Divatdiéták mennek, divatdiéták jönnek, de van néhány alapvető szabály, ami mindig segíti a fogyni vágyókat. Vajon melyek ezek a praktikák?

Biztos működik! 5 karcsúsító tipp, amivel nem nyúlhatsz mellé

1. Energiát adó reggeli

Ez az a karcsúsító tipp, ami örök érvényű. Kezdd a napot egy tartalmas étkezéssel, ami kellő energiát adhat a délelőtt órákra! Mondjuk készíts rántottát friss zöldségekből és persze tojásból: az előbbiek gazdagok rostanyagokban, az utóbbinak pedig magas a fehérjetartalma, a kettő együtt pedig garantálja a megfelelő telítettségérzetet.

 

DF-tipp:

Figyelj arra, hogy az ebéded és a vacsorád is tartalmazza a megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot. Ebédnél belefér egy kicsivel több szánhidrát, este viszont inkább a fehérjén legyen a hangsúly.

 

5 fogyókúrás vacsora, amivel nem kell sokat bíbelődni

 

2. Kerüld a készételeket!

Ezek a termékek nagyon kevés, a szervezet számára hasznos tápanyagot, de annál több felesleges sót, cukrot, tartósítószert tartalmazhatnak. Egy egészséges zöldséges-sovány túrós tésztaételt például villámgyorsan össze lehet dobni, csak természetesen mindig figyelj a menyiségre!

 

DF-tipp:

A konzerv, ami mindig jöhet: a paradicsom feldolgozott állapotban is megőrzi likopintartalmát! Tehát ha egy gyors tésztaételre vágysz, bátran használj konzervparadicsomot a mártáshoz. Ízesítsd sok zöldfűszerrel, és csak kevés sót adj hozzá. Ha szereted a sajtot, válassz zsírszegény fajtát.

 

3. Írj étkezési naplót!

Az egyik legjobb karcsúsító tipp! Sokszor csak néhány napig tudod tartani az új étkezési szokásaidat, aztán elcsábulsz a „bűnös ételek” láttán? Akkor vezess táplálkozási naplót, és készíts listát nemcsak a bevitt táplálékokról, de arról is, hogy mikor mész edzésre, hánykor fogsz enni, és mit. Igaz, hogy ez a módszer nagy odafigyelést igényel, de az előre meghatározott étrend segíthet kiiktatni a tiltott fogásokat, a munkahelyi automatából vásárolt csokikat és a gyorséttermi vacsorákat – emellett abban is támogat, hogy tudatosabban állj hozzá az életmódváltáshoz.

 

DF-tipp:

A fogyinaplóba előre beleírhatod, hogy a héten melyik lesz az a nap, amikor megengedsz magadnak egy kis kilengést. Az előre meghatározott kilengésekkel elkerülheted, hogy egy idő után csak a csokira vagy egy szelet pizzára tudj gondolni. Azon a napon, amelyikre betervezted a kedvencedet, egy kicsivel csökkentsd valamelyik főétkezésed adagját, és sportolj valamivel többet.

 

4. Nyugodtan, lassan egyél!

Szánj időt a nyugodt, komótos étkezésre, mert ha gyorsan, kapkodva eszel, sokkal több ételt fogsz elfogyasztani, mint amennyire a szervezetednek valóban szüksége van. Adj időt magadnak, hogy érzékelhesd a telítettség érzését! Rágd meg a falatot alaposan, ha kell, néha tedd le az evőeszközt.

 

Diétateszt: Hogyan nassolj okosan?

 

5. Fitten minden korban!

A testmozgást sosem késő elkezdeni, ez is egy olyan karcsúsító tipp, ami mindig és mindenkire érvényes. A sport a testnek és a léleknek egyaránt hasznos, fitté, egészségesebbé, boldogabbá tesz, és nem utolsósorban segít elérni a karcsúbb alakot. Ha korábban nem sportoltál, fokozatosan növeld az időtartamot és az intenzitást, sőt, érdemes az orvosoddal is konzultálnod, mielőtt belevágsz az edzésekbe. De a tempós séta jó kiindulási alap lehet! Sokat segíthet, ha kitűzöl magad elé egy célt, például hogy eljutsz az 5 km lefutásáig vagy mondjuk egy egynapos bringatúra letekeréséig.

 

DF-tipp:

Nagyon hasznos, ha nem csak egyfajta sportágat űzöl. A kardió mozgásformák mellé iktass be például saját testsúlyos erősítő gyakorlatokat. Vagy ha leginkább gépeken dolgozol, akkor legyen az edzésprogramod része mondjuk az úszás vagy a jóga is. Törekedj a változatosságra!

 

8 tipp, hogy hétvégén se szakítsd meg a diétádat!

 

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink