.
A négy fal között: 3 tipp a tudatos és kreatív sportoláshoz
Az edzőteremről és a tavaszi sporteseményekről most le kell mondanunk, ez azonban nem jelenti azt, hogy a mozgást is hanyagolnunk kellene. Sőt! Sportoljunk otthon, legyünk kreatívak!
Már Barbie baba is meditál és jógázik
A világ egyik leghíresebb játékszerének gyártója a testi-lelki feltöltődés fontosságára szeretné felhívni a gyerekek figyelmét a legfrissebb kollekcióval.
Erősség vagy gyengeség?
Miben mutatkozik meg és mivel mérhető egy ember lelki ereje? Ki az erős és ki a gyenge? Tény vagy képzelet az egész? Miben mutatkozik meg a gyengeség? És miben az erősség? Dicsőség az egyik, szánalom a másik? Szendrei Ildikó írása.
Futás: 5 km-es edzésterv kezdőknek
Szeretne belevágni a futásba? A jelszó: fokozatosság! Az alábbi edzésprogram lépésről lépésre, hétről hétre segít eljutni a bűvös 5 kilométerig.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.