Oldal kiválasztása
A 14 éves lányra nem ment rá az iskolai egyenruha, így egy számára kényelmes, ugyanolyan színű darabban ment iskolába. Az igazgató azonban közölte: ezt nem teheti meg. A több tantárgyból is kitűnő lány szerint, úgy kezelik, mintha nem lenne ember.

Ruhája miatt küldték haza az iskolából a túlsúlyos lányt

A 14 éves Kada Jones olyan iskolába jár, ahol kötelező az egyenruha. Azonban a túlsúlyos lányra nem jó az iskola által kiadott, standard, szürke szoknya, így – immár második éve – az egyik szupermarketben vettek szinte teljesen hasonló szoknyát az édesanyjával. Az iskola azonban nem fogadta el idén ezt az alternatív megoldást, és kötelezték, hogy vagy hagyja el az iskolát, vagy üljön ki az osztályából a folyosóra. Kada maradt. De két tanítási óra után, az igazgató elküldte, mondván, hogy az egyenruhájával eltér a kötelező, iskolai megjelenéstől.

A lány, aki 14 éves és 52-es méretű ruhákat hord, az alaptantárgyakon kívül emelt földrajzot, egészségtant, szociális gondozást, emelt történelmet is tanul, valamint művészeti foglalkozásokra is jár. „Semmi rosszat nem tettem. Úgy kezelnek, mintha nem is lennék ember. Iskolába szeretnék járni, csak az én szürke szoknyám, más, mint a többieké”- mondta a Kada. Az igazgató szerint a lány szoknyájának hossza nem megfelelő, és neki is kötelessége tisztelnie az előírásokat. Elmondtam viszont azt is, hogy dolgoznak azon, hogy mindenki méretében beszerezhető legyen a kötelező viselet.

Azon lehet ugyan vitatkozni, hogy mennyire egészséges, ha egy 14 éves lány ekkora túlsúlyt cipel nap mint nap, de azért vajon ki kell rakni, a tavalyi évfolyam matekbajnokát, mert 5 centivel hosszabb szoknyát visel a teremben?

Néhány hete számoltunk be egy friss kutatásról, amely azt elemezte, hogy egy támogató közösség sokat segíthet abban, hogy sikeres legyen az életmódváltásunk. Ám a gúnyolódás, a piszkálódás sokszor pont az ellenkezőjét éri el. Kimagaslóan igaz ez a gyerekekre.

Elhízás, túlsúly – mit tehetünk ellene?

Megvakult a tini, mert csak sült krumplit, csipszet és fehér kenyeret evett

Hozzászólások

Vilmos és Katalin gyermekei sportos ajándékokat kértek karácsonyra - ezek vannak a listán!
Sarolta hercegnő, és György herceg már megírta a listát a Mikulásnak (az Egyesült Királyságban Father Christmas, vagyis a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot – a szerk.). A Mirror lap beszámolója szerint Vilmos és Katalin gyermekei sporthoz kapcsolódó ajándékokat kértek, ám nem mindent kapnak meg a listáról...
„Mi akkor is egy család vagyunk” - magányos, vagy széthúzó karácsonyok
Talán a karácsony az az ünnep, amikor mindenki azt érzi, hogy a legnagyobb kontrasztot kell átélnie mások pazar élete láttán. Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, ilyenkor szokta a „Föld kerekén legmagányosabbnak” érezni magát. Mások pedig családban is boldogtalanok.
Laborkisokos - Mit mutat a vérképünk?
A laborleletek értelmezése nem várható el az átlagbetegtől, épp elég, amikor meglátja, hány értéke mellett szerepel egy apró csillag. Ilyenkor aztán jön a pánik, hogy vajon mi áll a háttérben, milyen betegséget jelezhet a megváltozott érték.
8 divatos rövid haj, amit bátran viseljen 40 felett
A rövid haj nem ütközik a nőiességgel! Negyvenen túl sem kell ragaszkodni az unalmas frizurákhoz!
Jennifer Lopez olcsó fülbevalójáért rohamozták meg a boltokat a nők
Ne gondoljon drága gyémántokra. Talán még az sem késő, hogy ezt a fülbevalót kérje karácsonyra!
Akupunktúrával a menopauza ellen
Nincs menekvés, a menopauza előbb-utóbb minden nőt utolér – ám az akupunktúrás kezelések hatékonyan enyhíthetik a vele járó kellemetlen tüneteket.
Gyömbér tea és pakolás a téli csodaszer
Igazi csodaszer a gyömbér, amiből teát és pakolást is készíthetünk, ezzel pedig turbózhatjuk az immunrendszerünket. Mondjuk, hogyan!
12 ok a folyamatos fáradtság mögött
Nem csak a maratoni futás vagy a tizenkét órás munka és az egész napos nagytakarítás tehet kimerültté. A mindennapokban számos dolog van, amelyről nem is gondolnánk, hogy fáradttá, levertté tesz. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.