Oldal kiválasztása
Lovagoljon? Focizzon? Vívjon?  Ússzon? Örök kérdés, hogy mit szeretne sportolni a gyermek? Idén is megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó, hogy könnyebb legyen a döntés!

Mit sportoljon a gyerek? Olimpikonok segítenek dönteni!

A Nagy Sportágválasztót szeptember 13-án és 14-én tartják meg. A program célja, hogy a lehető legkönnyebben találjon rá a gyermekünk arra a sportra, ami igazán passzol hozzá. A Nagy Sportágválasztó tálcán kínálja egyiket a másik után. Egy helyszínen több mint 100 sportágat próbálhatnak ki a lurkók díjmentesen, ráadásul olimpiai, Világ – és Európa-bajnok sportolók társaságában. Idén a sport mellett a zenével is közelebbről megismerkedhetnek, hiszen a Hangszerválasztón kedvükre pengethetnek, dobolhatnak és klimpírozhatnak! Regisztrálni az esemény honlapján szükséges! A helyszín a Merkapt Sportközpont.

Amiket kipróbálhatnak a gyerekek:

Alpesi sí
Amerikai foci
Artistaművészet
Baseball
Baranta
Birkózás
Bob
Bűvös Kocka
Capoeira
Curling
DrumpJump
Elit-Tréning
Esések Iskolája
Esztétikus csapatgimnasztika
Evezés
Fallabda
Floorball
Grosics Kapusiskola
Gyorstollaslabda
Hegy-és sportmászás
Hoverboard (szombat)
Hulahopp
ITF Taekwon-do
Jégkorong
Jégtánc
Karate
Kendo
Kerékpár/Mountain bike
Kézilabda
Korfball
Kötélugrás
Krikett
Labdarúgás
Lábtoll-labda
Leung Ting Wing Tsun Kung fu
Lovassport
Mazsorett
Mediball
Muaythai
Műkorcsolya
Nanbudo
Öttusa
Pickleball
Rádióamatőr
Rippel Akadémia
Röplabda
Sakk
Sepak Takraw
Shaolin gongfu
Shuttleball
Slackline
Snooker
Snowboard
Softball
Sport Poharak
Sportlövészet
Szinkronkorcsolya
Szinkronúszás
Tamburello
Tchoukball
Teke
Tenisz
Vízilabda
Vívás (péntek)
WT Taekwon-do
Zumba

Ha a gyermek rendszeresen mozog, nagyobb lesz az önbizalma, önfegyelme, több lesz az energiája, ezért aztán jobban tud figyelni, koncentrálni az iskolában, így eredményesebb lesz az iskolában is.

A sportági helyszíneken szakképzett edzők segítségével lehetőség nyílik a kitelepülő sportágak kipróbálására, valamint bemutatók, nyílt edzések formájában a közönség az alapokon túl is beleláthat egy-egy mozgásforma világába. Ezen felül az eseményen a látogatók találkozhatnak, sőt együtt is sportolhatnak a megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal.

Mit tegyünk, ha nem akar sportolnia gyerek?

Amikor a szülők végkimerülésig rohannak örökmozgó, kimeríthetetlen energiával bíró kisgyermekük után, alig várják, hogy végre nagyobb legyen, és önállóan sportolhasson. Aztán elérkezik a kamaszkor, és döbbenten tapasztalják, hogy a gyerek mozdulni sem akar. Órákat tölt a szobája mélyén álmodozással, zenehallgatással, a számítógép előtt görnyedve vagy éppen a barátaival lóg valahol, de hogy mozogjon, arra nem hajlandó.

A kamaszok nincsenek jóban a testükkel, gyakran ügyetlennek, esetlennek érzik magukat. A testnek azonban ebben a korban is szüksége van a mozgásra, a léleknek pedig, arra, hogy érezze, kontrollálja a testet. A megfelelő mozgásforma kiválasztása azonban nem könnyű. Ilyenkor is az egyéniségnek, fizikai állapotnak megfelelően kell választani.

Soha nem szabad a szülőknek választani mozgásformát, főleg nem a saját álmaikat, vágyaikat ráerőltetni a gyerekre. Az a legjobb, ha a gyereknek magának sikerül kiválasztania egy olyan sportágat, amely örömmel tölti el. A sportág választás menetéről, itt írtunk részletesebben!

Ismerjétek meg a legsportosabb 67 éves nagymamát

 

4 gyakorlat medicinlabdával, hogy megdolgoztassa a hasizmát

 

Hozzászólások

Anyukák a dietetikusnál
A táplálással kapcsolatos problémák, aggodalmak különösen megviselik az anyukákat. Kezdetben a szoptatás okozhat lelki vívódást, majd a hozzátáplálás bevezetése és kivitelezése. Mire ezen túlesünk, máris ott vagyunk a dackorszaknál, amikor „csak azért sem” alapon próbálgatja a határokat és az erejét a csemete, aki ráadásul válogatós is.
6 szokás, ami segít az életmódváltásban
Minden az alapoknál kezdődik, így az életmódváltás is. Nem azt javasoljuk, hogy hatalmas tempóban vágj bele egy új életbe. Napi 6 szokást vezess be az életedbe, amelyek tökéletes alapokat biztosítanak. 
A dietetikus válaszol: minden, amit a purin diétáról tudni kell!
Kiknek javasolt a purin diéta? Mit kockáztatunk vele, ha olyan ételeket eszünk, amelyek kifejezetten tiltottak? A dietetikus válaszol!
A legjobb téli reggelik - receptek
Hétvégén, ha több időnk van, szívesen ülünk közösen az asztalhoz párunkkal, családunkkal, hogy elköltsünk egy kiadós, kellemes reggelit. Mivel hideg időben jobban igényli a szervezet a tápláló ételeket, az intenzívebb ízeket, esetleg a meleg ételeket, érdemes lenne a hétköznapokban is egy kicsit korábban kelni és időt hagyni egy vitaminban és tápanyagban gazdag, egészséges, ízletes téli reggelire.
240 kilóról fogyott le látványosan a sorozatszínész
240 kiló volt Ethan Suplee, amikor eldöntötte, hogy változtat az életén. Alig lehet felismerni!
Hozd formába magad! Kar-, és vállformáló gyakorlatsor - lépésről lépésre
Hozd magad formába! Formáld, erősítsd a karod és a vállad a következő gyakorlatsorral, amit edzőnk állított össze!
Hangulatjavító tippek téli reggelekre
Mindenki átélte már a vigasztalanul sötét, téli reggelek hangulatát. De nem igaz, hogy minden életkedvünket vesztve, nyomott hangulatban kell indítanunk ezeket a napokat.
Miért fáj a derekunk, ha köhögünk?
A köhögés néhány embernél felerősíti az egyébként is jelen lévő derékfájdalmat, másoknál csupán köhögéskor jelentkezik a kínzó érzés. De van e összefüggés a köhögés és a derékfájdalom között? A szakorvos válaszol! 
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.