Lovagoljon? Focizzon? Vívjon?  Ússzon? Örök kérdés, hogy mit szeretne sportolni a gyermek? Idén is megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó, hogy könnyebb legyen a döntés!

Mit sportoljon a gyerek? Olimpikonok segítenek dönteni!

A Nagy Sportágválasztót szeptember 13-án és 14-én tartják meg. A program célja, hogy a lehető legkönnyebben találjon rá a gyermekünk arra a sportra, ami igazán passzol hozzá. A Nagy Sportágválasztó tálcán kínálja egyiket a másik után. Egy helyszínen több mint 100 sportágat próbálhatnak ki a lurkók díjmentesen, ráadásul olimpiai, Világ – és Európa-bajnok sportolók társaságában. Idén a sport mellett a zenével is közelebbről megismerkedhetnek, hiszen a Hangszerválasztón kedvükre pengethetnek, dobolhatnak és klimpírozhatnak! Regisztrálni az esemény honlapján szükséges! A helyszín a Merkapt Sportközpont.

Amiket kipróbálhatnak a gyerekek:

Alpesi sí
Amerikai foci
Artistaművészet
Baseball
Baranta
Birkózás
Bob
Bűvös Kocka
Capoeira
Curling
DrumpJump
Elit-Tréning
Esések Iskolája
Esztétikus csapatgimnasztika
Evezés
Fallabda
Floorball
Grosics Kapusiskola
Gyorstollaslabda
Hegy-és sportmászás
Hoverboard (szombat)
Hulahopp
ITF Taekwon-do
Jégkorong
Jégtánc
Karate
Kendo
Kerékpár/Mountain bike
Kézilabda
Korfball
Kötélugrás
Krikett
Labdarúgás
Lábtoll-labda
Leung Ting Wing Tsun Kung fu
Lovassport
Mazsorett
Mediball
Muaythai
Műkorcsolya
Nanbudo
Öttusa
Pickleball
Rádióamatőr
Rippel Akadémia
Röplabda
Sakk
Sepak Takraw
Shaolin gongfu
Shuttleball
Slackline
Snooker
Snowboard
Softball
Sport Poharak
Sportlövészet
Szinkronkorcsolya
Szinkronúszás
Tamburello
Tchoukball
Teke
Tenisz
Vízilabda
Vívás (péntek)
WT Taekwon-do
Zumba

Ha a gyermek rendszeresen mozog, nagyobb lesz az önbizalma, önfegyelme, több lesz az energiája, ezért aztán jobban tud figyelni, koncentrálni az iskolában, így eredményesebb lesz az iskolában is.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

Mit tegyünk, ha nem akar sportolnia gyerek?

Amikor a szülők végkimerülésig rohannak örökmozgó, kimeríthetetlen energiával bíró kisgyermekük után, alig várják, hogy végre nagyobb legyen, és önállóan sportolhasson. Aztán elérkezik a kamaszkor, és döbbenten tapasztalják, hogy a gyerek mozdulni sem akar. Órákat tölt a szobája mélyén álmodozással, zenehallgatással, a számítógép előtt görnyedve vagy éppen a barátaival lóg valahol, de hogy mozogjon, arra nem hajlandó.

A kamaszok nincsenek jóban a testükkel, gyakran ügyetlennek, esetlennek érzik magukat. A testnek azonban ebben a korban is szüksége van a mozgásra, a léleknek pedig, arra, hogy érezze, kontrollálja a testet. A megfelelő mozgásforma kiválasztása azonban nem könnyű. Ilyenkor is az egyéniségnek, fizikai állapotnak megfelelően kell választani.

Soha nem szabad a szülőknek választani mozgásformát, főleg nem a saját álmaikat, vágyaikat ráerőltetni a gyerekre. Az a legjobb, ha a gyereknek magának sikerül kiválasztania egy olyan sportágat, amely örömmel tölti el. A sportág választás menetéről, itt írtunk részletesebben!

Ismerjétek meg a legsportosabb 67 éves nagymamát

 

4 gyakorlat medicinlabdával, hogy megdolgoztassa a hasizmát

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.
Tavaszi gyümölcsdiéta, így érdemes belevágni!
Finomak, lédúsak és egészségesek... Használd fel az évszak ajándékait, és fogyj egészségesen!

Ajánlataink