Ezeket eheti nasinak az, aki ketogén diéta szerint táplálkozik.

4 nasi, ami belefér a ketogén diétába – 1. rész

Fahéjas görög jughurt

Hozzávalók: 1,5 dl görög joghurt, 1 ek. apróra vágott dió, 1/2 tk fahéj

Remek nasi két étkezés között, vagy edzések előtt.

Adagonként: 160 kcal, 12,5 g zsír, 6 g szénhidrát (ebből: 5,5 g cukor), 0,5 g rost, 8 g fehérje

görög joghurt

Fotó: Shutterstock

Kemény főtt tojás (1 db)

A keményre főzött tojás is tartalmas fehérjét és zsírt, ugyanakkor alacsony a kálciumtartalma.

Adagonként: 60 kcal, 4 g zsír, 0 g szénhidrát, 0 g rost, 6 g fehérje

Avokádó (1/2 db)

Az avokádó egészséges, telítetlen zsírsavakkal, tele van rosttal és káliummal. Snacknek egy avokádó felét együk meg. Ha lefóliázzuk, és berakjuk a hűtőbe a másik felét, akkor remek lesz vacsorára.

Adagonként: 114 kcal, 10,5 g zsír, 6 g szénhidrát, 5 g rost, 1 g fehérje

A ketogén diéta:

Alacsony szénhidrát- és magas zsírtartalmú diéta, a lényege az, hogy a szénhidrátok megvonásával arra kényszeríti a szervezetet, hogy zsírokból fedezze az energiaigényét. A diétát elsősorban az epilepsziás betegek – főként gyerekek – kezelésére fejlesztették ki. Normál esetben az élelmiszerek elfogyasztásával felvett szénhidrátot a szervezet glükózzá alakítja, majd pedig felhasználja. A ketogén diéta alatt, mivel kevés a szénhidrát, a máj a zsírokat zsírsavakká és ketonokká bontja le. A glükóz helyett így a ketonok játsszák az energiahordozó szerepét. A vér és az agy magas ketonszintje pedig hozzájárulhat az epilepsziás rohamok számának csökkenéséhez. A klasszikus ketogén diéta 4:1 arányban állapítja meg az étkezési zsírok, illetve a fehérjék + szénhidrátok arányát a táplálkozásban. Ezt elsősorban az összes, magas szénhidrát-tartalmú élelmiszer, így a gyümölcsök, keményítőt tartalmazó zöldségek, tésztafélék, kenyerek, cukor és más édesítőszerek kizárásával éri el. A megfelelő zsírbevitelt tej, tejszín, vaj fogyasztásával biztosítják.

Uborka és olajbogyó

Hozzávalók: egy csésze felkarikázott uborka, 10 nagy olajbogyó

Nagyszerű nasi, ami belefér a ketogén diétába. Segít, ha alacsony nátriumszintünk. kiváló keto-barát ételeket kínál, további előnyökkel jár: „Ez egy nagyszerű snack, amely segít a ketózisban szenvedő embereknek nátriumszintjük kiegészítésében.

Adagonként: 71 kcal, 4,8 g zsír, 5 g szénhidrát, 2,3 g rost, 1,2 fehérje

uborka

Fotó: shutterstock

8 DIVATOS RÖVID HAJ, AMIT BÁTRAN VISELJEN 40 FELETT

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.

Ajánlataink