A tavasz a megújulás időszaka, amikor a legtöbben lázasan fogyókúrázni kezdünk, hogy topformába kerüljünk a bikiniszezonra. A tartós fogyást azonban nem koplalással érhetjük el.

Természetes étvágycsökkentőkkel gyorsabb a fogyás

Az idő rövidsége miatt sokan önsanyargatással és drasztikus koplalással próbálják elérni a hőn áhított alakot nyárra, ám az esetek nagy százalékában abbahagyják a fogyókúrát, ami nem is csoda, hiszen a legtöbb divatdiéta, ami azonnali és látványos fogyást ígér, hosszútávon tarthatatlan a mindennapokban. Válasszunk inkább olyan minőségi alapanyagokat, amelyek felerősítik a teltségérzetet, és természetes úton csökkentik az étvágyat, káros mellékhatások nélkül.

Ananász

Az ananász finom íze mellett számtalan pozitív élettani hatással is rendelkezik. A nyers változatában bromelain enzim is található, amely a fehérjék emésztésében és a zsírégetésben játszik nagy szerepet. Magas folyadék- és rosttartalmának köszönhetően hamar eltelíti a szervezetet. Mindemellett A-, B- és C-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz.

Almaecet

Az almaecet rendszeres fogyasztása kiegyensúlyozott, egészséges étrend mellett segíthet a túlsúly leadásában. Zsíroldó és savcsökkentő hatásánál fogva mérsékeli az étvágyat, lassítja a gyomor kiürülését, javítja az emésztést, ezért remek partnere lehet a diétánknak. Igyunk meg naponta 30 ml (2 evőkanálnyi) almaecetet 2 dl vízzel elkeverve.

almaecet, étvágycsökkentők

Fahéj

Nem csupán egy finom fűszer, de az emésztőnedvek termelésének szabályozásával felgyorsítja az anyagcserét, megszünteti az emésztési rendellenességet, segít a felfúvódásos és a görcsös panaszok enyhítésében. Rendszeres fogyasztása csökkenti az éhségérzetet, valamint a cukrok, szénhidrátok iránti vágyat.

Grépfrút

A grépfrút magas C-vitamin-tartalma mellett egyéb pozitív hatásai miatt is több figyelmet érdemelne. Az egyik legideálisabb gyümölcs, ha fogyni szeretnénk. A rostos, lédús grépfrút javítja az emésztést, hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, nagyon gazdag káliumban, magnéziumban, valamint vas-, kalcium- és foszfortartama is kiemelkedő.

étvágycsökkentők

Gyömbér

Ez az erőteljes illatú és intenzív íz-világú gyógynövény pillanatok alatt felgyorsítja az emésztést és az anyagcserét. Teája javítja a veseműködést, csípősségéért felelős anyagai elősegítik az emésztést, vízhajtó hatása révén megszünteti a puffadást és fokozza a zsírégetést. A gyömbér jótékony hatását akkor is kifejti, ha friss, szárított vagy őrölt formában használjuk fel.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink