Ha C-vitamint viszünk fel az arcra, ott védőréteget képez, így a bőr hatékonyabban védekezhet a káros anyagok, a stressz jelei és az idő előtti öregedés ellen. A C-vitamin ugyanis a szabadgyökök ellen hat, amelyek a napsugárzás vagy a légszennyezettség útján keletkeznek és károsítják az arcbőrt.

Segít a C-vitamin, ha szeretnéd, hogy szebb legyen a bőröd

Az üzletekben rengeteg kozmetikai terméket vásárolhatsz, melyek segítik megőrizni bőröd szépségét. A kor haladtával, érdemes a bőr öregedését belülről is lassítanod. Figyelj táplálkozásodra, de legfőképpen a C-vitamin bevitelre. Lehet a krémekkel rövid távon javul a bőr szerkezete, de gondolkozz hosszú távon. Az öregedés egyik fő felelőse a sejtek oxidációja. Az évek folyamán a bőrt érő káros hatások, sok napsütés, alkohol fogyasztás, méreg anyagok a sejtet támadják, így ez a bőrre is hatással van. Lassítsd le ezt a folyamatot! Mérsékeld a káros anyagok bevitelét, lásd el szervezetedet több antioxidánssal. Mi a legnagyobb segítség? A C-vitamin.

1. Táplálkozás

25 éves korban már nagyon fontos odafigyelned a C-vitamin bevitelre. Tested kollagén szintje évről-évre el kezd csökkenni. Az aszkorbinsav nagyon sok mindenre jó, bőröd egészsége és szépsége szempontjából mégis antioxidáns hatása miatt fontos, valamint azért, mert elengedhetetlen a kollagéntermelés folyamatához. Ez a fehérje felelős a sejtek rugalmasságáért, az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért. Az aszkorbinsav vízben oldódik, elsődleges forrása a citrom, narancs, mandarin, és a kivi zöldpaprika, cékla. A dohányzás nagymértékben akadályozza a hasznosulását, mivel ez a vitamin a nikotinsemlegesítésben is részt vesz.

2. Arcápoláshoz

Bár a C-vitamin nem fényvédő összetevő, jelentős antioxidáns hatása lehet, ennek köszönhetően védi a bőröd az UV-sugárzás okozta szabad gyököktől, és növeli a fölé kent fényvédő krém hatékonyságát. Reggel egy C-vitamin tartalmú szérum, fölé pedig egy jó fényvédő krém az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a bőrödért!

bőrápolás, ránc, ráncok

Fotó: Shutterstock

3. Pigmentfoltok ellen

A nap is nagyon károsítja a bőrt, az egyik jól látható jele ennek a pigmentfolt. Ha egyszer megjelenik, nagyon nehéz eltüntetni. A C-vitamin ebben is segít, halványítja a meglévőket, segít, hogy újabbak ne kerüljenek elő.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Fitness lady lett a nagymama, Gabi 50 évesen kezdett versenyezni
Sokan alig akarják elhinni, hogy Koltai Gabriella túl van a hatodik X-en. Az pedig még meglepőbb, hogy csak 40 éves kora után kezdett el edzőterembe.
Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!

Ajánlataink