Utálod az átható bűzt a konyhában? Rosszul vagy az olajtól csöpögő ételektől, de imádod a fasírtot? Van megoldás! Ezt nézd!

Így lesz sokkal egészségesebb a fasírt, nem kell hozzá olaj!

A hagyományos fasírt nagy hátránya az olaj, de ez könnyen kiküszöbölhető, ha sütőben sütöd. Így nem lesz tele a lakás olajszaggal, és sokkal egészségesebb is, hiszen nem szívja magába a rengeteg zsiradékot. Kalóriabevitel szempontjából sem mindegy, hogy készíted, de garantáljuk az ízében sem fogsz csalódni. Láss neki!

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld

Így készítsd:

  1. A darált húst keverd össze a tojással.
  2. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, petrezselymet.
  3. Szórj bele zsemlemorzsát, annyit, hogy golyókat tudj belőle formálni, sózd és borsozd.
  4. Készíts belőle tetszésednek megfelelő nagyságú gombócokat. Teheted muffin formákba is (így akár a zsemlemorzsát is elhagyhatod)
  5. Kevés zsiradékkal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tedd és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, forgasd meg őket, majd addig süsd, míg az is pirosra nem sül.

Még egy ötlet

A hús alapvető eleme minden egészséges diétának, leggyakrabban a sovány szárnyasokat ajánlják a dietetikusok. Egy darabig nincs is ebből gond, de valljuk be, hamar unalmassá válik a natúr csirkemell – akkor is, ha sokféleképpen elkészíthető. Egy idő után minden fogyókúrázó azon töri a fejét, hogy lehetne változatosabbá tenni a húst!

Megoldás lehet a fasírt, azaz a fűszerekkel bekevert húspogácsa, melyet számos stílusirányban elkészíthetsz. Csakhogy a fasírttal az a gond, hogy jó magyar szokás szerint többnyire kenyérrel dúsítjuk fel – így viszont a húspogácsába bekerülő szénhidráttartalom azonnal tönkre vágja a diétát.

Ezt az apró hibát küszöböli ki most egy zseniális ötlet.

Kerüljön a fasírtba chiamag!

Az apró magvak rendkívül egészségesek, gyorsítják a fogyás folyamatát. Ráadásul nedvesség hatására zseniálisan viselkednek: a chia megszívja magát vízzel, többszörösére nő a térfogata. Ezáltal ugyanúgy fellazítja a darált húst, mint a beáztatott puha kenyérbél. A végeredmény zseniális: fantasztikusan finom húspogácsa, ami nemcsak azt akadályozza meg, hogy felkússzanak rád a kilók, de még le is fogyaszt!

fasírt

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált sertéscomb (szaftosabb, kellemesebb lesz tőle a fasírt)
  • 1 tojás
  • 3-4 tk. chiamag (lehetőleg darálva, de az egész szemes is jó) de mehet mellé kis lenmag is
  • 4 cikk fokhagyma, lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 tk. fűszerpaprika (opcionális)
  • őrölt bors
  • 3-4 ek. petrezselyemzöld, finomra vágva

 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ez a legjobb őszi vacsora, ha le akarsz dobni pár kilót
A francia hagymalevesek ízvilágát varázsolhatod az asztalra ezzel a recepttel. Olcsó, egyszerű és nagyon finom! A fűszeres, krémes mártásban sült cukkinispagetti méltán lehet az ősz egyik legkedveltebb vacsorája nálad is!
Így kerüld el az őszi depressziót, ez a legjobb trükk
Ahogy a nyári napok véget érnek és beköszönt az ősz, szinte törvényszerű, hogy sokkal rosszabb lesz a kedvünk. De miért? És mit tegyünk ellene?
Íme a nagy bőrtípus teszt! Mutatjuk, hogy kell ápolni az arcod
A legtöbben nem vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen is a bőrtípusunk, így gyakran nem is olyan termékeket használunk, amelyek nekünk valók. Épp ezért érdemes ennek utánajárni!
Mennyei cukormentes csokitorta őszre
Azt hitted, hogy ha fogyókúrázol, a csokoládé szigorúan tilos? Pedig nem, ha étcsokiról van szó! Építsd bele a diétádba, mutatjuk, miért!
Tésztát és pizzát esznek egész nap, mégsem híznak: íme az olasz titok
Az olaszok híresek arról, hogy imádják a konyhájukat, és aki járt már Itáliában, pontosan tudja, hogy miért: finom ízek, minőségi alapanyagok, és az ember csak utólag gondolkodik el azon, vajon ennyi tészta után hogyhogy nincsenek tele az olasz utcák túlsúlyos emberekkel.
Főtt tojás vagy lágy tojás? Melyik az egészségesebb?
A hatékony diéta titka a fehérjében és tápanyagokban dús reggeli, hiszen így egészen délig nem leszel újra éhes, így a délelőtti nassolás kimarad a napi menüből.
Nem mindegy, miből főzöl: lisztválasztó kisokos
A liszt egy fontos alapanyag, amelyet sokféle étel elkészítéséhez használunk. Egyes fajták azonban egészségesebbek, mint mások. Honnan tudjuk, hogy melyiket válasszuk? Mutatjuk!
Roppanó falatok, kirobbanó ízek: Őszi vitaminsaláták
Az őszi elején még mindig vágyunk a friss, nyári ízekre, ezrét érdemes minden étkezésünket kiegészíteni egy finom idénysalátával. Ezekkel nem csak az ételeinket dobjuk fel, de a szervezetünket is feltöltjük vitaminokkal.

Ajánlataink