Az alábbi gyakorlatokat sérülés után csak a megfelelő képesítéssel rendelkező személy irányítása mellett szabad elvégezni. A feladatsor végrehajtása előtt ezért feltétlenül konzultáljon szakemberrel!

Rehabilitációs gyakorlatok térdműtét után

1. gyakorlat

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL

Ereszkedjünk le hátsó kartámaszba a képen látható módon. Az egyik lábunk felhúzva, a másik pedig nyújtva legyen! Lassan emeljük fel a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe!

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 1. póz

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 1.
Fotó: Diéta ésFitnesz

 

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 2. póz

Fotó: Diéta és Fitnesz

2. gyakorlat

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL

Fogjunk meg egy gumikötelet és feküdjünk a hátunkra a képen látható módon! Egyenes háttal, enyhén hajlított térdekkel nyújtsuk ki a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 1. póz

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 1.
Fotó: Diéta és Fitnesz

 

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 2. póz

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 2.
Fotó: Diéta és Fitnesz

3. gyakorlat

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL

Feküdjünk a hátunkra és fogjunk egy soft ball labdát a térdünk közé. Végezzünk csípőbiccentést, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe!

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 1.

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 1.
Fotó: Diéta és Fitnesz

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 2.

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 2.

A gyakorlatsor folytatását megtalálja a Diéta és Fitnesz magazin októberi lapszámában! Magazinunk tartalmából ízelítőt, itt talál!

A GYAKORLATOKAT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: CZANIK KRISZTIÁN SZEMÉLYI EDZŐ, A GYAKORLATOKAT BEMUTATJA: VARSZÁMISZ DÁVID, FOTÓ: NAGY LAJOS ZOLTÁN

Lehetsz te is címlaplány!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Legyél te is címlaplány!

Fotó: Diéta és Fitnesz

Hozzászólások

Erő és mobilitás: a török felállás egy igazi jolly joker gyakorlat!
A TGU (Turkish Get Up), azaz török felállás egyszerre fejleszti a mobilitást, a stabilitást, az erőt és a mozgáskoordinációt. Ismerd meg részletesen a gyakorlat kivitelezési módját, valamint az előnyeit!
Víz vagy izotóniás ital – Melyiket fogyaszd edzéshez?
Kezdő amatőr sportolók egyik legnagyobb dilemmája: vizet vagy izotóniás italt kellene inni edzés közben? Segítünk eligazodni az információtengerben!
A házi a legjobb: Hajdinás-magvas energiaszelet
Ha a bolti változatok megvásárlása helyett inkább szeretnéd otthon elkészíteni az energiaszeletet, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet!
Hormonzavar is okozhatja a fokozott szőrnövekedést!
A fokozott szőrnövekedés miatti kellemetlenség sajnos csak átmenetileg orvosolható a szőrtelenítési eljárásokkal, ugyanis a probléma mögött hormonális okok állnak...
Mindennapi ítészek
Nap, mint nap megesik bárkivel, hogy az ítélkezés hibájába esik. Az emberek megítélnek másokat az éppen aktuális ruházatuk, félmondatuk, pillanatnyi viselkedésük alapján.
5 dolog, amit biztosan nem tudtál a PCOS-ről!
A PCOS-sel kapcsolatban Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász, endokrinológus pár fontos, de ritkán hangoztatott és kevésbé ismert tudnivalóra hívja fel a figyelmet.
Vidd magaddal a nyaralásra: 3+1 tuti sporteszköz
A rendszeresen sportolók tudják, hogy az üdülés alatt sem szabad megfeledkezni az edzésről, alakformálásról. Ehhez ajánlunk szuper eszközöket.
5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni
Ha gyors és egyszerűen elkészíthető ételt szeretnél készíteni este, ami a fogyókúrádba is belefér, akkor próbáld ki az alábbi alakkímélő fogás bármelyikét!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.