Sok diéta a munkahelyen fuccsol be. Nem mindig és mindenhol van ugyanis lehetőség az egészséges étkezésre. Van, hogy csak arra van időnk, bekapjunk egy szendvicset vagy bedobjunk valami félkész ételt a munkahelyi mikróba. Márpedig így nehéz fogyni. Vagy mégsem? Ne fogja a hízást a melóra! Bevezetjük az irodai diéta rejtelmeibe!

Forradalmasítottuk az irodai menüket

Egy szendvics ebédre?

Sokan vagyunk úgy, hogy egy kimerítő nap folyamán csak bekapunk egy szendvicset ebédidő tájékán. A szendviccsel nincs semmi baj. Nem mindegy azonban, hogy mit teszünk bele. A helyes összetevőkkel megpakolva még egy gigaszendvics is lehet egészséges és tápláló.

Összehangolva

Hangolja össze a napi edzését az ebédjével. Nem mindegy ugyanis, mikor sportol a nap folyamán, és hogy ehhez képest mi kerül a tányérjára.

Reggel

Amennyiben a reggeli órákban edz, ügyeljen délben az elfogyasztott ételadagjára. A kora reggeli vagy délelőtti órákban sportolók ugyanis hajlamosak délidőben a megszokottnál nagyobb adagot fogyasztani. (Hiszen az agy úgy érzi, megdolgozott érte.) Ne essen ebbe a hibába. Fogyassza a szokásos adagját. többnyire ez a taktika beválik, és nem vágyik majd ebéd után ennél többre. Ha ebéd után egy órával még mindig éhes lenne, egy kis adag nyers salátával vagy vékonyra vágott almaszeletekkel próbálja csillapítani az éhségét.

Délben

Ha az ebédidejét edzéssel tölti, akkor első a mozgás, és utána jöhet egy könnyű ebéd. Edzés után egyen egy adag zöldségekben gazdag húslevest. Fogyasszon hozzá szénhidrátcsökkentett tésztát. Ez a könnyű étel nem terheli meg a felbolygatott gyomrot, de elegendő fehérjét és rostot tartalmaz. A leves után egy órával egyen meg egy fél csirkés szendvicset. Ne feledkezzen meg a folyadékpótlásról sem. Edzés után, a délután folyamán igyon meg legalább 2 liter vizet.

Este

Ha munka után tér be az edzőterembe, két lehetősége van:
1. Fogyassza el a szokásos ebédjét, majd edzés után két órával egyen egy maroknyi magféleséget, egy banánt vagy egy kis pohár natúr joghurtot, majd edzés után két órán belül fogyasszon el egy könnyű, fehérjében gazdag vacsorát.
2. Felezze el az ebédjét. A felét egye meg ebédidőben, a másik felét pedig edzés előtt két órával. és persze később jöhet egy könnyű vacsora.

Félkész porciókontroll

Nagyon kényelmesek a hiper-, illetve szupermarketekben kapható félkész ételek, amelyeket csak be kell dobni a mikróba és fel kell melegíteni. Vészhelyzetben természetesen ezek is megteszik, de sajnos többnyire az adagok túl nagyok. Ha valóban nincs másra ideje, legalább dobjon be egy egészséges trükköt. Felezze el az adagot, és egyszerre csak az egyik felét fogyassza el a főtt ételnek, de egyen hozzá egy nagy adag – akár szintén előre csomagolt – nyers salátát. A másik felét pedig vagy tegye el vacsorára, vagy hagyja meg másnapra, ebédre.

Finálé

Ha mindenképpen szüksége van valamilyen rituális, ebéd utáni szertartásra, akkor minden étkezés után fogyasszon el egy csésze zöld teát. Variálja az ízesítéseket, így a tea nem válik unalmassá. A zöld teában rengeteg antioxidáns található, amelyek segítik a sejtek regenerációját, fiatalítanak és védik az immunrendszert. A zöld tea ráadásul feltölt energiával, így elkerülhető az ebéd utáni kókadtság.

„Edzés” az irodában

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Így eddz, ha városban élsz!
Sok városlakó figyeli irigykedve a zöldövezetben, agglomerációban, vidéken lakókat: ők bezzeg mindennap kirándulhatnak, ha akarnak. Pedig a nagyváros is megannyi lehetőséget rejt, felfedezni valót kínál, szóval túracipőt fel, indulhat az urbánus túra!
Hasizom a konyhából: edd laposra a hasad!
Igaz a fitneszalaptörvény: a kockás izmok a konyhában készülnek. Hiába edzünk gyakran, ha az étkezésünkkel szabotáljuk a végeredményt. Együk okosan laposra a hasunkat!
A tavasz diétás kedvence: csőben sült brokkoli (videó)
Elronthatatlan csőben sült brokkoli, amit muszáj kipróbálni és megkóstolni. Nagyon finom egészséges húsmentes étel a mindennapokra.
Durva! Ezért jó, ha sokkal több epret eszel!
Ha eddig még nem voltunk rajongói ennek a pirosló finomságnak, akkor itt az ideje, hogy azzá váljunk! Nemcsak lédús, nyárias és isteni finom, de valóságos szuperélelmiszer is.
Egészséges vagy felejtős a szója? Ezt tudnod kell!
A szója sokáig nem hiányozhatott az egészséges életmódot követők étrendjéből. Az utóbbi években azonban egyre többször jelentek meg olyan hírek, tanulmányok, amelyek cáfolták a szója egészségre gyakorolt jótékony hatásait.
Hasznos gyógynövény: Így használd a pitypangot a diétádhoz
Kevesen tudják, hogy a mezők egyszerű kis virága, a gyermekláncfű ehető növény. Pedig érdemes közelebbről is megismernünk, mert méregtelenítő hatásának köszönhetően rengeteg bajtól megszabadíthat.
Szeretnél igazán hatékonyan edzeni? Ezekre a szabályokra figyelj!
Akár régi, rutinos, akár új edzőtermi látogató vagy, akár gyorsulni, erősödni vagy éppen fogyni szeretnél, a motiváció időnként alábbhagy. Hogy átlendülj a holtponton, vagy, hogy még többet kihozz izzasztó edzéseidből, érdemes pár jó tanácsot megfogadnia. Nem nehéz vagy bonyolult trükkök ezek, azonban jelentősen növelhetik a sportolás hatékonyságát.
Ezek a legjobb tavaszi vitaminbombák, így fiatalítsd meg a tested
A téli hideg időben lemerülnek szervezetünk vitaminraktárai, így tavaszra legyengül az immunrendszer. A friss zöldségek és gyümölcsök azonban óriási energiával töltik fel testünket!

Ajánlataink