Óriásit futott a neten Adele Insta-fotója, amelyen egy vékony, de nőies bombacsaj látható. Utánajártunk, hogy az énekesnő miként érte el ezt a mostani látványos eredményt.

Adele fogyása: ezekkel a módszerekkel adott le több mint 40 kilót az énekesnő

Amióta kikerült a legnagyobb képmegosztóra a fotó, milliónyian nyilvánítottak véleményt a dologról: van, aki szerint régebben, azaz telten, csinosabb volt Adele, mások szerint jól tette, hogy lefogyott – szerintünk az énekesnő régen is szuper csaj volt, most is az. Minket sokkal inkább az érdekelt, hogy milyen életmódbeli változtatásokon és módszereken alapul Adele fogyása.

Adele 2020

Karcsú és nőies – Az énekesnő szülinapi fotóját több mint 10 millióan lájkolták az Instán
Fotó: Instagram/@adele

 

Egyre több az önbizalma

A gyönyörű énekesnő életmódváltása nem új hír: az elmúlt években már egyre karcsúbbá és karcsúbbá vált, köztudott volt, hogy ezt a rendszeres edzéseknek és a diétának köszönheti.

2016-ban úgy nyilatkozott a Vogue-nak, hogy azért szeretne minél jobb formába kerülni, hogy jobban bírja a turnékat. Ekkor már túl volt jó néhány kiló leadásán. Végül tavaly, 2019-ben olyan fotók láttak róla napvilágot, amelyek alapján feltételezhető, hogy a 32 éves, egyedülálló anyuka az elmúlt esztendőkben szép fokozatosan több mint 40 kilótól szabadulhatott meg a kiinduló testsúlyához képest.

Januárban egy, a neve elhallgatását kérő forrás nyilatkozott a People magazinnak: állítása szerint Adele fogyása arra vezethető vissza, hogy teljesen lemondott az alkoholról, valamint a feldolgozott élelmiszerek, a cukortartalmú ételek fogyasztását is kerüli. Még nagy kedvencétől, a cukros teától is búcsút vett. Rengeteg zöldséget eszik, és aránylag magas fehérjetartalmú az étrendje.

A nyilatkozó szerint az énekesnő leginkább az élvezi a folyamatban, hogy egyre több az önbizalma, és jól érzi magát a bőrében.

 

Adele fogyása, 2020

Karneváli hangulatban augusztus végén: Adele bátran megmutatja az alakját!
Fotó: Instagram/@adele

 

Állítólag ezzel a „csodadiétával” fogyott le

2016 óta tartja magát az a pletyka, hogy Adele fogyása az úgynevezett Sirtfood diéta következménye. Ennek a módszernek a lényege, hogy az étrend a szirtuinfehérjéket (növényi fehérjék) bőven tartalmazó élelmiszerekre fókuszál. Azon alapszik, hogy a szirtuinok hatással vannak a szervezet zsírégető-képességére, sőt, az öregedési folyamatokat is képesek lassítani.

A diéta két szakaszból, egy 7 napos és egy 14 napos fázisból áll. Az első 3 nap során maximum 1000 kalóriát lehet fogyasztani – ennek három, szirtuintartalmú zöldségekből készült turmixból (kelkáposzta, petrezselyemzöld, szárzeller, rukkola, spenót, lime-lé, matcha tea, alma) és egy magas szirtuintartalmú főfogásból kell állnia. Az első fázis maradék 4 napja folyamán pedig 1500 kalóriát lehet fogyasztani, ami 2 sirtfood-turmixot és két sirtfood-főfogást foglal magában. A második, fenntartó fázis során pedig a diéta 14 napon keresztül naponta 3 sirtfood-főfogást és egy sirtfood-turmixot ír elő.

Mik a szirtuintartalmú ételek? Többek között a kelkáposzta, a datolya, a hajdina, a zeller, a chili, a citrusfélék, a szója, a zöld tea, a petrezselyem, az alma, az eper, a dió, a kávé, az olívaolaja, valamint az étcsokoládé és a vörösbor.

De még mielőtt gyorsan mindannyian elkezdenénk zöld turmixon élni, azt várva, hogy sikerül „előállítunk” az Adele-féle tökéletes homokóraalkatot, leszögezzük: az énekesnő soha, sehol nem ismerte el, hogy a Sirtfood diétát követné. Azért indult el ez a híresztelés, mert Adele korábbi személyi edzője, Pete Geracimo a módszer nagy híve. Ráadásul a táplálkozástudományi szakembereket is igencsak megosztja ez a módszer, azaz inkább ne álljunk neki „szörtfúdozás” címszó alatt étcsokit enni kínai kellel, és mellé vörös bort inni…

Az Adele által követett Sirtfood diétáról részletesen ide kattintva olvashatsz!

 

Nem sportrajongó, mégis kitartóan edz

Maradjunk tehát inkább abban, hogy Adele fogyása a táplálkozás szempontjából elsősorban a feldolgozott, kalóriadús, cukros élelmiszerek elhagyásának köszönhető – és annak az elhatározásnak, hogy a kisfia miatt feltétlenül szeretett volna egészségesebbé és fittebbé válni. „Az életmódváltás kapcsán korábban is és most is elsősorban a jó közérzetre és az egészségügyi előnyökre koncentrált, mintsem a kilókra. Szeretne jó példát mutatni a fiának!” – mondta el a US Weekley-nek egy ismerős.

És térjünk át arra a témára, amit viszont az énekesnő Instáján is felfedezhettünk már korábban: ez pedig a sport.

Adele fogyása edzés

Kardió, köredzés, Pilates – zömében ebből áll az énekesnő edzésprogramja
Fotó: Instagram/@adele

Az edzéstervével kapcsolatban több információ is kering. Állítólag az énekesnő, aki a barátai szerint korábban nem volt egy nagy testedzésmániás, hetente háromszor egy órát edz: a program része a kardió, a köredzés és a nagy kedvence, a Pilates egyaránt, illetve mostanában már a rövidebb időtartamú, magas intenzitású tréningek is. A hírek szerint az énekesnő sokkal szívesebben sportol otthon, akár edzésvideókra, mert a nyilatkozó források elmondása alapján nem igazán szeret mások előtt edzeni. Adele továbbra sem megveszekedett sportőrült, viszont szorgalmasan edzést, és sikerült a testmozgást úgy beépítenie a mindennapjaiba, hogy egyre inkább élvezi is.

Még több képet nézhetsz meg a sztárról itt.

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink