Az egyik legegészségesebb zöldség a súlycsökkentő diétához nem más, mint a zeller. Ez a zöldség szervezetünk szinte minden részére hatással van, számos betegség megelőzésében segít a zeller.

A zeller a diétás zöldségek királynője! Így használd fel, ha fogyni akarsz

A zeller igazi superfood, kiváló emésztésjavító, méregtelenítő, gyulladáscsökkentő gyógynövény, mely hosszabb távon hatással van az anyagcserére és az immunrendszer helyes működésére is. Rendkívül fontos vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz, nagy értéke a sok szerves nátrium, melynek jelenlétében hatékonyabb a kalcium felszívódása, de megtalálható benne a foszfor, a vas, a kálium, a magnézium, gazdag folsavban, és a C-vitamin-tartalma is magas. Pluszban olyan növényi hormont is tartalmaz, ami csodát tesz az endokrin rendszerrel: a hasnyálmirigyet, hipotalamuszt, agyalpi- és tobozmirigyet egyaránt feltölti. Ezzel helyreállítja az egyensúlyt a szervezetedben, így nem csupán a betegségek megelőzésére, de az emésztőrendszer állapotának javítására is kiváló. Nem véletlen, hogy a zellerdiéta egyre nagyobb népszerűségnek örvend: ugyanis ettől az egészséges zöldségtől valósággal leolvadnak a plusz kilók.

A zeller gyorsítja az anyagcserét

Vízhajtó hatásának köszönhetően a sejtek között megrekedt fölösleges vizet is segít kimosni a szervezetből. Áldásos hatása a gumóban is megmutatkozik, de a zellerdiétához a szárzellerként ismert zellerfélére vagy a zeller zöldjére lesz szükség, ugyanis a növény préselt levét kell kinyerni. Ez önmagában elfogyasztva is csodaital, de készíthetünk belőle friss turmixot néhány egészséges hozzávaló segítségével.

Érdemes reggel fogyasztanod a zellerlét, ami kizárólag szárzellerből készülhet; a gumó nem alkalmas a diétára. Préseld ki a növény szárát és levelét, és ízesítés, valamint hígítás nélkül, reggelente fogyaszd el. Készíthetsz zeller alapú turmixot is, amit egész napra elosztva fogyaszthatsz el: az elsőt éhgyomorra, a többit étkezések előtt. Fontos, hogy bár a zeller leve fogyasztó hatású, ez nem jelenti azt, hogy bármit megehetsz: fogyassz kevesebb zsírt, kerüld a szénhidrátokat és az alkoholt is, ha szeretnéd, hogy hatásos legyen.

Zellerturmix elkészítése:

  • 2-3 zellerszár vagy 1 zellergumó zöldje
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél citrom
  • fél liter natúr ásványvíz

Elkészítés: A zellerszárakat vagy a zeller leveleket vágd apróra a petrezselyemmel együtt, rakd bele a gépbe és turmixold össze. Ezután önts hozzá fél liter natúr vizet, add hozza a citrom levét, alaposan keverd össze és fogyaszthatod is!

Fotó: shutterstock

Nem túlzás azt állítani, hogy az egészségtudatosság az elmúlt években emberek millióinak központi témája lett. Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék. A gyógyszeres kezelések mellett mind inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, gyógynövények, amik évszázadok óta bizonyítják jótékony hatásukat. Ezek egyike a szárzeller, amiről kevesen tudják, hogy nemrég hivatalosan is gyógynövénnyé nyilvánították. Anthony William világhírű gyógyító médium természetgyógyász pedig egy egész könyvet szentelt a zellernek, ami végre Magyarországon is elérhető Csodatévő zeller címmel.

– A Föld népességének legalább háromnegyede küzd legalább egy makacs, nem múló tünettel vagy állapottal, és ha maradunk a jelenlegi pályán, a maradék egynegyednél is várható a tünetek és betegségek kialakulása. Beavatkozás nélkül hamarosan a bolygó minden lakóját el fogja érni valamilyen krónikus egészségügyi probléma. – vallja az amerikai sztárgyógyász, akinek tanácsait világsztárok sora követi. Közülük is elsősorban azok, akik az állandó csillogás közepette is hosszútávú és komplex, a mindennapokba könnyen beépíthető, tudatos diétákban gondolkodnak. Sylvester Stallone, Robert de Niro, Gwyneth Paltrow, Novak Djokovic, vagy éppen Pharrell Williams csak néhány név azok közül, akik Anthony William zellerlédiétáját követik.

“A zellerlé végigsöpör a bolygón. Lenyűgöző, ahogy Anthony létrehozta a mozgalmat, és világszerte számtalan embernek állította helyre és javította kicsattanóvá az egészségét.” – mondta Sylvester Stallone. A színész, aki évtizedek óta napi szinten törődik a testével, bizonyára nem téved. A könyv szerzője által életre hívott kúra ennek a látszólag semmilyen különleges tulajdonsággal nem rendelkező zöld növénynek az eddig felfedezetlen, sokoldalú és kiváló tulajdonságaira épít.

Anthony William szerint a zellerlékúra nemcsak hatásában különbözik az eddigi divatos életmód diétáktól: “Ez az egyetlen trend, amit nem a pénz működtet” – mondja, hozzátéve, ő egy fillért sem fizet a sztároknak azért, hogy reklámozzák a zellerlét és annak rendkívüli eredményeit – “A zellerlé sikere nem a drága reklámkampánynak és promócióknak köszönhető, hanem pusztán annak, hogy milliók és milliók használják világszerte. Azért népszerű és azért marad fenn, mert működik.” – teszi hozzá.

A zellerléből az útmutatások szerint naponta nagyjából fél liternyi mennyiséget érdemes fogyasztani ébredés után, de úgy, hogy ezt követően legalább fél órán keresztül nem veszünk magunkhoz más élelmiszert.

A könyv külön fejezetekben foglalkozik a zellerlé jótékony hatásainak felsorolásával, bizonyos egészségügyi problémák és a zellerlé kapcsolatára, a diéta gyakorlati bevezetésére és alkalmazására, a gyógyulási folyamat megértésére, felismerésére, a tévhitek eloszlatására, egyszóval mindenre, ami a sikeres zellerlé diétához szükséges! Nincs csodapirula, csak a természet ereje!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.

Ajánlataink