A 14 éves lányra nem ment rá az iskolai egyenruha, így egy számára kényelmes, ugyanolyan színű darabban ment iskolába. Az igazgató azonban közölte: ezt nem teheti meg. A több tantárgyból is kitűnő lány szerint, úgy kezelik, mintha nem lenne ember.

Ruhája miatt küldték haza az iskolából a túlsúlyos lányt

A 14 éves Kada Jones olyan iskolába jár, ahol kötelező az egyenruha. Azonban a túlsúlyos lányra nem jó az iskola által kiadott, standard, szürke szoknya, így – immár második éve – az egyik szupermarketben vettek szinte teljesen hasonló szoknyát az édesanyjával. Az iskola azonban nem fogadta el idén ezt az alternatív megoldást, és kötelezték, hogy vagy hagyja el az iskolát, vagy üljön ki az osztályából a folyosóra. Kada maradt. De két tanítási óra után, az igazgató elküldte, mondván, hogy az egyenruhájával eltér a kötelező, iskolai megjelenéstől.

A lány, aki 14 éves és 52-es méretű ruhákat hord, az alaptantárgyakon kívül emelt földrajzot, egészségtant, szociális gondozást, emelt történelmet is tanul, valamint művészeti foglalkozásokra is jár. „Semmi rosszat nem tettem. Úgy kezelnek, mintha nem is lennék ember. Iskolába szeretnék járni, csak az én szürke szoknyám, más, mint a többieké”- mondta a Kada. Az igazgató szerint a lány szoknyájának hossza nem megfelelő, és neki is kötelessége tisztelnie az előírásokat. Elmondtam viszont azt is, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki méretében beszerezhető legyen a kötelező viselet.

Azon lehet ugyan vitatkozni, hogy mennyire egészséges, ha egy 14 éves lány ekkora túlsúlyt cipel nap mint nap, de azért vajon ki kell rakni, a tavalyi évfolyam matekbajnokát, mert 5 centivel hosszabb szoknyát visel a teremben?

Néhány hete számoltunk be egy friss kutatásról, amely azt elemezte, hogy egy támogató közösség sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk. Ám a gúnyolódás, a piszkálódás sokszor pont az ellenkezőjét éri el. Kimagaslóan igaz ez a gyerekekre.

Elhízás, túlsúly – mit tehetünk ellene?

Megvakult a tini, mert csak sült krumplit, csipszet és fehér kenyeret evett

Hozzászólások

Erre figyelj a táplálkozásodban, ha állandó fáradtság gyötör
A sokoldalú, változatos étrend segít akkor is, ha úgy érzed, hogy hiába alszol eleget, mégis folyton fáradt vagy, valamint romlik a fizikai és a szellemi teljesítőképességed.
Oldódjanak a testi-lelki blokkok! Hogy működik a craniosacralis terápia?
A craniosacralis terápia jóvoltából sok ember megszabadult már a fülzúgástól, mozgásszervi problémáktól, emésztési zavaroktól vagy a tanulási nehézségektől.
Porckopás vagy porcleválás a térdben – Más kezelést igényelnek!
A térdfájdalom lassan, évek alatt vagy akár egy rossz mozdulat következményeképpen is kialakulhat. Dr. Páll Zoltán elmondja, mi a különbség a porcleválás és a porckopás kezelése között.
Így készül a tönkölylisztes muffin aszalt gyümölccsel
A hozzávalóinak köszönhetően igazán különleges ízű és egészséges, tápláló, energiát adó ez a sütemény.
Király Péter: „A motoros kabátom már alig bírtam felhúzni, így aztán leadtam 17 kilót”
Király Péter, az Éjjel-Nappal Budapest Gabija és a Konyhafőnök VIP 2018-as szériájának győztese az életmódváltásáról mesél.
A Kajla útlevelekkel ingyenesen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben is
A 2020-2021-es tanév elején minden magyarországi általános iskolába kiszállították az új Kajla útleveleket. A Kajla programmal számos kedvezményhez juthatnak az alsó tagozatos diákok.
Újrakezdés az edzésben: Így vágj bele egy hosszabb kihagyás után!
Ha hetek, hónapok teltek el sport nélkül, akkor fokozatosan kell ismét hozzászoktatni a testedet a terheléshez. Czanik Krisztián személyi edző ad néhány tippet az újrakezdéshez.
Fényben az erő – lézeres kezelések a szépség szolgálatában
Életünk számos területén találkozhatunk a lézerrel és élvezhetjük áldásos, segítő hatását. Utánajártunk, hogyan vethető be a bőr egészsége és a szépség megőrzése érdekében.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.