A dió valóságos vitaminbomba és maga a tömény boldogság, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal.

Együnk több diót: 3 diétás desszert az ünnepekre

A dió valóságos vitaminbomba, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal. Levele gazdag C-vitaminban, a diólevélből készült teát bőrproblémákra, hajhullás, és izzadás, főleg lábizzadás ellen használják. Az E-vitamin rendkívül hasznos antioxidáns, amely minden nyálkahártya működését javítja.

A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Az esszenciális zsírsavak a vérnyomást és a koleszterinszintet is képesek rendben tartani, valamint segítenek kivédeni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Ezzel segítenek megelőzni a keringési rendszer betegségeit. Az egészsége zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak, így a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek ajánlható a diófogyasztás – legalább napi 3-5 szem. A vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet. Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de van benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. Olaja remek bőrnyugtató, számos kozmetikai termék alapanyaga.

Diétás hamis brownie

Hozzávalók:

3 bögre magozott datolya
1 bögre cukrozatlan kakaópor
2 bögre dió

ELKÉSZÍTÉS:

Tegyük a hozzávalókat egy aprítógépbe és daráljuk meg. Keverjük addig, amíg a massza összeáll. Nyomkodjuk a keveréket egy kisebb (22×22) tepsibe és esetleg szórjuk meg a tetejét a mandulával vagy mogyoróval, amit egy kissé belenyomkodhatunk a tésztába. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára.

Dió gombóc

dió

Nagyon diós, nagyon finom tömény boldogság! 10 perc alatt kész, amiből érdemes mindjárt dupla adagot készíteni!

Hozzávalók

  • 1 tubus sűrített tej, vagy 1 dl kókusztej
  • 1,5 dkg natúr kakaópor
  • 15 dkg darált dió

ELKÉSZÍTÉS:

A sűrített tejet nyomjuk ki egy tálba, keverjük el benne a kakaóport, majd adjunk hozzá 80 g darált diót. Keverjük jól össze és mehet a hűtőbe fél órára. A hűtőből kivéve, vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat és hempergessük meg a maradék darált dióban. De nyugodtan használhatunk kókuszreszeléket vagy cukrozatlan kakaót is a gombócok bevonásához!

Almanudli dióval

Hozzávalók:

  • 4-5 db alma
  • 4 ek. morzsa
  • 4 ek. darált dió
  • citromlé
  • vaj
  • cukor
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg és szeleteljük fel falatnyi darabokra az almát. Csepegtessünk rá citromlevet, majd forgassuk meg a vajon pár perc alatt. Keverjük el a morzsát a dióval, és enyhén pirítsd meg. Forgassuk bele az almát, és szórjuk meg fahéjjal és porított cukorral vagy édesítőszerrel.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Vaníliás keto keksz, készítsd el otthon gyorsan
Az elmúlt években nagy népszerűségre tett szert a magas zsírbevitellel operáló ketogén diéta. Lássunk most egy remek desszertet, mely ezt az elvet követi és pillanatok alatt el is készül.
Marianna 26 kilót fogyott: „Újra érzem, hogy nő vagyok”
Fontos, hogy a gyerekek, kamaszok milyen környezetben nőnek fel, és milyen nőképet látnak maguk előtt. Marianna (50) ebből a szempontból is gondos anya, aki még a fogyásnál is ügyelt arra, hogy jó példát mutasson.
Hogyan ehetünk birsalmát, ha diétázunk?
Savanykás ízű, nehezen tisztítható gyümölcs – mégis, a birsalma az egyik legegészségesebb őszi csemege. Érdemes esélyt adni az illatozó, aranysárga almának.
A legjobb trükkök, amivel megerősítheted a gyerek immunrendszerét
Nagyon fontos, hogy a hűvösebb hónapokra alaposan és tudatosan állítsuk össze a gyerekeink étrendjét, hogy megerősítsük az immunrendszerüket.
Ez az ősz legjobb zsírfaló itala, éjszaka segíti a fogyást
Maradj formában ősszel is. A legjobb, ha mindig frissen készíted el és minden nap iszol belőle egy keveset. Hidd el a látványos hatás nem marad el.
Hihetetlen, milyen egészséges! Nagyanyáink titkos alapanyaga: Jászvaj
Folyékony arany, amelynek nem csak az íze mennyei, de az egészségünkre is fantasztikus hatással van.
3 remek őszi recept, ami felgyorsítja a fogyást
Itt az ősz, és vele együtt a gombás, padlizsános, almás, fahéjas finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan diétás fogásokat gyűjtöttünk össze, amik nem csak segítik a fogyást, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Palvin Barbi 31 évesen is bombaformában, kiderült a titka
Október 8-án ünnepli születésnapját hazánk népszerű modellje, Palvin Barbara, akiből már többen próbálták kiszedni a szépségtrükkjeit, és bomba alakjának titkát.

Ajánlataink