Ha C-vitamint viszünk fel az arcra, ott védőréteget képez, így a bőr hatékonyabban védekezhet a káros anyagok, a stressz jelei és az idő előtti öregedés ellen. A C-vitamin ugyanis a szabadgyökök ellen hat, amelyek a napsugárzás vagy a légszennyezettség útján keletkeznek és károsítják az arcbőrt.

Segít a C-vitamin, ha szeretnéd, hogy szebb legyen a bőröd

Az üzletekben rengeteg kozmetikai terméket vásárolhatsz, melyek segítik megőrizni bőröd szépségét. A kor haladtával, érdemes a bőr öregedését belülről is lassítanod. Figyelj táplálkozásodra, de legfőképpen a C-vitamin bevitelre. Lehet a krémekkel rövid távon javul a bőr szerkezete, de gondolkozz hosszú távon. Az öregedés egyik fő felelőse a sejtek oxidációja. Az évek folyamán a bőrt érő káros hatások, sok napsütés, alkohol fogyasztás, méreg anyagok a sejtet támadják, így ez a bőrre is hatással van. Lassítsd le ezt a folyamatot! Mérsékeld a káros anyagok bevitelét, lásd el szervezetedet több antioxidánssal. Mi a legnagyobb segítség? A C-vitamin.

1. Táplálkozás

25 éves korban már nagyon fontos odafigyelned a C-vitamin bevitelre. Tested kollagén szintje évről-évre el kezd csökkenni. Az aszkorbinsav nagyon sok mindenre jó, bőröd egészsége és szépsége szempontjából mégis antioxidáns hatása miatt fontos, valamint azért, mert elengedhetetlen a kollagéntermelés folyamatához. Ez a fehérje felelős a sejtek rugalmasságáért, az inak, a kötő- és bőrszövetek feszességéért. Az aszkorbinsav vízben oldódik, elsődleges forrása a citrom, narancs, mandarin, és a kivi zöldpaprika, cékla. A dohányzás nagymértékben akadályozza a hasznosulását, mivel ez a vitamin a nikotinsemlegesítésben is részt vesz.

2. Arcápoláshoz

Bár a C-vitamin nem fényvédő összetevő, jelentős antioxidáns hatása lehet, ennek köszönhetően védi a bőröd az UV-sugárzás okozta szabad gyököktől, és növeli a fölé kent fényvédő krém hatékonyságát. Reggel egy C-vitamin tartalmú szérum, fölé pedig egy jó fényvédő krém az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a bőrödért!

bőrápolás, ránc, ráncok

Fotó: Shutterstock

3. Pigmentfoltok ellen

A nap is nagyon károsítja a bőrt, az egyik jól látható jele ennek a pigmentfolt. Ha egyszer megjelenik, nagyon nehéz eltüntetni. A C-vitamin ebben is segít, halványítja a meglévőket, segít, hogy újabbak ne kerüljenek elő.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink