Testnevelés órák elengedhetetlen kelléke volt a medicinlabda, ami jó segítség, ha a hasunkat szeretnénk formálni! Íme négy szuper gyakorlat, amit otthon is elvégezhetsz.

4 gyakorlat medicinlabdával, hogy megdolgoztasd a hasizmod

1. Zsugorfelülések medicinlabdával

Feküdj a hátadra, a térdeid hajlítsd be, a talpak maradjanak a földön. A medicinlabdát tartsd a fejed felett, kezdj el felemelkedni a földről a törzseddel, közben emeld át a fejed fölöl a medicinlabdát magad elé. Ügyelj a légzésedre! (Ismétlés: 20x)

Felülések medicinlabdával

Zsugorelülések medicinlabdával
Fotó: Shutterstock

2. Plank medicinlabdán

Rakd a medicinlabdát a padlóra. Tedd rá a kezeid, a karjaid legyenek kinyújtva, majd tartsd úgy a lábaidat, ahogyan a hagyományos plank esetében. Ügyelj az egyensúlyra, a csípődet akkor tartod helyesen, ha érzed a hasad, a törzsed. (Ismétlés: 30 másodperc, 1 perc szünet, 30 másodperc)

medicinlabda plank

Plank medicinlabdával
Fotó: Shutterstock

3. Törzsfordítás medicinlabdával

Ülj le a földre, a térdeidet hajlítsd be, és csak a sarkaid érintsék a talajt. Tartsd a labdát a mellkasodnál, majd 45 fokos szögben fordulj ki. Amire figyelj: használd a hasizmaid, a lábaidat ne mozgasd! (Ismétlés: oldalanként 8x)

medicinlabda törzsfordítás

Törzsfordítás medicinlabdával
Fotó: Shutterstock

4. Hegymászás medicinlabdán

Vedd fel egy magas plank pozíciót, a két kezed legyen a medicinlabdán. Húzd a mellkasodhoz felváltva a térdeidet, ügyelj a tempóra, és arra, hogy a törzsedet tartsd egyenesen. (Ismétlés: 30 másodperc, 1 perc pihenő, 30 másodperc)

Hegymászás medicinlabdával

Hegymászás medicinlabdával
Fotó: Shutterstock

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

 

Hozzászólások

Isteni diétás vacsora néhány szem paradicsomból
Találtál a hűtőben pár szem paradicsomot, és néhány tojást? Ne is keresgélj tovább, mert máris kész a diéttás vacsorád! Mutatjuk a receptet.
Gyorsabb anyagcsere – gyorsabb fogyás
Mindannyian szeretnénk kicsit gyorsítani az anyagcserénken, ám többnyire úgy gondoljuk, a megváltoztathatatlant minek bolygatni. Bár a genetikán és az életkoron valóban nagyon sok múlik, apró trükkökkel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Kúszás, mászás, csimpaszkodás – Ezekkel a játékokkal lesz aktív a szünidő!
Amikor vége az ovinak és az iskolának, gyermekeink számára rengeteg idő szabadul fel. Ráadásul, a nyári időszakban még több energiájuk van és a pedagógusok helyett gyakran napközben is a szülők feladata, hogy elfáradjanak.
Bemutatkozik a kultikus női sneaker
A sneaker cipő világhírűvé vált. Ma már kétségtelen, hogy az egyik legkedveltebb lábbelinek számít mind a hölgyek mind az urak részéről. De nem csak a női- és a férfilélek van oda teljesen ezekért a cipőkért, hanem univerzálisan mindenki.
6 hatásos arcpakolás nyári gyümölcsből
Egy fárasztó nap után az arcunk is felfrissülhet, regenerálódhat a nyári gyümölcsök nyújtotta kényeztetéstől.
Ha már megtörtént a baj – diéta ételmérgezés után
A bajt jobb elkerülni, de ha már bekövetkezett, okos diétával, megfelelő élelmiszerek fogyasztásával megkönnyíthetjük a gyógyulás folyamatát.
Futás melegben: erre kell figyelni!
A futásra könnyű nemet mondani. Nem szeretünk futni, ha esik az eső vagy a hó, ha fúj szél, ha túl hideg van, és persze akkor sem, ha túl meleg.
Nyáresti sütögetés hízás nélkül
A grillezésre könnyen rá lehet kapni, mert igazán kellemes program nyárestéken. Csakhogy a kései evéssel csínján kell bánni, mert a kolbászhegyek vagy a szalonna néhány pohárka borral leöblítve könnyen megbosszulja magát, főként deréktájon.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.