A 14 éves lányra nem ment rá az iskolai egyenruha, így egy számára kényelmes, ugyanolyan színű darabban ment iskolába. Az igazgató azonban közölte: ezt nem teheti meg. A több tantárgyból is kitűnő lány szerint, úgy kezelik, mintha nem lenne ember.

Ruhája miatt küldték haza az iskolából a túlsúlyos lányt

A 14 éves Kada Jones olyan iskolába jár, ahol kötelező az egyenruha. Azonban a túlsúlyos lányra nem jó az iskola által kiadott, standard, szürke szoknya, így – immár második éve – az egyik szupermarketben vettek szinte teljesen hasonló szoknyát az édesanyjával. Az iskola azonban nem fogadta el idén ezt az alternatív megoldást, és kötelezték, hogy vagy hagyja el az iskolát, vagy üljön ki az osztályából a folyosóra. Kada maradt. De két tanítási óra után, az igazgató elküldte, mondván, hogy az egyenruhájával eltér a kötelező, iskolai megjelenéstől.

A lány, aki 14 éves és 52-es méretű ruhákat hord, az alaptantárgyakon kívül emelt földrajzot, egészségtant, szociális gondozást, emelt történelmet is tanul, valamint művészeti foglalkozásokra is jár. „Semmi rosszat nem tettem. Úgy kezelnek, mintha nem is lennék ember. Iskolába szeretnék járni, csak az én szürke szoknyám, más, mint a többieké”- mondta a Kada. Az igazgató szerint a lány szoknyájának hossza nem megfelelő, és neki is kötelessége tisztelnie az előírásokat. Elmondtam viszont azt is, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki méretében beszerezhető legyen a kötelező viselet.

Azon lehet ugyan vitatkozni, hogy mennyire egészséges, ha egy 14 éves lány ekkora túlsúlyt cipel nap mint nap, de azért vajon ki kell rakni, a tavalyi évfolyam matekbajnokát, mert 5 centivel hosszabb szoknyát visel a teremben?

Néhány hete számoltunk be egy friss kutatásról, amely azt elemezte, hogy egy támogató közösség sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk. Ám a gúnyolódás, a piszkálódás sokszor pont az ellenkezőjét éri el. Kimagaslóan igaz ez a gyerekekre.

Elhízás, túlsúly – mit tehetünk ellene?

Megvakult a tini, mert csak sült krumplit, csipszet és fehér kenyeret evett

Hozzászólások

Sütőben sült paradicsom télire
Ha sok paradicsomunk termett a kertben érdemes a következő receptet kipróbálni, mert pillanatok alatt isteni, fűszeres szószt készíthetünk belőle, ami rengeteg diétás étel alapja is lehet.
Mennyi étel kerülhet pontosan a tányérodra, ha fogyni szeretnél?
Belekezdhetünk bármilyen diétás módszerbe, kipróbálhatunk akár ezerféle étrendet is, ha nem tanuljuk meg, mennyire fontos a porciókontroll, egy sem lesz sikeres.
Kezdj el mozogni és így változik meg az egész életed
Elképesztő, milyen komoly hatással lehet az életedre, ha mozogni kezdesz! Összegyűjtöttük a leglátványosabb változásokat.
A megfelelő méretű melltartó fontossága
Talán egy nőnek sem mondok újdonságot azzal, hogy a megfelelő melltartó kiválasztása alapvető fontosságú.
Nem mozdul a mérleg nyelve? Mutatjuk, hol a hiba!
Bizony, néha hiába a koplalás, a megszállott és rendszeres edzés, a mérleg mégsem mozdul. Sokan ekkor adják fel. Pedig csak át kellene gondolni, valóban mindent helyesen tesz­el.
A cékla chips lett a diétázók őszi kedvence: így lesz szuper ropogós
Rozmaringgal fûszerezett nasi, amit képtelenség abbahagyni. Egészséges, egyszerûen elkészíthető, zamatos, ropogós őszi finomság.
Áll alatti kényes témák: többé nem öregít a toka
Sokszor hihetetlen erőkkel küzdünk a ráncok ellen, arcunk egy másik részéről, az állról azonban gyakran elfelejtkezünk. Pedig az itt megereszkedett bőr látványa ugyanúgy öregíti az arcot, mint egy csúnya szarkaláb.
Liszt- és cukormentes kókuszos piskóta
Fél óra alatt az asztalra varázsolhatod ezt a remek diétás sütit! Nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért bátran fogyaszthatod akár este is! Lágy, levegős piskóta csupa egészséges alapanyagokkal is!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.