Tavasszal szeretünk kicsit könnyelműbben öltözni, és ilyenkor sajnos sokan szenvedünk a felfázástól. Érdemes már a tünetek jelentkezésekor azonnal cselekedni, mert a házi gyógymódokkal enyhítheted, vagy akár meg is szűntetheted a kellemetlenségeket.

Segítség! Felfáztam! Mit kell ilyenkor gyorsan tenni?

Ülj gyorsan sós vízbe!

Ez az egyszerű ötlet azonnal képes csökkenteni a fájdalmat és gyulladást is. Fürdődbe tehetsz csalánt, zsurlót, vagy konyhasót is, amely remekül fertőtlenít. Egy kiló sót szórj a meleg vizes kádba, és nagyjából fél órát maradj a vízben. Nagyon fontos emellett még, hogy a betegség alatt kerüld az erős fűszereket! Ne egyél citrusféléket, kávét, csokit és alkoholt!

Meggymagot a hasra!

A legtöbb drogériában ma már néhány száz forintért vásárolhatsz meggymagokkal töltött különleges párnát. A magok a sütőben való felmelegítés után, hosszan megtartják a hőt, és fokozatosan engedik ki magukból azt, így a párna hatékonyan segít a fájdalom enyhítésében. 1-2 perc alatt akár a mikro sütőben is felmelegítheted.

Belülről is támadj

Tőzegáfonya: A felfázás egyik legjobb ellenszere ez a különleges gyümölcs. Magas antioxidáns-tartalma elpusztítja a baktériumokat, segít megelőzni, enyhíteni a tüneteket. Fogyaszd nyersen, lekvárként, kapszula, illetve folyadék formájában!

Petrezselyem: A nyers petrezselyem kitisztítja a hólyagot és a vesét. Add salátához, vagy tedd a főtt krumplira, de készíthetsz belőle teát is. Néhány percig forrald a nyers petrezselymet, szűrd és hűtsd le, majd idd meg!

Uborka és zeller: Az uborka és a zeller is természetes vízhajtók. Készíts belőlük salátát, így hamarabb kitisztulnak a fertőzött hugyutak.

uborka

Fotó: shutterstock

-Csalán-, vagy cickafarktea: A csalán és a cickafark hatékony gyógynövények, különösen jó vízhajtók, átmossák a vesét és a hugyutakat, így a baktériumok nem szaporodnak el. Fél liter vízzel forrázz le egy maroknyi szárított levelet, hagyd állni 15 percig.

Enyhítsd a szenvedést jógával!

jóga

Fotó: Shutterstock

Egyenes gerinccel ülj egy meleg szőnyegre. Nyújtsd ki a bal lábat, hajlítsd be a jobbat és húzd be a sarkadat a combtőhöz. Tedd a bal kezet a hátad mögé és lassan forduljunk balra. Jobb kézzel karold át a jobb térdet. Ha a kezeid nem érnek össze, fogj meg egy törölközőt a hátad mögött. Lélegezz tízszer mélyen. A másik oldalon is végezd el a gyakorlatot, mely megerősíti a medence izmait.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink