A hasi zsír makacs, de nem legyőzhetetlen ellenfél, és otthon is tehetünk ellene, ha napi 15-20 percig végezzük ezeket a gyakorlatokat!

5 otthon elvégezhető gyakorlat, ami eltünteti a hasi zsírt

 

hasi zsír, gyakorlat

A hasi zsír eltüntetéséhez a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás egyaránt fontos

A hasi zsír, az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség okozója is lehet, így a szívbetegségnek, a ráknak, a májbetegségnek, a diabétesznek és a stroke-nak. Szakértők azt javasolják, hogy érdemes ilyenkor mértéktartó, rostban kellően gazdag, sok bogyós gyümölcsöt tartalmazó étrendet követni, ám természetesen ha már fennáll az IR vagy a prediabétesz állapota, akkor orvossal konzultálva az alacsony szénhidráttartalmú diéta javasolt. Természetesen a megfelelő táplálkozás mellett mozgás is elengedhetetlenül fontos! Mi is készültünk néhány egyszerű, de hatékony alapgyakorlattal, amit ha napi 15-20 percig végzünk, máris tettünk egy lépést a hasi zsír leküzdése érdekében.

 

Lapos hasat szeretnél? Fogadd meg ezt a 7 tanácsot!

 

has, zsír, torna, gyakorlatok

A legjobb gyakorlatok hasi zsír ellen
Fotó: Shutterstock/Diéta és Fitnesz

 

 

  • A csípőemelés remek választás azoknak is, akik nem tudják még megfelelően elvégezni a hasprés gyakorlatokat. A fókuszáltan, lassan végzett csípőemelés ugyanis erősíti és stabilizálja az izmainkat, így elindul a hasizom erősödése is.
  • A térd-könyök érintés gyakorlat során a hasizmunk és a törzsünk is dolgozik. Vigyázzunk, hogy a gyorsaság ne menjen a minőség rovására!
  • A hasprés pofonegyszerű gyakorlat, amelynek során a hasizmunkat végig feszítve, csigolyáról csigolyára emelkedünk felfelé a talajtól, úgy, hogy a vállak közelítenek a csípőnk irányába. A derék nem emelkedik el, végig a talajon marad. Aasprés esetében nagyon fontos a helyes légzés, vagyis préselésekor fújjuk ki, visszaereszkedéskor pedig szívjuk be a levegőt. Fontos, hogy ne a nyakunkat, a fejünket rángassuk, hanem a lapockánkat emeljük. Ha fekvenyomással és lábemeléssel kombináljuk, akkor a feladatsor máris nehezebb és hatásosabb.
  • Nemcsak a hasizom alsó részét dolgoztatja meg a váltott lábemelés, de bizony a csípőnket is.

 

Próbáld ki ezt is! Az 5 legjobb hasizomgyakorlat otthoni edzéshez

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink