Oldal kiválasztása
A 14 éves lányra nem ment rá az iskolai egyenruha, így egy számára kényelmes, ugyanolyan színű darabban ment iskolába. Az igazgató azonban közölte: ezt nem teheti meg. A több tantárgyból is kitűnő lány szerint, úgy kezelik, mintha nem lenne ember.

Ruhája miatt küldték haza az iskolából a túlsúlyos lányt

A 14 éves Kada Jones olyan iskolába jár, ahol kötelező az egyenruha. Azonban a túlsúlyos lányra nem jó az iskola által kiadott, standard, szürke szoknya, így – immár második éve – az egyik szupermarketben vettek szinte teljesen hasonló szoknyát az édesanyjával. Az iskola azonban nem fogadta el idén ezt az alternatív megoldást, és kötelezték, hogy vagy hagyja el az iskolát, vagy üljön ki az osztályából a folyosóra. Kada maradt. De két tanítási óra után, az igazgató elküldte, mondván, hogy az egyenruhájával eltér a kötelező, iskolai megjelenéstől.

A lány, aki 14 éves és 52-es méretű ruhákat hord, az alaptantárgyakon kívül emelt földrajzot, egészségtant, szociális gondozást, emelt történelmet is tanul, valamint művészeti foglalkozásokra is jár. „Semmi rosszat nem tettem. Úgy kezelnek, mintha nem is lennék ember. Iskolába szeretnék járni, csak az én szürke szoknyám, más, mint a többieké”- mondta a Kada. Az igazgató szerint a lány szoknyájának hossza nem megfelelő, és neki is kötelessége tisztelnie az előírásokat. Elmondtam viszont azt is, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki méretében beszerezhető legyen a kötelező viselet.

Azon lehet ugyan vitatkozni, hogy mennyire egészséges, ha egy 14 éves lány ekkora túlsúlyt cipel nap mint nap, de azért vajon ki kell rakni, a tavalyi évfolyam matekbajnokát, mert 5 centivel hosszabb szoknyát visel a teremben?

Néhány hete számoltunk be egy friss kutatásról, amely azt elemezte, hogy egy támogató közösség sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk. Ám a gúnyolódás, a piszkálódás sokszor pont az ellenkezőjét éri el. Kimagaslóan igaz ez a gyerekekre.

Elhízás, túlsúly – mit tehetünk ellene?

Megvakult a tini, mert csak sült krumplit, csipszet és fehér kenyeret evett

Hozzászólások

Lépésről lépésre a karcsúságért: kezdjük az alapoknál
Az egészséges táplálkozás és az elegendő mozgás nemcsak a testet teszi formásabbá, hanem önbizalmat is ad. Íme, néhány jó tanács az életmódváltáshoz!
Ki mondta, hogy az alakkímélő ételek unalmasak? Főzzünk kreatívan!
Ne gondoljuk, hogy az egészséges vagy alakkímélő étrend íztelen, egysíkú ételeket jelent. Ízesítsünk ételeinket felesleges kalóriák nélkül!
Nyugodt alvás, sikeres fogyókúra – Ezeket az ételeket kerüld el este!
Ha nem megfelelő ételeket fogyasztunk este, azzal megzavarhatjuk az alvásunkat, ráadásul csomó fölösleges kalóriát viszünk be. Nézzük, milyen ételeket nem ajánlott fogyasztani ilyenkor!
10 tipp, hogy jól érezd magad a bőrödben
Érdemes bevetni néhány apró trükköt, amelyek segítenek magabiztosabbá válni.
Az illatok erejével: nemcsak frissítenek, de a fogyókúrában is segíthetnek
A mesés illatú olajok segítenek hogy frissebben, lelkesebben vágj bele a hétköznapokba. Plusz előny: bizonyos illatok állítólag az étvágyat is csökkentik!
Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!
Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni.
A 12 leghatásosabb gyógynövény
A gyógynövényekkel történő orvoslás ismét virágkorát éli. Segítségével gyengéd módon, mellékhatások nélkül szüntethetők meg a panaszok!
Ennyi szénhidrátot, cukrot és zsírt egyél vacsorára, ha fogyni szeretnél!
Sokan, miután súlyfeleslegünk nagyobbik részét leadták, úgy gondolják, célegyenesbe értek. Ám sajnos, az utolsó kilók mindig makacsul ragaszkodhatnak az emberhez.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.