Oldal kiválasztása
Az alábbi gyakorlatokat sérülés után csak a megfelelő képesítéssel rendelkező személy irányítása mellett szabad elvégezni. A feladatsor végrehajtása előtt ezért feltétlenül konzultáljon szakemberrel!

Rehabilitációs gyakorlatok térdműtét után

1. gyakorlat

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL

Ereszkedjünk le hátsó kartámaszba a képen látható módon. Az egyik lábunk felhúzva, a másik pedig nyújtva legyen! Lassan emeljük fel a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe!

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 1. póz

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 1.
Fotó: Diéta ésFitnesz

 

LÁBEMELÉS HÁTSÓ KARTÁMASZBÓL 2. póz

Fotó: Diéta és Fitnesz

2. gyakorlat

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL

Fogjunk meg egy gumikötelet és feküdjünk a hátunkra a képen látható módon! Egyenes háttal, enyhén hajlított térdekkel nyújtsuk ki a lábunkat, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe.

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 1. póz

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 1.
Fotó: Diéta és Fitnesz

 

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 2. póz

LÁBNYÚJTÁS GUMIKÖTÉLLEL 2.
Fotó: Diéta és Fitnesz

3. gyakorlat

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL

Feküdjünk a hátunkra és fogjunk egy soft ball labdát a térdünk közé. Végezzünk csípőbiccentést, majd térjünk vissza a kiindulóhelyzetbe!

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 1.

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 1.
Fotó: Diéta és Fitnesz

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 2.

CSÍPŐBICCENTÉS SOFT BALL LABDÁVAL 2.

A gyakorlatsor folytatását megtalálja a Diéta és Fitnesz magazin októberi lapszámában! Magazinunk tartalmából ízelítőt, itt talál!

A GYAKORLATOKAT ÖSSZEÁLLÍTOTTA: CZANIK KRISZTIÁN SZEMÉLYI EDZŐ, A GYAKORLATOKAT BEMUTATJA: VARSZÁMISZ DÁVID, FOTÓ: NAGY LAJOS ZOLTÁN

Lehetsz te is címlaplány!

Miért ne lehetnél? Mi egy fotózás az élet nagy harcaihoz képest? Neked semmiség! Nem kell tökéletesnek lenned, egyszerűen csak hinned kell magadban. Hinned kell abban, hogy képes vagy arra te is, amire az influencerek, celebek, színésznők és a sportolók: felvállalni önmagad.Mutasd meg magad és mondd el történted a többi nőnek, hogy lássák, előtted nincs lehetetlen.

Jelentkezz a cimlaplany@mediaworks.hu e-mail címen 2019. november 29-én éjfélig.

Legyél te is címlaplány!

Fotó: Diéta és Fitnesz

Hozzászólások

Lépésről lépésre a karcsúságért: kezdjük az alapoknál
Az egészséges táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Íme, néhány jó tanács az életmódváltáshoz!
Ki mondta, hogy az alakkímélő ételek unalmasak? Főzzünk kreatívan!
Ne gondoljuk, hogy az egészséges vagy alakkímélő étrend íztelen, egysíkú ételeket jelent. Ízesítsünk ételeinket felesleges kalóriák nélkül!
Nyugodt alvás, sikeres fogyókúra – Ezeket az ételeket kerüld el este!
Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk este, azzal megzavarhatjuk az alvásunkat, ráadásul csomó fölösleges kalóriát viszünk be. Nézzük, milyen ételeket nem ajánlott fogyasztani ilyenkor!
10 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben
Érdemes bevetni néhány apró trükköt, amelyek segítenek magabiztosabbá válni.
Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek
A mesés illatú olajok segítenek hogy frissebben, lelkesebben vágj bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!
Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!
Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni.
A 12 leghatásosabb gyógynövény
A gyógynövényekkel történő orvoslás ismét virágkorát éli. Segítségével gyengéd módon, mellékhatások nélkül szüntethetők meg a panaszok!
Ennyi szénhidrátot, cukrot és zsírt egyél vacsorára, ha fogyni szeretnél!
Sokan, miután súlyfeleslegünk nagyobbik részét leadták, úgy gondolják, célegyenesbe értek. Ám sajnos, az utolsó kilók mindig makacsul ragaszkodhatnak az emberhez.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.