Bár a magyarok kifejezetten fontos étkezésnek tartják a reggelit, azonban a hétköznapokon az időhiány miatt gyakran „megúszóson” oldják meg. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb családban jóval kevesebb időt tudnak szánni a nap első főétkezésére, mint amennyit ideálisnak tartanak, másrészt viszonylag sokan vannak azok is, akik időhiány miatt egyáltalán nem reggeliznek. Sokan pedig úgy tartják, hogy az egészségesebb reggeli egyben bonyolult is. 10-ből 9 felnőtt egyetért azzal, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, amit nem szabad kihagyni. Ennek ellenére a Kellogg’s kutatásából az derült ki, hogy a megkérdezettek ötöde egyszerűen kihagyja a reggelit, míg a családban élő fiatal felnőttek között már 30% körüli a (hétköznap) reggelit kihagyók aránya.
Az anyákra kevésbé jellemző, hogy „lebecsülik” a reggeli jelentőségét, míg a gyerek nélküli megkérdezettek azok, akik nagyobb eséllyel magyarázzák a reggeli elhagyását az ételkészítés körülményességével. A legtöbb felnőttnek, csupán 5-15 perc jut a reggelire, de elképzelésük szerint az ideális reggelizésre fordított időnek 15-30 percnek kellene lennie. Nemcsak az idővel, de az elfogyasztott ételek minőségével is probléma van. 10-ből 8 megkérdezett szeretne egészségesebben, változatosabban reggelizni, de úgy vélik, hogy mindez bonyolult és időigényes procedúra lenne reggelre. A kutatás is megerősítette a cég korábbi vizsgálatának eredményét, amely szerint leggyakrabban szendvics kerül a reggelizőasztalra, de népszerűek a tojásételek és a péksütemények is, müzlit, gabonapelyheket vagy zabkását pedig minden negyedik megkérdezett fogyaszt rendszeresen.