Ki mondta, hogy a nassolás egyenes út a hízáshoz? Ha okosan választod meg, hogy mit rágcsálsz két főétkezés között, nem lesz gond, sot, akár az egészségedért is sokatn tehetsz!

Nem tilos a nassolás, csak okosan!

A nassolás mindig veszélyes terep: ki tudna megállni egy almánál és egy kanál túrónál, ha épp mogyorókrémes kenyérre vágyik? Szerencsére léteznek olyan nasik, amelyek szinte azonnal elejét veszik az egészségtelen vágyakozásnak. Íme néhány diétás nasi, amit a táplálkozástudomány szakértői ajánlanak!

Éhségűző

Pár szelet sajt néhány szem teljes kiőrlésű keksszel elegendő fehérjével és kalciummal lát el ahhoz, hogy egy ideig ne legyél éhes. Ha nem akarsz kekszet enni, a sajt nagyon jól megy az almához, és az aszalt gyümölcshöz is.

Sós chips helyett

Ha valami sósra vágysz, szeletelj fel egy uborkát, és mértékkel sózd-borsozd meg. Sós és ropogós, mégis sokkal jobb, mint a chips.

Egészséges édesség

Fogj egy doboz natúr joghurtot, lehetőleg görög joghurtot, édesítsd egy kevés mézzel, és szórd meg durvára vágott mogyoróval és gyümölcsdarabokkal. Jobb, mint egy cukrászsütemény!

Ha ropogtatni akarsz

Egy alma egy marék enyhén sózott vagy sótlan földimogyoróval remek választás, ha valami ropogósra vágysz: tele van egészséges zsírsavakkal, rosttal és fehérjével. Chiamagos sós keksz is jó ötlet lehet.

Nem csak diákoknak!

A diákcsemege remek rágcsálnivaló sok fehérjével, összetett szénhidrátokkal, rosttal és egészséges zsírsavakkal. Sokáig egyenletesen tartja a vércukorszintedet.

A legjobb mártogatós

Törd össze egy avokádó húsát, és keverd össze egy doboz natúr, görög joghurttal, majd fűszerezd sóval, borssal, citromlével, és ízlés szerint chilipaprikával. Mártogass bele felszeletelt zöldségeket!

Tele fehérjével

A konzerv tonhal az egyik legjobb nasi: kenyér helyett edd zöldségekkel, vagy avokádóval.

Szuperszendvics

Ha egy szendvicsre vágysz, fogj egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret, és szeletelj rá avokádót vagy friss zöldségeket.

Egészséges chips

Öblíts le, majd száríts meg papírtörlővel egy üveg csicseriborsót, majd pirítsd 200 Celsius-fokos sütőben kb. 45 percig. Sózd meg, szórj rá borsot, vagy ízlésed szerinti fűszerkeveréket, és pirítsd még 15 percig. Jobb, mint a chips, és tele van jó minőségű fehérjével és rosttal.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Isteni húsvéti piskótatekercs, glutén- és cukormentesen
Húsvétkor sem kell feltétlenül feladnunk a diétánkat, hiszen számtalan finomság készülhet cukor nélkül, gluténmentesen.
Szuper karcsúsító receptek karfiolból! Így élmény fogyni
A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, nem véletlenül. Sokoldalúan felhasználható, számos elkészítési módját ismerjük, ráadásul magas vitamin- és ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít az egészség megőrzésében.
Ez a húsvét diétás kedvence: avokádóval töltött tojás
Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.
Cukormentes kókuszkeksz, ebből bármennyit ehetsz
Reggelire és kávé mellé is remek. Glutén,- és laktózmentes. Elkészítése gyors és könnyű. Bárhová magaddal viheted, Így mindig lesz nálad egy kis diétás nasi.
Minden, amit egy diéta előtt nagyon fontos tudnod!
Jó, ha tudja, hogy ha belevág egy diétába, nem csak a kilók fogyatkozására számíthat, sok egyéb kísérő jelenséggel is találkozik majd. A nehézségek jó esetben csak átmenetiek, a pozitívumokat pedig ügyesen használja ki és élvezze!
Ébresztő! - Tavaszi méregtelenítés a legjobb zöldségekkel
Várd könnyedén, energiával telve a tavaszt! Ehhez szükség lesz egy komolyabb méregtelenítő programra, amelynek segítségével megtisztíthatod a szervezeted, megszabadulhatsz a lerakódott méreg- és salakanyagoktól. Legalább 3 napon át tarts zöldség- és gyümölcskúrát. Az alábbi 15 zöldség- és gyümölcsféléből válogass, így biztos lehetsz a sikerben.
Itt a nők új kedvence a spenótos sajtfasírt
Ez az előétel egészséges, eszméletlen finom, és nem hizlal: alig van benne szénhidrát!
Végre kiderült mi a sikeres diéta titka
Márciusban már csak emlék a legtöbb újévi fogadalom – köztük a fogyókúrára vonatkozó, önmagunknak tett ígéret is. Vagy mégsem? Íme, hét tipp, hogy sikeres legyen az életmódváltás, akár év közben is.

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.