A hölgyek szeretnének formás combokkal, a férfiak izmos vádlival büszkélkedni, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Sok tényező közrejátszhat abban, hogy miért válhatnak esztétikailag kifogásolhatóvá az alsó végtagok.

Hogy lesz a nagy fogyás után formás a comb és a vádli?

Aki egy esetleges drasztikus fogyás miatti bőrfelesleg eltávolítása érdekében rászánta magát a combplasztikára, annak előzetesen személyes konzultáción, majd általános – vagy esetenként belgyógyászati – kivizsgáláson kell átesnie. A műtét altatásban átlagosan három és fél órán át tart, gyakran zsírszívással távolítják el a zsírfölösleget.

– Általában a comb belső oldalán, felül, illetve a térd belső oldalán szokott lenni nem kívánt plusz. A comb túlzott zsírosságát lehet zsírszívással kezelni – kezdte a Hot magazinnak dr. Wittmann Ferenc plasztikai sebész, aki már több mint 20 éve végez ilyen típusú műtéteket. – Másik gyakori probléma, ha összeérnek a combok. Ezekről a területekről lehet zsírt szívni, ám óvatosan kell csinálni, mivel ha a kelleténél többet távolítunk el, a bőr nyomban megroggyan, megereszkedik. A térd belső oldala egyszerűbb ügy: ott zsírszívással könnyedén kisebbíthető a zsír körüli rész, illetve kontúrozható a térdkalács feletti terület.

A bőr teljes zsugorodása elérhető

Mini plasztika esetén a comb és a bikinivonal kereszteződésénél helyezkedik el a vágás. A klasszikus combplasztika ennél nagyobb területet ölel fel, a T vagy ívelt formájú vágás az ágyéktól a fenék alatti redőig vezet.

– Esetenként kombinálni szoktam ezt a műtétet azzal, hogy felvarrom a feneket is hátul – tette hozzá a szakember. – A műtét végén egy speciális ruhát kell viselni, ami a műtétet követő időben segíti a felépülést, a bőr teljes zsugorodása elérhető. Egynapos sebészeti formában végezzük a beavatkozást, a pácienst másnap hazaengedjük. Két hét után kiszedhető a varrat, a fizikai terhelés a második naptól fokozatosan elkezdhető.

Bokánál vékonyabb, lábszárnál íveltebb

Vádliemelés páros lábbal

Fotó: Shutterstock

Ha valaki nem elégedett az alsó lábszára formáival, izmaival, akkor jöhet szóba a vádliimplantátum beültetése. Ez azoknak is segít, akik a veleszületett probléma vagy baleseti sérülés miatt aszimmetrikussá vált lábikrájukat akarják szimmetrikussá tetetni. Vastag térd és boka esetén a vádli formázásához vékony kanüllel végzett zsírszívással érhető el jó eredmény.

– Saját zsír átültetésével is lehetséges a vádli vastagítása, a hyaluronsavas injekció is népszerű, de vádlitémában a leggyakoribb beavatkozás manapság a szilikonos implantátum beültetése – mondta dr. Wittmann. – A beavatkozás során hátul, a térdhajlatban ejtek egy kis metszést. Onnét az izom vékony rétege alá tudom becsúsztatni az implantátumot, ezzel lehet kialakítani a vádli formáját. A töltőanyag két év alatt felszívódik, ezért újratöltés szükséges.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?
Epres álom sütés nélkül, és nincs benne cukor!
Ez a csodálatos epres süti nem csak az ízlelőbimbóidra lesz kedvező hatással, de az alakodat sem kell féltened, ráadásul percek alatt elkészíthető!
A barátai sem ismerték meg Gábort, annyit fogyott! Mi a titka?
Egész nap nem evett, este viszont már alig látott az éhségtől. Nem mozgott, állandóan az autóban ült, így szép lassan rakódtak egymásra a fölösleges kilók... Egy magánéleti válság kellett hozzá, hogy Miklay Gábor drasztikusan változtasson az életmódján.

Ajánlataink