Az egészséges életmód által elért eredmények nem csak kilókban mutatkoznak meg, sőt! Nézzük, mi mindennel mérhető még fittség.

Fogyókúra mérleg nélkül – Másképp is ellenőrizheted az eredményt!

Sokak számára ismerős az érzés: heteken át dolgozik az álomalakon, betartja az előírt egészséges étrend szabályait, rendszeresen sportol, nem csal – aztán mérlegre áll, az eszköz pedig ugyanazt a számot mutatja, mint korábban. Elkeseredünk, pedig látható az arcunkon, az alakunkon a változás, jobban állnak rajtunk a ruhák, kiegyensúlyozottabbak vagyunk. A mérleg ugyanis csak egy számot mutat, de abból nem derül ki, hogy a súlyunknak mekkora része zsír, mennyi izom és mennyi a víz. Nem azt tanácsoljuk, hogy dobja ki mindenki a mérleget. De feltétlenül gondoljunk arra, hogy a masinán megjelenő szám nem minden, sőt, a fogyókúrában mérleg helyett mást is használhatunk az eredmények ellenőrzésére.

Nagyon sok egyéb tényezőn sokkal előbb észrevehető a változás, figyeljünk ezekre (is)!

 

Mérleg helyett vegyük elő a centit!

A ruhához hasonlóan a centi is megmutatja a változást: ne csak a mérleg által mutatott számokat nézzük. Vegyük elő a centit, mérjük meg pár hetente vagy havonta egyszer a csípő- és derékméretünket, a combunk, a karunk vastagságát, és hasonlítsuk össze a diéta elején mért adatokkal. Ezek a számok biztosan mást mutatnak majd, mint a mérleg.

 

Készítsünk előtte-utána fotókat!

Saját magunkon nehezebben vesszük észre a változást, még akkor is, ha látványos. Készítsünk időről időre fotót a testünkről (ha lehet, ugyanabban a ruhában és ugyanabban a napszakban, mondjuk ébredés után, reggeli előtt). A változás látványos lesz, ha pár hét vagy hónap után új fotót készítünk, és összehasonlítjuk a két képet.

 

Próbáljunk fel kisebb ruhákat!

Ha minden megy a maga útján, és jól halad a diétánk, egy idő után a régi ruháink lötyögni kezdenek rajtunk. Még látványosabb a változás, ha egy számmal kisebb méretet próbálunk, vagy elővesszük a rég nem hordott ruháinkat – semmi sem meggyőzőbb, hogy jó úton haladunk, mint ha újra beleférünk a kisebb méretbe.

 

Mérjük vagy méressük le a testzsírszázalékunkat!

Ma már egyre több helyen, rendelőben, egészséges életmóddal foglalkozó központban van lehetőségünk megméretni a testzsírszázalékunkat. Így olyan eredményeket láthatunk, amelyeket egy egyszerű fürdőszobai mérleg soha nem mutatna meg: nem csak azt követhetjük nyomon, hogy mennyit fogytunk zsírból és mennyi izmot építettünk, de kiderül az is, hogy mennyire vannak elzsírosodva a belső szerveink.

 

Jöhet az óra!

Mármint a sportóra, amely pontos képet ad a fejlődésünkről: sport közben folyamatosan „közvetít”, láthatjuk, hogy mennyivel bírunk többet, miként fejlődtünk, mennyire gyorsan regenerálódik a szervezetünk egy-egy kiadósabb edzés után. De napközben is fontos információkkal lát el. Az alacsonyabb vérnyomás, a kiegyensúlyozott pulzusadatok mind arról árulkodnak, hogy egészségesebbek, fittebbek vagyunk, mint korábban.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ezért fogyott le Alexandra: "30 kiló plusszal nem tudnék a lányom után futni"
Amikor végre szíve alatt hordhatta várva-várt kisbabáját, Alexandra mindent megengedett magának. Aztán szembesült a kilók növekvő számával, így megtette élete első újévi fogadalmát, és azóta nem is tért le a fogyás útjáról.
Hiába sportolsz, nincs változás? Ez a 6 edzéshiba gátolhat a fejlődésben
Van néhány tipikus edzéshiba, amelybe szinte mindenki beleesik, legyen bár kezdő vagy haladó. Talán te is éppen egy ilyen baki miatt nem látod az áhított eredményt...
Villámgyors sminktrükkök a forróságra: ragyogj 2 perc alatt!
Elaludtál vagy rohansz valahova, netán egyáltalán nem szeretsz a sminkeléssel pepecselni? Akkor ezek a praktikák segítenek abban, hogy csupán két perc alatt friss és tökéletes legyen a külsőd!
 Fogyás három fázisban: diétázz dinnyével
Képtelenség ellenállni ennek a zamatos és édes finomságnak nyáron, és szerencsére nem is kell, hiszen még a fogyókúrát is segíti: egy hét alatt akár négy kilótól is megszabadulhatunk!
Miért tökéletes a cukkini egy diétához?
Egy kis nyalánkságot készítenél belőle? Arra is van két nagyszerű receptünk!
10 óriási változás, ha rendszeresen úszol
Kiváló módja annak, hogy tegyünk az egészségünkért: egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, anélkül hogy bármilyen negatív hatással lenne a csontokra és az ízületekre.
15 kilót fogyott Brigi, mert rájött, hol nem szabad hibázni
Molnár Brigitta táncosnak készült, de egy sérülés miatt meghiúsult az álma. Miután abbahagyta a sportot, három hónap alatt 15 kilót hízott. Többek között a saját diétázós csalódásai miatt kezdett el táplálkozási tanácsadással foglalkozni.
A legjobb trükkök, hogy ráncmentes maradjon az arc
A szarkalábak, ráncok az öregedés természetes velejárói, hiszen a bőr a kor előrehaladtával veszít rugalmasságából, kollagéntermelése csökken. Néhány tipp, amelyek segítségével késleltethető a ráncok megjelenése.

Ajánlataink