Ha valaki állandóan súlyfelesleggel küzd, mindig is keresni fogja a számára leginkább megfelelő diétát, amellyel könnyen megy a fogyás. Rossz hír: nem a divatos, rövid távú diéták az eredményesek, hanem a tartós életmódváltás. Nézzük, melyek azok a rossz szokások, amelyektől feltétlenül meg kell szabadulnia, ha fogyni akar. 

Ha fogyni szeretne, mondjon le erről a 6 rossz szokásról!

1. EGYES ÉLELMISZEREK TELJES MEGVONÁSA

Mindenkinek van olyan kedvenc étele, amelynek nem tud ellenállni. De örökre kiiktatni az étrendből valamint csak azért, mert finom, és túl sokat tud enni belőle, hiba. Szakemberek szerint ugyanis ami tilos, az még vonzóbbá válik. A teljes tiltás helyett legyen megengedő önmagával, persze, csak néha! Havonta 1-2 alkalommal engedjen meg magának egy keveset a kedvencéből. Egyen lassan, élvezze az ízeket, az étel textúráját és aromáját.

2. KEVÉS ALVÁS

Ült már korán reggel az asztalnál, és lélegezte be szinte ájultan a forró croissant ínycsiklandó illatát? Jobb, ha tudja, hogy az alvás mennyisége és minősége jelentősen befolyásolja az étkezési szokásait: a kevés alvás az első számú bűnös a farkasétvágy kialakulásában. A jó hír az, hogy ezen nagyon könnyen változtathat, hiszen az elégséges alvásmennyiség nagyban hozzájárul a falásrohamok, az állandó szénhidrát iránti vágy megszűnéséhez.

3. TÚL SZIGORÚ ÖNMAGÁHOZ

Nem lazít szigorú diétáján még a saját születésnapján vagy sem? Ez hiba! Ne gondolja, hogy ha elfogyaszt egy vékony szeletet az szülinapi tortájából, már tönkre is tette a diétáját. A szigorú, túl alacsony energiabevitellel járó diéták amúgy sem egészségesek, és bizonyítottan nem működnek: lassítják az anyagcserét, és egy idő után minden leadott kiló visszamászik. Néha egyszerűen nem tilos a bűnözés (lásd 1. pont), legyenek ezek a jutalomalkalmak, hogy olyan szépen és kitartóan halad!

4. (SOK) ALKOHOLT ISZIK

Az alkohol csökkenti a gátlásokat, és evésre ösztönöz akkor is, ha éhségérzet nem is jelentkezik. Ahhoz, hogy ezt megakadályozza, érdemes először is fontos csak nagyon kevés alkoholt inni – és azt is csak különleges alkalmakkor, és sem éhgyomorra –, valamint egy görbe este után csupa egészséges finomsággal zárni a bulit.

5. KIHAGY FŐÉTKEZÉSEKET

Egyszerű mateknak tűnik, ugye? Ha kihagyja az ebédet, és normál vacsorát eszik, akkor egy csomó kalóriát „megspórol”. De ez sajnos nem így működik. Az étkezéssel összefüggő hormonok – az éhségérzet alakulásában szerepet játszó ghrelin és a jóllakottságot jelző leptin – működése akkor van egyensúlyban, ha rendszeres időközönként üzemanyaghoz jut a szervezet. Ha ez a kényes egyensúly felborul, előbb-utóbb megnövekszik az étvágy. Próbálja meg előre megtervezni az étkezéseit, különösen a zűrös napokon.

6. NEM FOGYASZT ZSÍRT

Ez valamikor még a ’90-es években rögzülhetett, hiszen ma már pontosan tudjuk, hogy a zsír nem „rossz”, a kiegyensúlyozott táplálkozásban igenis szükség van egészséges zsírokra, természetesen megfelelő mennyiségben. Emellett ne dőljön be a zsírmentes vagy kevesebb zsírt tartalmazó jelöléseknek sem, mert attól még cukrot, kalóriát bőven tartalmazhatnak.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Egy hetes diéta eperrel: itt a pontos program
A május minden évben az eperről szól: gyakorlatilag alig akad olyan, aki nem szereti ezt a csodálatos, zamatos gyümölcsöt. Nemcsak finom íze, de az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt is érdemes pár napos eperdiétát tartani. Alább egyhetes menüt ajánlunk, középpontban a szuper bogyós gyümölccsel.
Mutatjuk, hogy szépít meg a kávé! Most figyelj!
Összegyűjtöttük, mire használhatja szépségápolási rutinjában a kávét, illetve a kávézaccot.
Ezek a gyógynövények segíthetnek, ha allergiás vagy
A pollenszezonnal járó szénanátha hónapokig megkeserítheti az érintettek életét: bedugult, kipirosodott orr, gyakori tüsszögés, viszkető szemek… Számukra jó hír, hogy rengeteg olyan növény van, ami enyhíti a szervezet által adott túlzott reakciókat.
Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Ajánlataink