Már nem kell sokat várnod, és végre megérkezik az igazi strandidő! Ha szeretnél fürdőruhában is magabiztosan tündökölni, akkor ez a kéthetes diéta segíthet abban, hogy akár 4 kilótól is megszabadulj – mindezt éhezés és bonyolult szabályok nélkül.

4 kiló mínusz 2 hét alatt? Igen, ezzel a trükkös, tojásos módszerrel!

Már nem kell sokat várnod, és valóban eljön az igazi strandidő! Ha szeretnél fürdőruhában is magabiztosan érezni magad, akkor ez a kéthetes diéta segíthet abban, hogy akár 4 kilótól is megszabadulj!

A 7 fő szabály:

  1. Tojásos indítás
    Kezdd a napod tojásos reggelivel! Egy kiadós rántotta vagy zöldségekkel felturbózott tükörtojás segít abban, hogy jóllakottnak érezd magad, így nem viszel be felesleges kalóriákat.
  2. Rágcsálj bátran
    Tízóraira és uzsonnára válassz magvakat vagy gyümölcsöket! Ezek segítenek beindítani a zsírégető enzimeket, és csökkentik az éhségérzeted.
  3. Első az ital
    Minden étkezés előtt igyál meg egy nagy pohár vizet! Ezzel is csökkented az étvágyad és segíted az emésztésedet.
  4. Jöhetnek a hüvelyesek
    Minél több lencse, bab vagy csicseriborsó kerüljön a tányérodra – ezek nemcsak táplálóak, hanem hosszan tartó jóllakottságot is biztosítanak.
  5. Felejtsd el a diétás üdítőket
    Bármennyire is megkívánnál egy hideg üdítőt, még a diétásat is érdemes elkerülnöd, mert ezek fokozzák a cukor utáni sóvárgást.
  6. Fűszerezz bátran
    Ne spórolj a fűszerekkel! A csili, curry, bors és más intenzív fűszerek segítenek felpörgetni a zsírégetést.
  7. Kávéra fel!
    Indítsd a napod egy csésze telt ízű, feketekávéval – kevés tejjel, cukor nélkül. Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a szervezeted a zsírraktárakhoz nyúljon energiáért.

Mintaétrend, hogy sikeres legyen a diéta

A következő 14 napban válassz kedved szerint az alábbi fogásokból, és kombináld őket ízlésed szerint!

Reggeli:

  • 2 tojásból készült rántotta, mellé 1 szelet teljes kiőrlésű pirítós
  • 1 tükörtojás 2 szelet sonkával és 1 félbevágott paradicsommal sütve
  • ½ avokádó tojással sütve

Ebéd:

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér: az egyiket túróval, a másikat humusszal kend meg, majd pakolj rá uborkát, paradicsomot, reszelt répát és pirított fenyőmagot
  • Mediterrán csicseriborsó saláta: keverj össze 1 konzerv csicseriborsót kockázott kaliforniai paprikával, vöröshagymával, uborkával, kevés feta sajttal, koktélparadicsommal és fekete olívabogyóval. Locsold meg olíva- vagy avokádóolajjal és citromlével
  • Könnyű lencsesaláta: 1 csésze főtt lencsét és ½ csésze vesebabot keverj össze kevés friss sajttal, egy marék aprított kesudióval, apróra vágott szárított sárgabarackkal, 1 evőkanál natúr joghurttal, ½ evőkanál lime-lével. Sózd, borsozd ízlés szerint

Vacsora:

Grillezett lazac szójapácban, diéta

Grillezett lazac szójapácban
Fotó: Shutterstock

  • Grillezett lazac zöldségekkel: egy közepes szelet lazacot grillezz meg, locsold meg balzsamecettel és citromlével, majd tálald párolt zöldségekkel vagy vegyes salátával
  • Zöldséges üvegtészta: 1 csésze üvegtésztát keverj össze párolt wok zöldségekkel, fűszerezd curry porral, szójaszósszal és édes csiliszósszal
  • Grillcsirkés saláta: 2 csésze salátalevelet keverj össze ½ csésze aprított grillcsirkével és ¼ csésze csicseriborsóval. Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel

Tízóraik és uzsonnák

(Válassz ezek közül naponta akár kétszer is, ha két főétkezés között éhes lennél!)

  • 1 marék vegyes mag (pl. mandula, dió, kesudió) és 1 friss gyümölcs (pl. alma, körte)
  • 1 kis tálka humusz zöldséges mártogatóssal
  • 2 szelet puffasztott rizs vagy zabszelet, megkenve natúr mogyoróvajjal vagy 1 szelet sonkával
  • Szeletelt uborka, zeller, 1 paradicsom vagy alma, kevés kecskesajttal
  • 1 főtt tojás

Italok

  • Natúr vagy enyhén szénsavas ásványvíz – dobj bele friss gyümölcsöket (pl. áfonya, eper, citrom), zöldségeket (pl. uborka) vagy fűszereket (pl. menta, bazsalikom, gyömbér)
  • Tea – próbáld ki a vörös teát, matchát vagy a kombuchát is
  • Friss gyümölcs- és zöldséglevek

Ha betartod ezeket a szabályokat, és követed az étrendet, két hét múlva garantáltan fittebbnek és energikusabbnak fogod érezni magad – és a fürdőruhádat is bátrabban veszed majd elő, sikeres lesz a diéta!

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy korty, és pörög az anyagcsere – így készíts gyömbérshotot otthon
A gyömbér nemcsak fűszer, hanem igazi szuperélelmiszer: serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert, és egy frissítő házi shot formájában a diéta és a fitnesz program tökéletes kiegészítője lehet.
Ez az almás süti még diéta mellett is belefér – és mennyei finom!
Az alma és a zab találkozásából született ez a puha, omlós finomság, ami még az alakodra is vigyáz.
Diétás ropogtatnivaló: házi répachips
Egészséges snackre vágysz, ami belefér a diétába is? A házi répachips pár perc alatt elkészül, és garantáltan bűntudat nélkül ropogtathatod.
A változókor titkos tünete: ezért szökik fel a vérnyomásod
A változókor számos kellemetlen tünettel járhat, mint a hangulatingadozás, hőhullám vagy álmatlanság. De vajon tudtad, hogy mindez a vérnyomásodra is hatással lehet?
Őszi ízorgia: saláták, amikbe beleszeretsz
Az ősz a színek, ízek és vitaminok időszaka. Ha szeretnél változatos, tápláló és könnyen elkészíthető salátákat az asztalodra, ezek a receptek tökéletesek: lédús sült paradicsom, fűszeres édesburgonya, ropogós céklacsipsz, grillezett ananász – mindez egy tálban, hogy a hűvösebb napokon is tele legyél energiával és vitaminnal.
5 magyar étel, amit soha ne egyél vacsorára, ha diétázol
Ha fogyni szeretnél, nem mindegy, mi kerül a tányérodra este. Vannak magyar ételek, amelyek bármilyen finomak is, vacsorára igazi kalóriacsapdát jelentenek. Mutatom az 5 legrosszabbat, amit jobb, ha elkerülsz, ha tényleg látni szeretnéd az eredményt a diétádban.
Érzékeny bőr nyáron: így ápold biztonságosan
A nyár a szabadságról, a napsütésről és a könnyedségről szól – de a bőrünk számára ez az időszak gyakran komoly kihívást jelent.
Borok, ízek, élmények: jön a Budapest Borfesztivál
Idén szeptemberben ismét poharainkat emeljük Magyarország legelőkelőbb borfesztiválján. A Budapest Borfesztivál négy napon át, szeptember 11. és 14. között a Budavári Palota történelmi falai között kínál felejthetetlen élményt a bor, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek.