Szinte egész nap az íróasztalhoz vagy kötve, és gyakran engedsz a kalóriadús nassolnivalók csábításának? Adunk néhány tippet, hogy sikerüljön ellenállni, és könnyebben szabadulhass meg a pluszkilóktól.

Így kerüld el napközben a diétacsapdákat!

1. VESZÉLYZÓNA: A REGGELI KÁVÉ

Akár a büfében kéred ki a reggeli koffeinadagját, akár egy kávézóban rendelsz, törekedj a lehető legegyszerűbb változatra. A habos, öntetes, ízesített, agyoncukrozott kávéféleségek egyrészt nem hatnak olyan erőteljesen az idegrendszerre, mint egy egyszerű presszókávé, másrészt bővelkednek kalóriában. A cukor, a rengeteg tej, ízesítőszer és adalékanyag terheli a szívet és az érrendszert. Ezek inkább élvezeti szerek, semmint stimulálók.

Rossz választás: Habos tejes hosszú kávé (kb. 305 kcal, 12 gramm zsír)

Jó választás: Kapucsínó (kb. 168 kcal, 9 gramm zsír)

2. VESZÉLYZÓNA: PÉKSÜTEMÉNYEK

A legegyszerűbb módja a reggelinek, ha beugrunk a legközelebbi pékségbe, veszünk egy-két péksüteményt vagy 10-20 dkg pogácsát, sajtos-kakaós-kókuszos tekercset. Azonban ezek a finomságok gyakorlatilag minden tápértéket nélkülöznek, hirtelen emelik meg a vércukorszintet, hogy aztán az elfogyasztásuk után rövidesen már a korgó gyomrunkat kelljen hallgatni…

Rossz választás: 20 dkg leveles tésztás péksütemény (kb. 420 kcal, 25 gramm zsír)

Jó választás: 1 kis doboz zsírszegény gyümölcsjoghurt 1 db teljes kiőrlésű kiflivel (kb. 187 kcal, 3 gramm zsír)

3. VESZÉLYZÓNA: ÉDES NASI

Vannak, akiknek egyszerűen szükségük van délelőtt vagy a délután közepén egy kis édességre, különben „munkaképtelenek”. Az idegrendszernek valóban jót tesz egy kis nasi, hiszen ebből nyer energiát, ezzel tud optimálisan működni, ám ne áltassuk magunkat azzal, hogy a délelőtti muffin vagy csoki – vagy mindkettő egyben: csokis muffin miatt – sikerült jól egy értekezlet.

Rossz választás: Csokis muffin (kb. 349 kcal, 22 gramm zsír)

Jó választás: 2 darab teljes kiőrlésű keksz, zabkeksz (kb. 120 kcal, 6 gramm zsír)

4. VESZÉLYZÓNA: RÁGCSÁLNIVALÓK

Nincs íróasztal, amelynek valamelyik fiókjában ne rejtőzne egy-egy zacskó vagy doboz, amely valamilyen finomságot tartalmaz. Ezek a mindennapi nassolnivalók, a sok felesleges kalória igen gyorsan nyomot hagy a fenék, a has és a csípő tájékán, és rohamos súlygyarapodást idézhet elő. Kétségtelen azonban, hogy délelőtt és délután mind az emésztés serkentése, mind pedig az idegrendszer működése miatt érdemes valamit rágcsálni. Jó lenne, ha ezek kalóriában és zsírban szegény, ám rostban és tápanyagban gazdag falatkák lennének. Ilyenkor lehet jó választás a teljes kiőrlésű kétszersült (1-2 darab). Dobjunk mellé pár szem koktélparadicsomot vagy kígyóuborka-szeletet, és máris kisebb a bűnbeesés mértéke. Ugyanilyen jó lehet 3-4 darab korpás keksz zöldséggel vagy egy pohár joghurttal. Aki édesebb ízre vágyik, tegyen egy kis marék mazsolát egy pohár natúr joghurtba, vagy rágcsáljon el 2 darab zabkekszet.

2 GYORS DOBOZBARÁT EBÉD

Készítsd el reggel, otthon 10 perc alatt, és vidd magaddal az irodába!

Csirkesonkás-sajtos saláta

Hozzávalók: 50 g csirkemellsonka, 50 g light mozzarellagolyó, kis csomag kész salátakeverék vagy jégsaláta, olívaolaj, paradicsom, fűszerek

Egyszerűen halmozd a megmosott, megszárított salátára a felcsíkozott sonkát, a sajtgolyókat, majd karikázd rá a paradicsomot. Keverj hozzá pár csepp olívaolajat, majd fűszerezd ízlés szerint. Fogyassz el mellé egy teljes kiőrlésű zsemlét vagy tortillalapot.

Paradicsomos tészta

Hozzávalók: 5 dkg teljes kiőrlésű tészta, 3 evőkanál paradicsomszósz, friss zöldfűszer, light reszelt sajt

A kifőtt tésztát keverd össze a felmelegített paradicsomszósszal, az apróra vágott zöldfűszerrel, végül szórd meg a sajttal.

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!
Maradj fitt a mobiloddal: öt applikáció, ami segít ebben
Az okostelefonunk mindig a zsebünkben van. Miért ne használnánk arra is, hogy segítsen az egészséges életmód kialakításában?

Ajánlataink